Pizzalla on toimitusongelma

Maaliskuun alussa Dominon silloinen toimitusjohtaja Ritch Allison varoitti, että kuljettajapula haittaisi liiketoimintaa.

“Jakelukuljettajien henkilöstö voi pysyä merkittävänä haasteena lähitulevaisuudessa”, hän sanoi ja viittasi toimitusten laskuun vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä edelliseen vuoteen verrattuna.

Hän oli oikeassa – ja ongelma on jatkunut tänä vuonna. Vuoden 2022 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana toimitukset Dominon Yhdysvalloissa ainakin vuoden auki olevissa myymälöissä laskivat 10,7 % edellisvuoteen verrattuna, Allison sanoi huhtikuussa analyytikkopuhelussa ja totesi olevansa “pettynyt” toimitustuloksiin. Kaiken kaikkiaan myynti näissä myymälöissä laski 3,6 % kyseisellä ajanjaksolla, mikä johtui osittain henkilöstöongelmista.

Se ei ole vain Dominos (DPZ). Pizza Hut, jonka omistaa Namia tuotemerkkejä (YUM), myös sattuu. Brändin saman myymälän myynti Yhdysvalloissa laski 6 % ensimmäisellä vuosineljänneksellä johtuen “toimituskanavastamme, jossa kapasiteettirajoitukset rajoittivat kykyämme vastata kysyntään”, sanoi Yum Brandsin toimitusjohtaja David Gibbs analyytikkopuhelun aikana, jossa keskusteltiin tuloksista. “Tämä johtui henkilöstöhaastuksista, jotka johtuvat pääasiassa toimittajien pulasta, joka on tuntunut koko toimialalla.”
Hidas palvelu on haitallista yritykselle, eikä vain myymättä jääneiden myyntien takia – muutama myöhäinen Domino’s-pizza voi lähettää jonkun suoraan Pizza Hutin syliin, Isä Johns (PZZA) tai joku muu kilpailija.

Joten kuinka ratkaiset toimitusongelman? Lisää kuljettajien palkkaaminen on ilmeinen ratkaisu, mutta se ei ole helppo.

Yhdysvaltain työmarkkinat eivät ole vielä täysin toipuneet pandemiasta, mutta se on tulossa sinne. Niistä 22 miljoonasta työpaikasta, jotka katosivat sen jälkeen, kun Covid-19 iski Yhdysvaltoihin vuonna 2020, noin 20,8 miljoonaa on palautettu. Ja työmarkkinat näyttävät jäähtyvän tänä vuonna, mikä vaikeuttaa rekrytointia.
Samaan aikaan toimituskysyntä on katon kautta. Domino’s totesi, että vaikka sen toimitusaste on laskenut vuoteen 2021 verrattuna, se on edelleen lähes 6 % enemmän kuin vuonna 2019. Myös muut ravintolat raportoivat kysynnän kasvusta ja ennustavat sen jatkuvan.
Kuinka Covid auttoi Olive Gardenia ja Chipotlea hallitsemaan ravintolatoimintaa

Kuljettajapulasta voi myös muodostua noidankehä, totesi Cowen-ravintolaanalyytikko Andrew Charles.

“Kuljettajat ottavat työn vastaan, koska he haluavat antaa tippiä. Jos toimituksia on vähemmän, se sattuu, kun yrittää saada jakelukuljettajia”, hän sanoi. “En usko, että tämä on kovin helppo ratkaisu.”

Pizzayritysten on tehtävä enemmän kuin vain yrittää saada useampi kuljettaja toimittamaan enemmän pizzat. Tyhjyyden täyttäminen edellyttää muita muutoksia, kuten puhelintilausten ulkoistamista omistetuille puhelinkeskuksille, enemmän tekniikkaan tukemista ja, jos he pystyvät muuttamaan sitä, pizzasta enemmän veloittamista.

Puhelinkeskukset ja toimituspalveluntarjoajat

Yksi tapa lisätä kuljettajia palkkaamatta uusia työntekijöitä on nykyisten työntekijöiden määräys. Domino’s toivoo, että puhelinkeskukset auttavat.

