Shanghai aikoo avata lisää yrityksiä, jotka ovat sulkeneet COVIDin takia, Pekingin taistelut jatkuvat

  • Shanghain ostoskeskukset, kaupat vähitellen jatkaa myymälän toimintaa
  • Jotkut Pekingin alueet laajentavat kotoa työskentelyn ohjausta
  • Shanghain sulkeminen turhauttaa, raivostuttaa asukkaat
  • Rajoitukset ovat järkyttäneet maailmanlaajuisia toimitusketjuja

SHANGHAI/PEKING, 15. toukokuuta (Reuters) – Shanghai alkaa vähitellen avata yrityksiä, kuten ostoskeskuksia ja kampaamoita Kiinan talous- ja tuotantokeskuksessa maanantaista alkaen viikkojen tiukan COVID-19-sulkutilan jälkeen, kun taas Peking taistelee pientä mutta sitkeää epidemiaa vastaan.

Yli kuudeksi viikoksi suljettuna, Shanghai kiristää rajoituksia joillakin alueilla, joiden se toivoo olevan viimeinen sysäys sen kampanjassa viruksen vastaisessa taistelussa, joka on raivostuttanut ja uuvuttanut Kiinan suurimman ja kosmopoliisimman kaupungin asukkaat.

Ostoskeskukset, tavaratalot ja supermarketit alkavat jatkaa toimintaansa myymälöissä, ja asiakkaat voivat tehdä ostoksia “hallitulla tavalla”, kun taas kampaamot ja vihannesmarkkinat avataan uudelleen rajoitetulla kapasiteetilla, varapormestari Chen Tong kertoi tiedotustilaisuudessa sunnuntaina.

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

Hän ei antanut tarkempia tietoja uudelleen avaamisen tahdista tai laajuudesta, ja monet 25 miljoonan asukkaan kaupungin asukkaat reagoivat verkossa skeptisesti.

“Kenelle sinä valehtelet? Emme voi edes mennä ulos rakennuksestamme. Voit avata, kukaan ei voi mennä”, sanoi kiinalaisen Twitterin kaltaisen Weibon käyttäjä, jonka IP osoitti olevan Shanghaista.

Shanghain sulkemisen aikana asukkaat ovat pääosin rajoittuneet ostamaan välttämättömiä tavaroita, ja normaalit verkkokaupat ovat suurelta osin keskeytyneet kuriirien puutteen vuoksi.

Ja vaikka parturit ja kampaajat ovat leikanneet hiuksiaan kadulla tai asuinrakennusten avoimilla alueilla, asukkaat, jotka ovat viime aikoina voineet lähteä kotoa lyhyille retkille kävelemään tai ostamaan elintarvikkeita, ovat yleensä näyttäneet tavallista epäsiistimmiltä.

Eräänä toiveikkaana merkkinä Shanghain metrooperaattori alkoi testata junia laajassa verkossaan valmistautuessaan avaamaan uudelleen, paikallishallinnon tiedotusväline raportoi, mutta ei antanut viitteitä siitä, milloin se tekee niin.

Shanghain asukkaat ovat turhautuneet epäselvistä tai epäjohdonmukaisista säännöistä, kun kaupunki yrittää keventää rajoituksia.

Changningin alueella nainen alkoi sunnuntaina ulkoiluttaa koiraansa, ennen kuin poliisi käski häntä menemään kotiin.

“Lukitus ei ole purettu!”, poliisi huusi.

ULKOINEN LÄHESTYMISTAPA

Kiinan tiukka “dynaaminen nolla” -lähestymistapa COVIDiin on asettanut satoja miljoonia ihmisiä kymmenissä kaupungeissa eriasteisten reunakiveyksien alle yrittäessään estää taudin leviämistä.

Rajoitukset aiheuttavat tuhoa maailman toiseksi suurimmalle taloudelle ja horjuttavat maailmanlaajuisia toimitusketjuja, vaikka useimmat maat yrittävät palata normaaliin elämään jatkuvista infektioista huolimatta.

Uusien pankkien luotonanto laski alimmilleen lähes neljään ja puoleen vuoteen huhtikuussa pandemian järkyttyessä talouteen ja heikentäen luottojen kysyntää, keskuspankin tiedot osoittivat perjantaina.

Aasian jalkapalloliitto sanoi lauantaina, että Kiina vetäytyi vuoden 2023 Aasian Cupin finaalien isännöimisestä COVID-viruksen vuoksi, joka on viimeisin Kiinan urheilutapahtumien peruuntumisaalto ja sai sosiaalisen median spekulaatioita siitä, että sen nolla-COVID-politiikka voisi jatkua pitkälle tulevaisuuteen. vuosi. Lue lisää

Kiina onnistui pitämään COVIDin loitolla sen jälkeen, kun se löydettiin Wuhanista vuoden 2019 lopulla, mutta se on taistellut hillitä erittäin tarttuvaa Omicron-varianttia. Maailman terveysjärjestö sanoi viime viikolla, että Kiinan lähestymistapa ei ollut “kestävä”. Lue lisää

Silti Kiinan odotetaan laajalti pitäytyvän linjassaan ainakin hallitsevan kommunistisen puolueen kongressiin asti, joka on historiallisesti syksyllä, jossa presidentti Xi Jinping on valmis turvaamaan aikaisemmasta rikkoutuneesta kolmannesta johtokaudesta.

Häiriöistä huolimatta yksikään korkea kiinalainen virkamies ei ole puhunut julkisesti COVID-19-politiikkaa vastaan, jota Peking puolustaa ihmishenkien pelastajana.

Shanghain tapausmäärät paranivat edelleen, ja 1 369 päivittäistä oireellista ja oireetonta infektiota ilmoitettiin, kun se edellisenä päivänä oli 1 681.

Tärkeää on, että kaupunki ei ilmoittanut uusia tapauksia karanteenialueiden ulkopuolella sen jälkeen, kun se oli löydetty päivää aiemmin. Johdonmukainen nollatapausten saavuttaminen karanteenialueiden ulkopuolella on keskeinen tekijä virkamiehille päättäessään, milloin he voivat avata kaupungin uudelleen.

Shanghai on saavuttanut nolla-COVID-tavoitteensa harvaan asutuilla esikaupunkialueilla ja alkanut ensin keventää siellä rajoituksia, kuten sallia ostajien pääsyn supermarketteihin, mutta se jatkoi rajoitusten kiristämistä monilla alueilla viimeisen kahden viikon aikana, supistaen toimituksia ja rakentamalla lisää miekkailu.

Pekingissä, jossa ravintolat on suljettu ruokailun vuoksi, useat alueet jatkoivat sunnuntaina kotoa työskentelyn ohjausta ja viranomaiset ilmoittivat useimpien kaupungin asukkaiden päivittäisistä massatesteistä lisää kolme päivää.

Peking ilmoitti löytäneensä 55 uutta tapausta sunnuntain 24 tunnin ja 15 välisenä aikana (0700 GMT), joista 10 oli karanteenissa olevien alueiden ulkopuolella. Kaupunki pyrkii hillitsemään tällaisia ​​yhteisöinfektioita.

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

Raportoineet Brenda Goh, Albee Zhang ja Tony Munroe; Leikkaus William Mallard, William Maclean

Standardimme: Thomson Reutersin luottamusperiaatteet.

.

Leave a Comment