The Day – Musiikki juhlii kulttuuria New London -festivaaleilla

New London – Keskellä Whaler Pride -paitoja, New London High Schoolin vihreän ja kullan värejä, paloautoja ja sotilasunivormuja We Are New London -paraati State Streetillä herää eloon joka syksy musiikilla, joka vaihtelee perinteistä alkuperäiskansojen rumpusoittoa hip-hopiin, latinalaisesta musiikista isänmaallisiin kappaleisiin.

Äänet edustavat kulttuurisesti, etnisesti ja rodullisesti monimuotoisen kaupungin laajaa kirjoa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja paraatin puheenjohtaja Efrain Dominguez, joka on syntyperää Puerto Ricosta ja kotoisin uudesta Lontoosta, sanoi, että on ollut hämmästyttävää, että hän on asemassa, jossa hän voi auttaa korostamaan kaupungin monia kulttuureja.

“Tarvitsimme jotain, joka kokoaa kaikki yhteen juhlimaan”, hän sanoi vuonna 2016 alkaneesta paraatista. “Tämä on juhlia tämän kaupungin kulttuurin rikkautta, monimuotoisuutta ja ihmisiä.”

Musiikki on keskeisessä asemassa kulttuurisen, etnisen, rodun, uskonnollisen ja sukupuoli-identiteetin juhlissa. New Londonissa tämä tarkoittaa kaikenlaisen musiikin integroimista moniin kesän katufestivaaleihin, kuten Sailfest heinäkuussa ja Eat in the Street jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina läpi kesän.

Kulttuurisesti monimuotoista musiikkia voidaan kuulla myös kaupungin monilla musiikkipaikoilla, jotka säteilevät palvontatalojen ikkunoista ja elävöittävät keskustaa tapahtumissa, jotka vaihtelevat Pyhän Patrickin päivän paraatista Baskimaan festivaaleihin, Caribbean Festivaliin ja Ocean Beach Parkin New London Prideen, kaikki elokuussa.

“Uusi Lontoo on ainutlaatuinen siinä mielessä, että olemme 400 vuotta vanhoja ja olemme satamakaupunki”, pormestari Michael Passero sanoi. “Joten meillä on aina ollut rikas sekoitus erilaisia ​​etnisiä kulttuureja.”

Se on yksi osavaltion monimuotoisimmista yhteisöistä. Uusimpien väestönlaskentatietojen mukaan latinalaiset muodostavat suuren osan kaupungin väestöstä, ja 33 prosentilla ihmisistä on juuret Latinalaisessa Amerikassa. Latinoyhteisö on myös monimuotoinen itsessään, ja sen jäsenet ovat puertoricolaisia, meksikolaisia, dominikaanisia, guatemalalaisia, perulaisia ​​ja muita kansallisuuksia. Kaupunki on myös 15% mustaa. Siellä on haitilaisten ja länsi-intiaanien yhteisöjä. Muut asukkaat ovat aasialaista syntyperää, kuten thaimaalaisia, kiinalaisia ​​ja vietnamilaisia.

1800- ja 1900-luvun alussa Uuteen Lontooseen saapui aaltoja juutalaisia ​​maahanmuuttajia sekä ihmisiä Kreikasta, Puolasta, Italiasta, Irlannista, Azoreilta ja monista muista maista. New London käytti vahvaa kauppaa Länsi-Intian kanssa jo siirtomaavallan varhaisessa vaiheessa, ja se oli suuri valaanpyyntisatama 1800-luvulla, liike, joka toi ihmisiä ympäri maailmaa sen rannoille.

Barbara Neff, joka johtaa tapahtumasuunnitteluyritystä Neff Productionsia, joka vastaa joidenkin kaupungin suurimpien tapahtumien, kuten Sailfestin ja Connecticut Maritime Heritage Festivalin suunnittelusta syyskuussa, sanoi, että kulttuuri on tärkeä osa tapahtumia, joita hän aikoo auttaa varmistamaan, että kaikki tuntevat olevansa tervetulleita.

“Mitä yritämme tehdä musiikillamme, on tuoda ihmisiä yhteisöstämme”, Neff sanoi.

