Syntymäsäännöstön liiketoiminta: ongelma Ricki Laken uuden asiakirjan kanssa

Noin kahdeksan vuotta sitten Ricki Lake ja hänen tuotantokumppaninsa Abby Epstein päättivät kiinnittää kriittisesti huomiota hormonaaliseen ehkäisyyn. Heidän edellinen dokumenttinsa vuodelta 2008 Syntymisen bisnes, painotti sairaalassa synnytyksen riskejä ja kustannuksia. Tämä uusi projekti soveltaisi samaa lääketieteellistä skeptisyyttä käynnissä oleviin keskusteluihin hormonaalisista ehkäisyistä. “Vuonna 1960 ehkäisypillereissä oli kyse edistymisestä, mutta sopiiko se edelleen arvojemme kanssa nykyään?” Lake ja Epstein ihmettelivät projektin Kickstarter-kampanjassa. “Odotammeko teknologia-alan ottavan haasteen tarjota naisille vaihtoehtoja pillereille?”

Pidän niin paljon sisällöstä, joka on “vain kysymyksiä”, Syntymäsäännöstön liiketoiminta näyttää olevan tuskin salattu agenda: ohjata katsojat pois hormonaalisesta ehkäisystä ja kohti teknisiä “luonnollisia” menetelmiä, joita elokuva lopulta tukee.

Dokumentti – joka julkaistiin viime kuussa yhdessä 147 dollarin “Body Literacy Masterclass” -kurssin kanssa, jossa esiintyy monia samoja lääkäreitä, kirjailijoita, hyvinvointiguruja ja hormonivalmentajia kuin elokuvasta – pyrkii antamaan ehkäisyn käyttäjille tietoa, jota he tarvitsevat valintojen tekemiseen. jotka palvelevat heitä. Mutta elokuvan monet kyseenalaiset väitteet hormonaalisesta ehkäisystä ei näytä olevan tarkoitettu katsojille tiedottamiseen, vaan heidän vakuuttamiseksi. Olipa kyse hormonaalisista ehkäisyriskeistä, joilla ei ole tieteellistä taustaa, tai harvinaisten haittatapahtumien saaminen kuulostamaan yleisiltä ilmiöiltä, ​​dokumentin viesti on selvä: yhden elokuvan puhuvan pään sanoin: “Sanomme, että tappaa pilleri ennen sitä. tappaa sinut.”

Lausunnossaan Vierivä kivi, Lake ja Epstein puolustivat dokumentin aikomuksia ja materiaalia sekä elokuvaan osallistuneiden ihmisten koskemattomuutta. “Meillä on yksi tavoite tehdessämme dokumenttejamme: antaa ihmisille mahdollisuus tehdä tietoisia päätöksiä terveydestään ja heidän edessään olevista valinnoistaan”, he kirjoittivat. “Viimeisin elokuvamme Syntymäsäännöstön liiketoiminta tarjoaa hyvin dokumentoitua ja tutkittua tietoa, jonka uskomme ihmisten ansaitsevan tietää. Seisomme elokuvassamme lääkäreiden, tiedemiesten, naturopaattien ja hormonaalisen terveyden asiantuntijoiden takana, jotka ovat arvostettuja ja joilla ei ole taloudellisia siteitä dokumenttiin.”

Vierivä kivi otti yhteyttä useisiin OB-GYN:eihin ja lääketieteen tutkijoihin kysyäkseen heidän mielipiteitään elokuvan sisältämistä tiedoista; kaikki myönsivät hormonaalisen ehkäisyn todistetut riskit, mutta vastustivat Laken ja Epsteinin maalaamaa pelottavaa kuvaa. “Voin ehdottomasti sanoa, että ehkäisy on uskomattoman pieni riskilääke”, sanoo tohtori Danielle Jones, hallituksen sertifioitu OB-GYN. “Jokaisen väitteen mukaan, jonka voit esittää tieteen ja datan näkökulmasta, ehkäisyn pitäisi olla käsikauppaa, koska se on yhtä turvallinen tai turvallisempi kuin melkein kaikki, mitä voit ostaa Walgreensistä.”

