WBR-koulujen superintendentti jää eläkkeelle 30 opiskeluvuoden jälkeen – suodattamaton Kiranin kanssa

Wesley “Wes” Watts jää virallisesti eläkkeelle koulutuksesta kolme vuosikymmentä kestäneen uran jälkeen.

”En voi kiittää heitä tarpeeksi mahtavasta matkasta. Olen rakastanut jokaista minuuttia, en jokaista ongelmaa, mutta rakastin jokaista työpäivää. Hallituksen, vanhempien ja teollisuuden tuki, yhteistyö, joka on tapahtunut viimeisen kahdeksan vuoden aikana, kaikki tämä yhdessä on ollut uskomatonta. En voi sanoa tarpeeksi, kuinka kiitollinen olen siitä, että olen ollut mukana siinä, Watts sanoi.

Watts aloitti luonnontieteiden opettajana ja valmentajana vuonna 1992 Lee Highissa Baton Rougessa. Seuraavana vuonna hän muutti Central Highiin. 16 vuoden aikana Central Highissa Watts toimi opettajana, valmentajana, opiskelijoiden dekaanina ja urheilujohtajana. Sitten vuonna 2009 hän meni Zachary Highiin, jossa hän toimi apulaisrehtorina ensimmäisen vuoden ja sitten hänet ylennettiin rehtoriksi. Kuitenkin vuonna 2014 West Baton Rougen koulupiiri tarvitsi superintendentin, ja heidän katseensa oli Wattsissa. Wattsista tuli superintendentti vuonna 2014, ja se katkaisee sen kuluvan lukuvuoden lopussa.

”Joulun aikoihin aloin miettimään: ”Onko aika tehdä jotain toisin. Jos en voi tehdä tätä ja jatkaa 100 % seuraavien 3-5 vuoden ajan, minun on tehtävä nyt jotain piirin hyväksi. WBR:n ihmiset ovat olleet minulle uskomattomia, ja otan uskonloikan tulevaan”, Watts sanoi. ”Luulin todella, että loppupelini tulee olemaan lukion rehtori ja Central on kotini, ja ajattelin vain, että se tulee olemaan, mutta minulla oli mahdollisuus mennä Zachary High Schooliin aseeksi. rehtori ja minä rakastuimme siihen paikkaan, meistä tuli heidän rehtorinsa ja rakastimme sitä ja sitten ajattelimme, että siinä se oli. Sitten tuli tilaisuus ryhtyä superintendentiksi vuonna 2014. Menin West Baton Rougen seurakuntaan ja olen ollut siellä kahdeksan vuotta ja voin rehellisesti sanoa matkan varrella, että olen rakastanut jokaista työtäni, rakastanut ihmisiä. Olen työskennellyt lasten kanssa ja silti kaikkein nautinnollisin osa tekemisissäni on työskentely lasten kanssa”, Watts sanoi.

Watts valmistui McNeesen yliopistosta kandidaatin tutkinnon harjoittelusta ja kuntoilusta. Hän jatkoi maisterin tutkinnon suorittamista hallinnosta ja valvonnasta Etelä-Mississippin yliopistosta. Kuluvana lukuvuonna 2021-2022 Watts valittiin “Louisianan osavaltion vuoden superintendentiksi”.

Hänen valvonnassaan vuonna 2016 seitsemän WBR:n kymmenestä koulusta paransi koulun suoritustaan ​​kirjaimella. WBR koki myös huomattavaa kasvua edistyneiden harjoittelu- ja valmistumisasteiden osalta. Yhä useammat opiskelijat kaikista roduista ja taloudellisesta asemasta osallistuivat ja menestyivät AP-kursseilla, mikä johti kansalliseen tunnustukseen College Board National AP Honor Rollissa vuosina 2017 ja 2018. Vuonna 2018 WBR saavutti 80 % valmistumisasteen ensimmäistä kertaa historiassa klo. 82,6 %. Valmistumisaste parani edelleen vuonna 2019, 87,1 %, ja myös vuonna 2020 88,8 %.

