National View: Anna rauhalle mahdollisuus Amerikan kulttuurisodissa – Duluth News Tribune

Minulla on tunnustus kulttuurisodasta, johon yhteiskuntamme on juuttunut: pidän itseäni pasifistina tällä rintamalla. Kun taistelut raivoavat heränneen vasemman ja heräämisen estävän oikean välillä, minusta näyttää selvältä, että voittajia ei tule olemaan, vain häviäjiä. Nämä häviäjät ovat enemmistö keskellä olevista amerikkalaisista, jotka haluavat hallituksen, joka todella hallitsee.

James Davison Hunterin vuoden 1991 kirja “Culture Wars: The Struggle to Define America” ​​keskittyi kristittyjen fundamentalistien, ortodoksisten juutalaisten ja konservatiivisten katolilaisten lähentymiseen “taistelussa edistyksellisiä kollegojaan vastaan ​​amerikkalaisen maallisen kulttuurin hallinnasta”. kansitilat. Kulttuurisodat ovat varmasti kehittyneet 31 vuoden aikana. Mutta sen ytimessä on aina kamppailu Amerikan kulttuuri-identiteetistä.

Kulttuurisodat ovat vastaus konfliktiin yhteiskunnan sekularisoitumisen ja monien amerikkalaisten edelleen noudattamien arvojen välillä. Sitten on niitä, jotka sytyttävät nämä epäkohdat ja kaunat poliittisen hyödyn vuoksi. Kulttuurisotia käytetään sekä oikeiston että vasemmiston halauksena, mikä tyypillisesti kuvaa toista puolta eksistentiaalisena uhkana heidän selviytymiselleen.

Maaliskuussa Floridan republikaanien kuvernööri. Ron DeSantis allekirjoitti “Parental Rights in Education Bill”, joka vahvistaa vanhempien oikeuksia “tehdä päätöksiä lastensa kasvatuksesta”. Lakiehdotus kieltää seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin opetuksen päiväkodissa luokkahuoneessa kolmanteen luokkaan asti ja kieltää oppilaiden ikään sopimattoman opetuksen ja velvoittaa koulupiirit ottamaan käyttöön menettelyt vanhemmille ilmoittamiseksi, jos koulun palveluissa tapahtuu muutoksia lapsen mielenterveyden osalta. , henkistä tai fyysistä terveyttä tai hyvinvointia. Lakiesityksen kriitikot alkoivat kutsua sitä “älä sano homoksi” -laki, vaikka lakiehdotuksessa ei mainita sanaa “homo”. Lakiesitys on epämääräinen ja vaikeuttaisi koulupiirien ja opettajien noudattamista. Kuten useimmat tämän päivän politiikkamme kysymykset, lakiesitys joutui kansallisen huomion kohteeksi.

Kun DeSantis allekirjoitti lain, Disney Worldin – Keski-Floridan suurimman työnantajan – työntekijät vaativat Walt Disney Corporationia tuomitsemaan lain, ja Disneyn toimitusjohtaja Bob Chapek vannoi taistelevansa sen kumoamisen puolesta. DeSantis kosti pyytämällä Floridan lainsäätäjiä kumoamaan Reedy Creek Improvement District -alueena tunnetun säännöksen, joka antaa Disneylle oikeuden hallita itseään kuin kaupunki vuodesta 1967 lähtien. Disney voi kerätä omia tulojaan maksaakseen kunnalliset infrastruktuurikulut, kuten tiet, vesi, jätepalvelut sekä paloturvallisuus- ja ambulanssipalvelut Disney Worldissa. Reedy Creek laskee liikkeeseen joukkovelkakirjoja ja perii veroja sen rajojen sisällä olevista kiinteistöistä tehokkaasti Disneyn puolesta. Nämä joukkovelkakirjat ovat yhteensä 1 biljoona dollaria.

Jos se peruutetaan, Floridan osavaltio myöntää, että se ei pysty kattamaan parannusalueen joukkovelkakirjavelvoitteita. Uuden lain on tarkoitus tulla voimaan 1. heinäkuuta, vaikka muutokset tulevat voimaan vasta kesäkuussa 2023.

Tämän nykyisen taistelun häviäjinä ovat parannuspiirin 300 työntekijää, jotka voivat menettää työpaikkansa, ja veronmaksajat, joita varoitettiin, että heidän kiinteistöveronsa voivat nousta 20 % kattamaan piirin palveluiden kustannukset.

Vanhan koulukunnan konservatiivina minulla on vivahteikas näkemys Floridan tilanteesta, mikä olen täysin tietoinen, ettei se enää sovi nykyisen populistisen republikaanipuolueen uskomuksiin. Uskon vanhempien oikeuksiin, mutta mielestäni opetussuunnitelmia koskevien keskustelujen pitäisi käydä paikallisella, koulupiirin tasolla. Epäilen vahvaa keskushallintoa, joten mielestäni Floridan kuvernööri ja lainsäätäjä ylittivät. Uskon myös vapaisiin markkinoihin, yksityistämiseen, vapaakauppaan, sääntelyn purkamiseen ja minimaaliseen valtionvelkaan. Lakiehdotus parannusalueen purkamisesta on vastoin kaikkia näitä uskomuksia. Pidän myös parempana, luultavasti epärealistisesti, että yritykset pysyisivät poissa poliittisista taisteluista.

En suinkaan väitä, että yhteiskuntamme ei saisi keskustella siitä, kuinka käsitellä muutosta, päättää, mikä on tärkeää yhteisöillemme, ja päättää arvoista, joita haluamme säilyttää. Ehdotan, että kulttuurisodat poistetaan politiikasta.

Kun poliitikot ja valitut virkamiehet käyttävät aikaansa kulttuurisota-asioissa, he lakkaavat käyttämästä aikaansa hallinnon pragmaattisiin tehtäviin. Uskon, että on paljon floridalaisia, jotka pystyvät tunnistamaan paljon kiireellisempiä asioita, joihin on syytä puuttua.

Joten kuinka poliittiset kulttuurisodan pasifistit voivat antaa rauhalle mahdollisuuden? Voimme kieltäytyä osallistumasta kulttuurisotataisteluihin, työskennellä paikallisyhteisöjemme palauttamiseksi, alkaa taas luottaa instituutioihimme, rohkaista tätä luottamusta kasvamaan ja palkita äänillämme poliitikkoja, jotka kieltäytyvät osallistumasta kulttuurisotataisteluihin.

Lynn Schmidt on St. Louis Post-Dispatchin kolumnisti ja toimituskunnan jäsen.

Leave a Comment