Uudet aasialaiset yömarkkinat – superfresh – pyrkivät esittelemään kulttuuria, ruokaa ja yhteisöä

Superfresh yömarkkinabaari, joka sijaitsee osoitteessa 384 Bloor Street West vanhassa Annex Food Hallissa.  (Lähettäjä Superfresh - kuvan hyvitys)

Superfresh yömarkkinabaari, joka sijaitsee osoitteessa 384 Bloor Street West vanhassa Annex Food Hallissa. (Lähettäjä Superfresh – kuvan hyvitys)

Torontossa on uudet yömarkkinat – superfresh –, joiden tavoitteena on tuoda tuore kulttuurikokemus ja luoda turvallinen tila juhlia ja tutustua aasialaiseen keittiöön.

Yömarkkinat ovat olleet perinne osissa Aasiaa, missä päivällä on niin kuuma, että ihmiset haluavat shoppailla ja ruokailla iltaisin.

Superfresh, joka sijaitsee entisessä Annex Food Hallissa osoitteessa 384 Bloor St. West, kunnioittaa näitä tiloja koko päivän avoinna olevana yötorina, jossa on useita aasialaista katuruokaa myyviä myyjiä, baari, bodega ja speakeasy.

“Olemme Aasian maahanmuuttajavanhempien lapsia, kasvoimme tietyllä tavalla, mutta emme koskaan tunteneet halua tai mukavuutta jakaa monia asioita, joita rakastamme. Tämä tila on todellakin kaiken yhdistämistä”, sanoi Trevor Lui. paikallinen ravintoloitsija ja superfreshin kumppani.

Tuore idea

Idea superfreshistä sai alkunsa viime keväänä, kun Annex Food Hallin osaomistaja ja kumppani James Lee otti yhteyttä Luiin.

Mehrdad Nazarahari/CBC

Mehrdad Nazarahari/CBC

Lee kertoo CBC Newsille, että hän ja hänen yrityksensä kamppailivat kuten monet muut pandemian, sulkemisten ja tappioiden kanssa elintarvike- ja ravintola-alalla. Lisää tähän Aasian-vastaisen vihan nousu. Vapaa-aika antoi hänelle tilaa pohtia muutoksia, joita hän halusi nähdä.

“Luulen, että se oli hieman omantunnon kriisi. Kun Trevor ja minä puhuimme, sanoimme, että jokin ei tunnu oikealta. Tehdään joitain muutoksia ja sitten sanoimme: “Kyllä, haluamme tehdä jotain, mikä on anteeksiantamatonta. Aasialainen. Jotain, josta voimme olla ylpeitä.”

Tuolloin Lui ja Lee tekivät yhteistyötä muiden ravintoloitsijoiden Jae Pakin ja Dave Choin kanssa auttaakseen luomaan heidän visionsa supertuoresta.

Kumppanit kertovat, että heidän ideansa laajenivat pelkästä kaupasta tapahtumapaikkaan, joka edusti heidän kulttuurejaan, elämyksiään ja mikä tärkeintä – ihmisiä.

“Puhuimme yhden kokonaisen tilan tekemisestä yhteisön keskukseksi sen sijaan, että joutuisimme menemään eri paikkoihin nauttimaan mukavasta cocktailista, erityyppisistä aasialaisista ruoista, ostoksista ja yhteisöllisistä ohjelmista”, Lui sanoi.

Viiden sulkutilanteen, toimitusketju-ongelmien ja työvoiman puutteen välillä Lee sanoo, että pienen tiimin täytyi tehdä itse paljon työtä, jota he tavallisesti eivät tekisi, suunniteltaessa ja rakentamassa tilaa tyhjästä.

Mehrdad Nazarahari/CBC

Mehrdad Nazarahari/CBC

Yksi tavoista, jolla superfreshin takana oleva tiimi halusi kuroa umpeen tätä kuilua, oli löytää myyjiä, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin, erityisesti aasialaisnaisiin.