Lääkärit olivat yhtä mieltä siitä, että monet elokuvassa esiintyvistä hormonaalisten ehkäisyn vastustajista levittävät mahdollisesti haitallista väärää tietoa, mikä tuntuu olevan ristiriidassa elokuvan tekijöiden mission kanssa tiedottaa ja vahvistaa naisia. “Minulla ei ole tarkoitusta tai kiinnostusta saada ketään tekemään minkäänlaista ehkäisyä”, sanoo tohtori Rachel Flink, OB-GYN New Yorkin osavaltiossa. “Mutta turvallisten ja tehokkaiden ja monien ihmisten rakastamien menetelmien roisto tuntuu enemmän poliittiselta agendalta kuin ihmisistä ja heidän päätöksistään välittämisestä.”

Syntymäsäännöstön liiketoiminta yrittää väittää, että lääkeyhtiöt hyötyvät vaarallisista ehkäisyvälineistä. Mutta elokuva heikentää tätä väitettä esittelemällä oman tuoteluettelonsa, mukaan lukien sovellukset ja lämpömittarit, joita voidaan käyttää kuukautisten seurantaan ja hedelmällisyyden seurantaan. Itse asiassa jotkut elokuvassa esiintyvistä yrityksistä ovat myös taloudellisia tukijoita – suhde, joka paljastuu vasta lopputeksteissä ja erillisissä mainosmateriaaleissa. Vierivä kivi, Lake ja Epstein sanoivat, että heidän luoviin päätöksiinsä eivät vaikuta “henkilöt tai organisaatiot, jotka tukevat” heidän työtään. “Dokumenttielokuviamme ei ole koskaan sponsoroitu”, he kirjoittivat. “Liitämme luettelon Kickstarter-avustajista elokuvan tekijöihin, kuten myös useimmat joukkorahoitettuja dokumentteja. Elokuviamme tukevat henkilöt tai organisaatiot eivät millään tavalla vaikuta luoviin päätöksiimme.”

Yksi elokuvassa voimakkaasti esillä oleva laite käyttää ihmisen päivittäistä lämpötilaa laskeakseen, ovatko he hedelmälliset. Järjestelmä, nimeltään Daysy, markkinoi itseään “hormonivapaana ratkaisuna hedelmällisyyden, kierron ja terveyden hallintaan”. Vaikka sitä ei ole selvästi havaittu dokumentin aikana, sen mainosmateriaaleissa Daysyn emoyhtiö Valley Electronics mainitaan elokuvan “teatterijulkaisun sponsorina”. (Se on listattu taloudelliseksi tukijaksi tekijöiden aikana.) Lisäksi elokuvan tuottaja ja kirjoittaja Pillerin makeuttaminen, Holly Grigg-Spall, työskenteli “Daysy-hedelmällisyysseurannan käynnistämiseksi Yhdysvalloissa”, hänen LinkedIn-tietonsa mukaan. Vielä vuonna 2020 häntä kuvailtiin laitteen “brändilähettilääksi”. (Grigg-Spall ei vastannut välittömästi kommenttipyyntöön.)