Silloinkin, kun tapahtumat eivät ole erityisen keskittyneet kulttuuriin, hän sanoi varmistavansa, että mukana tulee esiintyjiä, jotka heijastavat kaupungin identiteettiä. Esimerkiksi Sailfestillä voi olla musiikkiesityksiä hip-hopista ja latinasta gospeliin.

“Sailfestillä meillä on monivaiheinen erilainen musiikki”, Neff sanoi. “Yritimme asettaa kaikki eri alueet, jotta voimme saavuttaa kaikki erilaiset väestötiedot.”

Latin Essence Jazz Group on yksi bändi, jolle esiintyminen näissä kaupungin laajuisissa tapahtumissa ei ole vieras. Sekstetti yhdistää jazzin ja latinalaisen standardin ja luo kuulijoille uuden kokemuksen, sanoi yhtyeen basisti Ben Velazquez.

Bändin lyömäsoittaja Miguel Rios sanoi olevansa motivoitunut perustamaan yhtyeen yli 10 vuotta sitten, koska New Londonin alueella ei ollut latinalaisia ​​bändejä.

“Yksi asia, jota en koskaan löytänyt, oli bändi, joka soittaisi salsaa tai latinalaista jazzia tai mitä tahansa latinalaista bändiä”, hän sanoi. “He eivät vain olleet siellä.”

Velazquez sanoi toivovansa, että New Londonin suuri latinoväestö kokee nyt olevansa hänen bändinsä musiikin edustama.

“Mielestäni on tärkeää, että alueemme latinalaisväestöllä on jotain, johon samaistua”, hän sanoi.

Velazquez sanoi myös toivovansa, että jokainen, kulttuuristaan ​​tai identiteetistään riippumatta, voi saada jotain musiikista.

“Pidän siitä, että voin kouluttaa ihmisiä”, hän sanoi. “Jotkut ihmiset tietävät latinalaisesta musiikista vain sen, mitä he kuulevat radiosta tai näkevät televisiosta, eivätkä he tunne perinteitä tai kulttuuria.”

Bändin kitaristi Chris Leigh sanoi, että hänelläkin oli oppimiskäyrä, kun hän aloitti soittamisen Latin Essencen kanssa. Hän soitti aiemmin bluesbändeissä.

“Työskentely yhtyeen kanssa on antanut minulle mahdollisuuden tarkastella latinalaista musiikkia aivan toiselta tasolta”, hän sanoi. “Jos et vielä opi, et tee oikein.”

“Upea perinne”

New London Firefighters Pipes and Drums -yhtye, joka on peräisin aikaisemmasta aikakaudesta, jolloin kaupunkiin saapui monia irlantilaisia ​​ja skotlantilaisia ​​siirtolaisia, koostuu New Londonin palomiehistä ja heidän perheistään. Jonathan Paige, yhtyeen piippumauri, sanoi, että bändillä on erityisen suuri kysyntä St. Patrick’s Dayn aikoihin – se soittaa yli 25 keikkaa maaliskuussa.

Paige kertoi auttaneensa perustamaan yhtyettä 20 vuotta sitten, koska New Londonissa oli pulaa perinteisestä irlantilaisesta ja skotlantilaisesta musiikista. Palomiesten säkkipillinsoittoperinne on pitkäaikainen, ja se on kunnianosoitus yli 150 vuoden takaisille skotlantilaisille ja irlantilaisille siirtolaisille. Poliisityö ja palontorjunta olivat usein ainoita hyviä työpaikkoja, jotka olivat avoinna näille maahanmuuttajille, koska muut pitivät niitä liian vaarallisina.

Paige sanoi, että oli palkitsevaa pystyä kunnioittamaan skotlantilaisia ​​ja irlantilaisia ​​maahanmuuttajia, jotka suojelivat yhteisöjä niin monta vuotta sitten. Bändi soittaa myös palomiesten eläkkeelle jäämis- ja mainosseremonioissa, hautajaisissa ja muistotilaisuuksissa.

“Mielestäni se on hämmästyttävä perinne, minusta tuntuu hyvältä joka kerta kun pelaan”, Paige sanoi. “Katso, että on tärkeää muistaa palomiehiä, jotka kuolevat velvollisuutena, ja tukea heidän perheitään.”

.

Leave a Comment