Yhtiöllä on “melko vakavia henkilöstövajeita”, Charles sanoi. “Joten mitä tahansa he voivat tehdä lievittääkseen sitä, harkitaan.” Hän arvioi, että noin 10–15 prosenttia Dominon Yhdysvaltojen tilauksista tehdään puhelimitse.

Toukokuun puoliväliin mennessä Domino’s odottaa, että 2 500–3 000 Dominon toimipistettä käyttävät jollakin tavalla ulkoisia puhelinpalvelukeskuksia. Niiden pitäisi “antaa myymälöiden keskittyä tuotantoon ja toimitukseen, kun heillä on pulaa ruuhka-aikoina”, sanoi toimitusjohtaja Russell Weiner huhtikuun puhelun aikana.

Puhelinkeskusten salakuuntelun lisäksi Domino’s pyrkii myös helpottamaan työntekijöiden työtä, muun muassa käyttämällä tekniikkaa, joka parantaa palkkaamista ja koulutusta, tiedottaja kertoi CNN Businessille. Toistaiseksi Domino’s on pysynyt poissa kolmansien osapuolien toimituspalveluntarjoajista, kuten DoorDash, Uber Eats tai Grubhub, jotka veloittavat välityspalkkion – mutta “mikään ei ole pois pöydältä”, Weiner sanoi.

Pizza Hutilla on myös henkilöstöhaasteita.

Pizza Hut on myös ryhtynyt useisiin toimiin toimitusongelmien korjaamiseksi.

“Tiimi priorisoi ravintolatoimintaa, mukaan lukien keskittyminen henkilöstön määrän parantamiseen, aukioloaikojen palauttamiseen, online-tilausten saatavuuden lisäämiseen ja ylivuotopuhelinkeskustemme tehokkaampaan hyödyntämiseen”, sanoi Yum Brandsin toimitusjohtaja David Gibbs toukokuun analyytikkopuhelun aikana. Mutta Pizza Hut on myös käyttänyt kolmannen osapuolen toimitusajureita “lisätäkseen omia toimitusajureitamme”, hän sanoi.

Gibbs toivoo, että teknologian hankinta auttaa parantamaan tilannetta.

Viime vuonna yritys sai päätökseen Dragontailin oston, jossa on tekoälypohjainen alusta, joka on suunniteltu tehostamaan ravintolatoimintaa, muun muassa vähentämään kuljettajapulasta johtuvia häiriöitä. Brändi pilotoi alustaa yli 100:ssa sen tuhansista yhdysvaltalaisista myymälästään yrittääkseen päivittää toimitusverkostoa.

Toinen tapa vähentää ongelman vaikutuksia? Veloita asiakkaita enemmän.

Papa Johns vastaa

Papa Johnsilla on myös ollut henkilöstöpulaa, mutta “meistä tuntuu melko hyvältä henkilöstöstä”, sanoi toimitusjohtaja Robert Lynch toukokuun analyytikkopuhelun aikana, jossa keskusteltiin ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksista. Pohjois-Amerikassa vähintään vuoden auki olevien Papa Johnsin myymälöiden myynti kasvoi 1,9 % ensimmäisellä neljänneksellä.

Lynch uskoo, että yrityksen kumppanuus kolmansien osapuolien aggregaattoreiden kanssa on auttanut, mutta mikä todella antaa hänelle luottamusta, on yrityksen hinnoittelustrategia. “Meidän ensiluokkainen sijoituksemme on erilainen malli kuin ihmiset, jotka puhuvat henkilöstöstä”, hän sanoi.

“Olemme korkeahintaisia. Emme tarvitse yhtä paljon tapahtumia, ja siksi me kaikki näkevät henkilöstöhaasteet vähemmän.” Toisin sanoen Papa Johnsille ei ole niin väliä kuinka moni asiakas ostaa sen pizzan, koska jokainen piirakka on korkeampi kuin sen pääkilpailijat veloittavat.

Kunnes työntekijäpula kuitenkin helpottuu, pizzan ystävät saattavat joutua odottamaan piirakoitaan hieman kauemmin.

.

Leave a Comment