Valley Electronicsia on aiemmin syytetty väärien tietojen jakamisesta. Chelsea Polis, riippumaton seksuaali- ja lisääntymisterveyden tutkimuskonsultti, on jatkuvasti haastanut yrityksen väitteensä osalta. Polis kertoo olleensa noin vuodesta 2017 lähtien huolissaan siitä, että Valley Electronics markkinoi Daysy-laitetta ehkäisymenetelmänä – vaikka se ei ollutkaan FDA:n hyväksymä sellaisenaan – ja väitti sen olevan yhtä tehokas kuin kierukka. Vuonna 2018 Valley Electronics julkaisi tutkimuksen tuotteensa oletetusta tehokkuudesta. Polis kehotti menestyksekkäästi tutkimuksen julkaissut lehteä peruuttamaan sen väittäen, että sen “epäluotettavat” arviot ehkäisyn tehokkuudesta “saattaisivat jättää kuluttajat alttiimmaksi tahattoman raskauden riskille”. Kun Polis myöhemmin kuvaili Valley Electronicsia “epäeettiseksi” ja heidän tutkimustaan ​​”roskaksi tieteeksi”, yritys vastasi miljoonan dollarin kunnianloukkauskannella, joka on sittemmin hylätty. “Tämä on erittäin selkeä esimerkki siitä, että yritys yrittää hiljentää tiedemiehen puhumasta totuudenmukaisesti ja näyttöön perustuvilla tavoilla omalla osaamisalueellaan”, hän sanoo. Valley Electronics ei vastannut Vierivä kivikommenttipyyntö.

Kun markkinoille tulee yhä enemmän tuotteita, Polis korostaa paremman valvonnan ja selkeän markkinoinnin tarvetta. “Jos käytit pillereitä, haluat tietää, että sen tehokkuutta ja turvallisuutta on tutkittu, ja haluat tietää, että väitteitä on valvottu jonkin verran. Ja uskon, että saman pitäisi päteä ihmisiin, jotka ovat kiinnostuneita sovellusten tai laitteiden käytöstä.”

Ei ole hyvää hetkeä levittää väärää tietoa, mutta Syntymäsäännöstön liiketoiminta on erityisen huonosti ajoitettu. Kanssa Roe v. Wade kumoamisen partaalla, abortit tulevat todennäköisesti entistä vaikeammiksi saatavilla tässä maassa. Osallistu dokumenttiin, joka on täynnä “asiantuntijoita”, jotka yrittävät vakuuttaa ehkäisyn tarpeessa olevat, että nämä turvalliset ja tehokkaat lääkkeet ovat todellisuudessa suuria uhkia heidän hyvinvoinnilleen ja että heitä palvelisi paremmin palaamalla “luonnollisiin” menetelmiin.

“Koko tämä summa ajaa potilaat luopumaan ehkäisystä”, sanoo tohtori Kate White, työskentelevä gynekologi, akateemisten asioiden varapuheenjohtaja ja Boston Medical Centerin perhesuunnittelun stipendin johtaja sekä teoksen kirjoittaja. Seksuaalinen terveytesi. “Kaikki niputetaan yhteen:” Kaikki on vaarallista. Kaikki on huijausta. En halua käyttää mitään niistä.’ Ja jos ihmiset ovat kunnossa tulla raskaaksi, se on täysin ok. Mutta joillekin ihmisille tahaton raskaus on täysin katastrofaalinen.”

On olemassa selvä riski, että potilaat hylkäävät hormonaalisen ehkäisyn ja omaksuvat vähemmän tehokkaita menetelmiä vain kokeakseen suunnittelemattoman raskauden, jota he eivät sitten pysty keskeyttämään. Hedelmällisyystietoisuuden menetelmiin, kuten elokuvassa esille tuotuihin, liittyy merkkien seurantaa ja niiden tarkkaa tulkintaa. Monet ihmiset, epäsäännöllisistä kuukautisista sellaisiin, joiden työaikataulu tai elämäntapa ei salli heidän suorittaa menetelmää täydellisesti, eivät ole ensisijaisia ​​ehdokkaita. Tohtori Flink vastusti ajatusta “käskeä keskiverto 22-vuotiasta heittämään pois esine, jonka tiedämme olevan 99-prosenttisesti tehokas raskauden ehkäisyssä, ja käyttää tätä asiaa, joka vaatii paljon työtä ja jolla on valtava valikoima tehokkuutta sen sijaan.”

