Viikko liiketoiminnassa: Crypto’s “Death Spiral”

Mitä jotkut kutsuvat “kuoleman kierteeksi”, useiden digitaalisten valuuttojen arvo romahti viime viikolla, mikä horjutti sijoittajien uskoa kryptomarkkinoihin. Räjähdys oli erityisen musertava TerraUSD:lle tai UST:lle, jota kutsutaan stablecoiniksi, mikä tarkoittaa, että se on sidottu vakaaseen omaisuuteen eikä sen hinta saisi vaihdella. Mutta heilahtelivat se teki: sisar kryptovaluutan suuri myynti laski UST:n alimmilleen 11 senttiin perjantaina, kun UST:hen kiinteästi sidottu Luna nousi 0 dollariin. Bitcoin on laskenut yhdessä Nasdaqin kanssa, joka on teknologiaosakkeisiin painotettu vertailuindeksi, mikä tekee kryptovaluuttasijoittamisesta yhtä riskialtista kuin kaikki muut teknologiaosakkeet. Teetä Kolari ajaa kotiin epämiellyttävän todellisuuden sijoittajille – että omaisuus, jonka he toivoivat olevan muutosta, ei ole täyttänyt lupaustaan.

Elon Musk sanoi, että hän laittoi 44 miljardin dollarin ostotarjouksensa Twitterin “tilapäisesti odotustilaan”, kun hän etsi lisätietoja roskapostin ja väärennettyjen tilien osuudesta alustalla, jonka Twitter on arvioinut noin 5 prosentiksi. Musk ilmoitti asiasta varhain aamulla perjantaina antamassaan twiitissä, jota seurasi toinen, joka sanoi olevansa “edelleen sitoutunut” sopimukseen. Vaikka elohopeamiljardöörin motiivien selvittäminen voi olla turhaa, herra Musk saattaa käyttää taktiikkaa alentaakseen hankinnan hintaa tai harkita peruuttamista sopimuksesta kokonaan. Jälkimmäinen olisi kallista: Mr. Muskin sopimus Twitterin kanssa sisältää miljardin dollarin erotusmaksun sekä lausekkeen, joka saattaa pakottaa Muskin maksamaan sopimuksen, jos hänellä on vielä rahoitusta. Hänen twiittinsä tulivat päivä sen jälkeen, kun Twitterin toimitusjohtaja erotti kaksi ylintä johtajaa, jäädytti suurimman osan uusista rekrytoinneista ja sanoi leikkaavansa menoja. Aiemmin tällä viikolla herra Musk sanoi sallivansa entisen presidentin Donald J. Trumpin liittyä uudelleen alustalle.

Vuotuinen inflaatio hidastui huhtikuussa ensimmäistä kertaa kuukausiin, mutta kulutustavaroiden ja palveluiden hintojen muutoksia mittaava kuluttajahintaindeksi nousi silti 8,3 prosenttia. Tämä luku on epämiellyttävän korkea kotitalouksille, jotka ovat kamppailleet välttämättömien hintojen, kuten ruoan, polttoaineen ja asumisen, kanssa kuukausien ajan, ja se on epämiellyttävä uutinen Valkoiselle talolle ja Yhdysvaltain keskuspankille, jotka ovat yrittäneet vakauttaa taloutta. Fed saattoi olla erityisen huolestunut nähdessään, että perusinflaatio – joka poistaa päivittäistavara- ja polttoainekustannukset – nousi 0,6 prosenttia. Päättäjät tarkkailevat tätä toimenpidettä tarkasti määrittääkseen, miten inflaatio voi kulkea tulevina kuukausina. Sen kiihtyminen herätti uudelleen huolen siitä, että Fed omaksuisi aggressiivisemman lähestymistavan koron nostamiseen.

Kuudennen peräkkäisen viikoittaisen laskunsa jälkeen S&P 500 on karhumarkkinoiden reunalla, Wall Streetin ammattislangissa pudottuaan 20 prosenttia tai enemmän indeksin viimeisestä huipusta. Vaikka S&P 500 nousi perjantaina, se oli silti vain kourallinen prosenttiyksikköä karhumarkkinoiden alueelta. Nasdaq Composite, joka heijastaa suurelta osin teknologiaosakkeiden kehitystä, on ollut pitkällä kyseisellä alueella maaliskuun alusta lähtien. Tämä markkinoiden tasainen heikkeneminen osoittaa, kuinka synkistä sijoittajista on tullut taloutta kohtaan. Huoli inflaatiosta, korkojen noususta ja meneillään olevasta pandemiasta riittää, ja sijoittajat voivat löytää jokaisesta uudesta datapisteestä – kuten viime viikon kuluttajahintaindeksiraportista – toisen huolen ja uuden syyn myydä.

Vähittäiskaupan myynnin odotetaan kasvavan jälleen neljäntenä peräkkäisenä kuukautena, kun hinnat jatkavat nousuaan koko maassa. Taloustieteilijät pitävätkin todennäköisesti suuren osan huhtikuun menojen kasvusta inflaation syynä, joka etenee edelleen nopeimmin vuosikymmeniin. Maaliskuun vähittäismyyntiraportti osoitti, että kulutus huoltoasemilla kasvoi 8,9 prosenttia, ja vaikka hinnat laskivat huhtikuussa, kaasun osuus amerikkalaisten menoista on edelleen merkittävä. Jotkut yritykset ovat myös siirtäneet kohonneet tuotantokustannukset kuluttajille, jotka ovat havainneet olevan suurelta osin valmiita maksamaan korkeammat hinnat.

Kun työnantajat miettivät edelleen, kuinka houkutella työntekijöitä, uusi tutkimus tarjoaa hyödyllisiä – ja joidenkin mielestä ilmeisiä – neuvoja. Konsulttiyritys McKinsey & Companyn ja Marshall Plan for Moms -kampanjan mukaan 69 prosenttia työtä etsivistä naisista sanoi, että lastenhoitoetuudet voivat määrittää heidän päätöksensä työskentelypaikasta. äidit. Lähes puolet pienten lasten äideistä, jotka lähtivät työelämästä, sanoi tehneensä niin lastenhoitoon liittyvien ongelmien vuoksi.

Jerome H. Powell vahvistettiin toiselle kaudelle Federal Reserven puheenjohtajaksi. Instacart saattaa tulla julkiseksi. Disney sanoi, että sen suoratoistoalusta, Disney+, lisäsi tilaajia välttäen Netflixin viikkoja sitten näkemän romahduksen.

Leave a Comment