Christina Pack oli yksi tällainen henkilö. Hän omistaa Auntie’s Supplyn, Toronton keskustassa sijaitsevan pienen aasialaisomisteisen markkinan, joka kuroi välipaloja ja raaka-aineita Aasian milleniaaleille.

Pack muutti alun perin Kaliforniasta Torontoon pandemian aikana työn perässä ja päätti avata yrityksensä, koska hän ei löytänyt paikallisen naapuruston kaupoista monia aasialaisia ​​raaka-aineita, joita hän tarvitsi ruoanlaittoon.

“Näin hyvin pieniä osia hyllyistä Sobeysissa ja Loblawsissa, mutta ei mitään, mikä todella oli kuratoitu ensimmäisen tai toisen sukupolven maahanmuuttajalapsiksi. Halusin siis esitellä paljon niitä uusia brändejä, joita sukupolveni ihmiset tekevät ja myös sitoa. perinteisissä ainesosissa olen kasvanut”, Pack sanoi.

“Ei enää kanapullia, ei enää vain korealaista grilliä”

Tämä kohdennettu yhteisöllinen lähestymistapa on se, mitä Lui sanoo, että heillä on kaikki superfresh-ruoat, myyjät ja aloitteet.

Hän sanoo, että he haluavat murtaa sen muotin, mitä ihmiset ajattelevat aasialaisen ruoan valtavirran olevan.

Mehrdad Nazarahari/CBC

Mehrdad Nazarahari/CBC

“Ei enää kanapalloja, ei enää vain korealaista grilliä. Haluamme tuoda yhteisöön asioita, joita ihmisten ei tarvitse mennä etsimään, kuten indonesialaista katuruokaa. Japanilaisesta ruoasta emme halunneet. tehdä vain sushia ja ramenia. Tehdään katsu-voileipiä ja shokupan-maitoleipää”, Lui sanoi.

Vaikka toukokuu tunnetaan Kanadassa Aasian perintökuukaudeksi, Lui sanoo, että heidän avaruutensa käynnistämisen on tarkoitus mennä pidemmälle kuin vain 31 päivää edustamaan useita diasporoita.

“Meillä on joskus vaikeuksia saada yhtenäinen ääni, jopa myyjinä, koska aasialainen ruoka on nähty vuosien ajan, jopa hinnoittelun ja koon perusteella”, Lui sanoi. “Joten, Aasian perintökuukauden aikana turvallisen tilan rakentamisen tavoitteena on kohottaa keitä olemme ja tietää, että ansaitsemme palvella ja myydä asioita, joiden uskomme sen arvoiseksi.”

yhteisön keskus

Lui sanoo, että superfresh edistää myös aasialaista kulttuuria GTA:ssa tekemällä yhteistyötä aasialaisen yhteisön jäsenten kanssa ja järjestämällä live-tapahtumia, joissa esitellään paikallista taidetta, musiikkia, urheilua ja paljon muuta.

Hän kertoo, että vaikka aasialaiset ovat olleet Pohjois-Amerikassa pari vuosisataa, aina kultakuumeen ja Kanadan rautatien rakentamiseen asti, kesti kauan ennen kuin aasialaisyhteisö löysi äänen.

Lui sanoo toivovansa käyttävänsä tätä ääntä auttamaan ihmisiä ymmärtämään aasialaisen kulttuurin, yhteisön ja keittiön näkökohtia tilassaan ja samalla yhdistämään ihmiset uudelleen juuriinsa.

“Haluamme, että tämä on tila, johon jokainen voi tulla ja oppia kaikesta muusta, jota he eivät tiedä aasialaisesta kulttuurista, mukaan lukien tosiasiasta, että aasialainen ei vain tarkoita koreaa, japania tai kiinaa ja että maassa on 41 maata. Aasia, mukaan lukien ruuat ja kulttuurit ja ihmiset sen takana.”

Mehrdad Nazarahari/CBC

Mehrdad Nazarahari/CBC

Leave a Comment