“Suurin huoleni tämäntyyppisestä liikkeestä ja sen esiintymisajasta on se, että tehokkaimmin toimiva ehkäisy tulee laskemaan”, tohtori Selina Sandoval, hallituksen sertifioitu OB-GYN ja Physicians for Reproductive Healthin stipendiaatti. , Kuten Vierivä kivi. “Samaan aikaan meillä on alhaisin mahdollisuus aborttiin.”

Yksittäisten tulosten lisäksi lääkärit pelkäävät, että oikeisto saattaa aseistaa tämän syntyvyyden vastaisen retoriikan. “Olen todella huolissani siitä, että kun astumme aikaan, jolloin abortti tulee laittomaksi puolessa maassa, konservatiivit, jotka eivät aidosti usko naisten oikeuteen kontrolloida lisääntymistään, tulevat seuraavaksi ehkäisyn jälkeen.” Tohtori White kertoo Vierivä kivi. “Ja he voivat viitata näihin otsikoihin ja tarinoihin ja sanoa: ‘Katso, naiset vahingoittavat näitä asioita, joten meidän on kiellettävä ne.”

“Feministeinä”, Lake ja Epstein sanoivat lausunnossaan Vierivä kivi, “Uskomme esteettömään saatavuuteen kaikkiin syntyvyyden ja abortin muotoihin.” Elokuvantekijät väittivät, että syntyvyyden säännöstön sivuvaikutuksista keskustelematta jättäminen hyödyttää itse asiassa valinnan vastustajia antamalla heidän “hallita kertomusta”. Nykyisten lisääntymisvapautta koskevien hyökkäysten valossa Epstein ja Lake jatkoivat: “Uskomme, että kehon lukutaito on tärkeämpää kuin koskaan, ja tuemme aktiivisesti naisia ​​ja GNC-ihmisiä hallitsemaan paremmin hedelmällisyyttään ja hyvinvointiaan.”

Syntymäsäännöstön liiketoiminta rohkeasti väittää itseään “määritteleväksi uudelleen lisääntymisoikeuden merkityksen”, mustien naisten perustaman liikkeen laajentamaan keskustelua lisääntymisoikeuksista. Elokuva valaisee tärkeän valon pakkosteriloinnin ja hyväksikäyttöisten lääkekokeiden kauhistuttaviin historiaan, erityisesti väriyhteisöissä. Näihin perintöihin näyttää kuitenkin vedottavan tavoitteena asettaa nykyiset hormonaaliset ehkäisymenetelmät tälle julmuuksien aikajanalle – viimeisin pitkästä mustien ja ruskeiden potilaiden kauhujen sarjasta. Tri White kutsuu tätä argumenttia sen liikkeen “vääristymäksi”, johon se viittaa. “Jos alamme luopua ehkäisymenetelmistä, ehdottomasti värikkäät ja taloudellisesti heikossa asemassa olevat potilaat kärsivät eniten”, hän sanoo. “Ihmiset, jotka tuottavat oikeudenmukaisuutta, yrittävät kohottaa ja kohottaa aluksi.”

Rasistisen ehkäisyn kehityksen historian tunnustaminen ei tarkoita, että “nykyiset saatavilla olevat lääkkeet ovat huonoja”, tohtori Jones kertoo Rolling Stonelle. “Ja se on vielä huolestuttavampaa, kun katsoo, kuka on näiden asioiden takana, koska se on hyvin harvoin syrjäytynyt värillinen henkilö. Se on melkein aina hyvin varakas ihminen, joka on valkoinen. Joten miten käytämme tätä historiallista tietoa? Käytämmekö sitä varmistaaksemme, että etenemme rasisminvastaisella tavalla ja välttääksemme näiden asioiden toistumisen tulevaisuudessa, vai käytämmekö sitä värillisten ihmisten marginalisoimiseen entisestään ja saavuttaaksemme tavoitteemme ansaita rahaa dokumentista?”

Leave a Comment