Aasian osakkeet sekoitetaan markkinoina Eye USA:n korot, hinnat | Talousuutiset

Kirjailija: YURI KAGEYAMA, AP Business Writer

TOKYO (AP) – Aasian osakkeet kävivät vaihtelevasti maanantaina, kun sijoittajat katselivat nousevia energiakustannuksia ja koronnostonäkymiä Yhdysvalloissa

Vertailuindeksit nousivat Japanissa ja Australiassa, kun taas laskivat Etelä-Koreassa ja Kiinassa.

Jotkut analyytikot pelkäävät, että jos Yhdysvaltain keskuspankki nostaa korkoja liian nopeasti tai liikaa, se voi johtaa taantumaan. Yhdysvaltojen hidastuminen vahingoittaisi lähes varmasti Aasian aluetta, joka vie ja valmistaa Yhdysvaltojen taloutta.

Fed on sanonut jatkavansa korkojen nostamista hillitäkseen nousevaa inflaatiota. Lyhyt viitekorko oli ennätyksellisen alhaalla lähellä nollaa suuren osan koronaviruspandemiasta.

Poliittiset sarjakuvat

“Monet muut olivat havainneet taantuman riskin vuonna 2024, mutta olemme alusta alkaen olleet aggressiivisia ennusteissamme mahdollisesta Yhdysvaltain taantumasta tänä vuonna”, sanoi Clifford Bennett, ACY Securitiesin pääekonomisti.

Japanin vertailuindeksi Nikkei 225 nousi aamukaupassa 0,2 % 26 492,29 pisteeseen. SoftBank-konsernin osakkeet nousivat huolimatta siitä, että se ilmoitti viime viikolla rajuista tappioista sijoituksistaan. Myös vähittäiskauppaketju Uniqlo nousi aiempien viikkojen pudottuaan huolien Kiinan sulkemisesta.

Muussa alueellisessa kaupankäynnissä Australian S&P/ASX 200 nousi 0,2 % 7 092,30:aan. Etelä-Korean Kospi laski 0,1 prosenttia 2 601,41 pisteeseen. Hongkongin Hang Seng putosi 0,2 prosenttia 19 851,63:een. Shanghai Composite laski 0,3 % 3 074,79:ään.

Vaikka huoli koronnousuista on hieman hälventynyt, sijoittajat seuraavat edelleen tarkasti, mitä Fed Chariman Jerome Powell voisi sanoa seuraavaksi, sanoi Stephen Innes, SPI Asset Managementin toimitusjohtaja.

“Se ei tarkoita, että karhumarkkinat olisivat ohi, varsinkaan kun taantuma on kaikkien mielessä”, Innes sanoi.

Wall Street päättyi viime viikolla laajaan ralliin, mutta markkinat kirjasivat silti kuudennen peräkkäisen viikoittaisen pudotuksensa, pisin vastaavanlainen sarja sitten vuoden 2011.

S&P 500 nousi 2,4 prosenttia 4 023,89 pisteeseen. Indeksi on nyt laskenut 15,6 prosenttia vuoden aikana. Dow nousi 1,5 % 32 196,66 pisteeseen ja Nasdaq 3,8 % 11 805 pisteeseen. Myös pienempien yritysten osakkeet järjestivät vahvan rallin. Russell 2000 nousi 3,1 prosenttia 1 792,67:ään.

Vaikka jotkin teknologiaosakkeet nousivat, Twitter putosi 9,7 % perjantaina sen jälkeen, kun Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ilmoitti jättävänsä sopimuksensa sosiaalisen median yrityksen ostosta odotustilaan. Tesla pinkki 5,7%.

Tuleva yritysten tuloskierros saattaa tarjota näkemyksiä siitä, miten inflaatio vaikuttaa yrityksiin ja kuluttajiin. Useat suuret yhdysvaltalaiset vähittäiskauppiaat raportoivat tuloksista myöhemmin tällä viikolla, mukaan lukien Walmart, Target ja Home Depot.

Markkinat ovat laskeneet maaliskuun lopusta lähtien, kun kauppiaat pelkäävät, että Fed ei ehkä onnistu herkässä tehtävässään hidastaa taloutta hillitsemään korkeinta inflaatiota neljään vuosikymmeneen aiheuttamatta taantumaa.

Energiakaupassa yhdysvaltalainen vertailuraakaöljy putosi 1,61 dollarista 108,89 dollariin tynnyriltä sähköisessä kaupankäynnissä New Yorkin tavarapörssissä. Perjantaina se nousi 4,36 dollarista 110,49 dollariin. Brent-raakaöljy, kansainvälinen standardi, laski 1,68 dollaria 109,87 dollariin tynnyriltä.

Valuuttakaupassa Yhdysvaltain dollari laski 128,89 Japanin jeniin 129,28 jenistä. Euro maksoi 1,0397 dollaria 1,0402 dollarista.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment