Orjuuden historia UGAssa isännöi päivän mittaista tapahtumaa | Taide ja kulttuuri

Orjuuden historia Georgian yliopistossa isännöi koko päivän kestävän yhteisötapahtuman nimeltä “Kerro koko tarina” 21. toukokuuta, jotta Ateenan yhteisö saadaan mukaan yhteisten, historiallisesti merkittävien toimintojen kautta.

Päivän aikana useissa eri paikoissa liikkuva tapahtuma alkaa Brooklynin hautausmaalla, historiallisella afroamerikkalaishautausmaalla. Loput tapahtumasta pidetään Morton Theatressa, jonka rakensi, omistaa ja operoi afrikkalainen amerikkalainen Monroe Bowers Morton.

Teatterissa esitetään arkistolukemia, vinjettejä, taide- ja musiikki- ja tanssiesityksiä. Ilta päättyy elokuvan “Below Baldwin: How an Expansion Project Unearthed a University’s Legacy at Slavery” -elokuvan esitykseen ja paneelikeskusteluun.

Tapahtuman otsikko “Kerro koko tarina” viittaa UGA:n orjuuden historiaa koskeviin kysymyksiin, joihin ei ole vastausta, mukaan Barbara McCaskill, UGA:n englantilainen professori ja tapahtuman suunnitteluryhmän jäsen.

“Mitkä olivat kaikkien UGA:n kampuksella asuvien tai siellä työskentelevien orjuutettujen henkilöiden ja perheiden nimet ja tarinat?” McCaskill sanoi. ”Miten ja miksi niin monet unohdettiin? Keitä ovat heidän jälkeläisensä Ateenan afroamerikkalaisyhteisössä? Millä tavoin orjuus on edelleen vaikuttanut nykyajan mustien ateenalaisten terveyteen, varallisuuteen, koulutukseen ja sosiaaliseen liikkuvuuteen? Miksi meidän kaikkien on tärkeää kohdata tämä vaikea, epämukava menneisyys?”Orjuuden historia UGA-tapahtumassa luvalla

Orjuuden historia Georgian yliopistossa isännöi koko päivän kestävän yhteisötapahtuman nimeltä “Kerro koko tarina” 21. toukokuuta. (Kohtelias/Jennifer Rice)


Brooklynin hautausmaalla osallistujat voivat katsella historiallisia hautoja ja kuulla tarinoita useista vainajan jälkeläisistä. Clarke County Schoolin opetuslautakunnan jäsenen Linda Davisin mukaan luvassa on myös Clarke Middle Schoolin oppilaiden esittämä laulu ja mahdollisuus lähettää sukututkimuspyyntöjä Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon kautta. Piiri ja tapahtuman suunnitteluryhmän jäsen.

Davis sanoi, että UGA:n orjuuden historian suunnitelmiin kuuluu uudelleenhautauspaikan luominen Baldwin Hallin kaivauksista mahdollisesti orjuutettujen afroamerikkalaisten talteenotetuille jäännöksille.

Jäännökset löydettiin vuonna 2015 Baldwin Hallin lisärakennuksen aikana. Davis sanoi, että tapahtuman ohjelma heijastelee tämän orjuuden historian vaikuttaneiden menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

“Nykyisyys paljastaa menneisyyden, joka inspiroi ihmisiä, jotka ovat syntyneet kamalimmista kuviteltavissa olevista sorron instituutioista kunnioittamaan sukulaisiaan ja jättämään todisteita olemassaolostaan”, Davis sanoi. “Nykyisyydessä on kyse rakkaudesta perhettä ja yhteisöä kohtaan sekä riittävästä välittämisestä ollakseen osa jotain, joka juhlii ihmisyyttämme ja yhteyksiämme.”

Myös Morton Theatressa osallistujat voivat katsella ATHICAn julistetaidegalleriaa “By Any Other Name” ja valmiita peittoja Linnetown Quilt Projectista. Linnetown oli historiallisesti musta kaupunginosa, joka purettiin UGA-asuntoloiden ja pysäköintimahdollisuuksien rakentamiseksi, mikä syrjäytti asukkaat.

McCaskillin suunnittelu keskittyi Morton Theatren tapahtumien ohjelmaan. Hän sanoi, että tanssin, draaman, musiikin, kirjallisuuden ja puhutun sanan yhdistelmä havainnollistaa, kuinka Yhdysvaltain historiaa ja kulttuuria on muokannut orjuutettujen elämä.

“Tapahtumien on tarkoitus innostaa osallistujia ymmärtämään, että “kansalainen” on verbi”, McCaskill sanoi. “Aktiivinen osallistuminen yhteisön ja kulttuurin asioihin on elintärkeää, jotta Ateenasta tulee yhtenäinen, kukoistava ja jännittävä kaupunki.”

Orjuuden historia UGA:ssa alkoi vuonna 2019 yliopiston presidentin kanslia rahoittamana tutkimusapurahana, jonka otsikkona on “Orjuuden historian dokumentointi Georgian yliopistossa, 1785-1865”, kertoo UGA:n maantieteen professori Jennifer Rice. ja tapahtuman suunnittelutuoli. Apuraha pyysi tiedekunnalta ehdotuksia tieteellisen tutkimuksen tekemiseksi orjuuden roolista UGA:n varhaisessa kehityksessä ehdotuspyynnön mukaisesti.

Kun apuraha päättyi vuonna 2021, organisaatio kehittyi sisältämään tiedekunnan, henkilöstön ja yhteisön jäseniä, jotka pyrkivät kehittämään tutkimusta lisäsäätiöiden, -resurssien ja -aktivismin avulla, Ricen mukaan. Viime vuonna ryhmä järjesti symposiumin tunnustamisesta, sovinnosta ja hyvityksestä.

Orjuuden perintöä tutkimalla sekä UGA:ssa että laajemmassa Ateenan yhteisössä Orjuuden historia UGAssa pyrkii luomaan uusia mahdollisuuksia rodulliseen, sosiaaliseen ja taloudelliseen oikeudenmukaisuuteen. Rice sanoi toivovansa tapahtuman kannustavan osallistujia oppimaan, pohtimaan, toimimaan ja pitämään hauskaa.

“Jos emme täysin ymmärrä historiaamme, emme voi kuvitella ja rakentaa oikeudenmukaisempia tulevaisuuksia”, Rice sanoi. “On usein vaikeaa ja epämiellyttävää ajatella orjuuden perinnöstä, joka edelleen vaikuttaa negatiivisesti mustien yhteisöihin tänään, mutta uskomme, että tähän prosessiin osallistuminen on ainoa tapa todella puuttua rasismiin ja eriarvoisuuteen.”

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Kasvojen peittämistä suositellaan voimakkaasti Morton Theatressa.

.

Leave a Comment