Watts sanoi, että hänen työnsä paras osa oli kaikki suhteet, joita hän loi paitsi kolmella eri koulupiirillä, joissa Watts työskenteli, vaan koko osavaltiossa.

“Todennäköisesti suurin ilo, jonka saan siitä, on nähdä lapset, joita olet joko valmentanut tai opettanut, saapuvan luoksesi ja sanovan sinulle jotain aiheesta: ‘Hei, muistan luokkasi. Olit suosikkiopettajani.’ Minulla oli kirjaimellisesti sellainen noin kuusi kuukautta sitten, törmäsin entiseen opiskelijaan jossain tapahtumassa ja hän sanoi: ‘Mr. Watts, muistan, mitä sanoit minulle, kun ojensit diplomini, kun kävelin lavan poikki. Se sai minut kyyneliin. Silloin olin rehtori”, Watts sanoi.

Watts sanoi, että hänen 30-vuotisen uransa vaikein osa palasi myös hänen opiskelijoilleen.

“Kun on oppilaita, jotka ovat loukkaantuneet tai jopa kuolleet, tai jopa opettaja, niistä on melkein mahdotonta päästä yli”, Watts sanoi.

Hän lisäsi, että työntekijöiden juridiset ongelmat, joissa joku on saattanut tehdä jotain väärin, olivat myös erittäin vaikeita.

”Ne ovat aina vaikeita, koska tunnet suurimman osan ihmisistäsi, 99 % ihmisistäsi työskentelee perässään ja tekee oikein lasten toimesta, ja sen tahraamiseen tarvitaan yksi. Taistelu minun puolestani oli juridisesta näkökulmasta. Emme voi aina puhua siitä, mikä on totuus henkilökohtaisen yksityisyyden näkökulmasta. Joskus minun on annettava ihmisten sanoa, mitä he sanovat, koska en voi sanoa mitään laillisesti tietosuojalakien takia”, Watts sanoi.

Katsoessaan uraansa taaksepäin, Watts sanoi, että yksi asia, jonka hän muistaa ikuisesti, on Common Core. Hän sanoi muistavansa aloittaneensa WBR:ssä vuonna 2014 ja kuinka hyvin opettajat ja koulut käsittelivät Common Coren toteutumista.

Kun Wattsilta kysyttiin, mikä hänen suurin saavutuksensa on ollut, Watts sanoi, että se oli koulun virkamiesten, vanhempien, paikallisten yritysten ja muiden yhteisyritys luodakseen kouluille uuden tehtävän, joitain ydinarvoja ja viiden vuoden strategisen suunnitelman.

“Kutsumme sitä 2020-visioksi ja mielestäni kaikki tämä yhdistettynä oli todella tiimityötä, jossa oli mukana monia sidosryhmiä kehittääkseen suunnitelman, jonka pystyimme toteuttamaan, ja suunnitelmasta tuli 5 000 dollarin palkankorotus opettajillemme ja sitten 90 miljoonan dollarin joukkovelkakirjalaina, jonka hyväksyimme vuonna 2016, mikä johti uusien koulujen ja kaikkien West Baton Rougen seurakunnan tilojen parantamiseen joko uudella laitoksella tai nykyisen laitoksen kunnostuksella”, Watts sanoi.

Ilmeinen kysymys olisi, mitä 53-vuotiaalle tapahtuu seuraavaksi hänen jäätyään eläkkeelle, mutta Watts sanoi, ettei hän ole varma siitä toistaiseksi.

“Se on ollut hauskaa. Minusta tuntuu, että olemme tehneet paljon hyvää, toivottavasti olemme koskettaneet monia elämiä positiivisella tavalla ja vaalen kaikkia niitä muistoja”, Watts sanoi. “Toivon, että olen antanut heille vain vähän takaisin sen suhteen, kuinka paljon he ovat antaneet minulle.”

Watts on naimisissa Jodien kanssa. Heillä on poika ja tytär, ja he ovat tyttärentyttären ja kahden pojanpojan ylpeitä isovanhempia.

Leave a Comment