Milloin käyttää oikeudenkäyntirahoitusta yritysoikeudellisiin riita-asioihin

Kasvava yritys toimittaa laadukasta muovia valmistajalle pakkausmateriaalina käytettäväksi. Panossa on miljoonia dollareita. Mutta suuri, kansainvälinen tuotantoyhtiö ei maksa laskuja tai palauta muoveja.

Muoviyhtiön toimitusjohtaja harkitsee tapaamista asianajajan kanssa – mutta sellaisen kaliiperin kanssa, joka on valmis taistelemaan Goljatia vastaan. Kansainvälisellä tuotantoyhtiöllä on kuitenkin edelleen tunnustettu asianajotoimisto asianajajatiimeineen.

Yrityksen omistaja oppii pian, että tapauksen tarkastelu voi vaatia 250 000 dollarin pidäkkeen; huippuoikeudellinen edustaja saattaa veloittaa 1 000 dollaria tunnilta.

Suuret yritykset voivat viivyttää oikeudenkäyntiä tietäen, että aika ei ole pienemmän yrityksen puolella. Oikeudenkäyntikulut kasvavat edelleen, jos asian käsittely kestää vuosia.

Toimitusjohtaja tietää, että oikeudellisten vaatimusten ajaminen kuluttaa nopeasti hänen kassaan, kun hän yrittää jongleerata päivittäistä liiketoimintaa ja suhteita muiden vastuullisempien asiakkaiden kanssa. Hänen on ehkä alettava uppoutua toimintatileihin ja budjetteihin pysyäkseen pinnalla.

Muoviyrityksen omistaja voi harkita oikeudenkäyntirahoitusta.

Mitä on kaupallisten riita-asioiden rahoitus?

Jotkut asianajajat, jotka uskovat tapauksen ansioiden olevan vahvoja – mutta tietävät, että heidän asiakkaidensa taseet eivät ole – lähettävät kaupalliset asiakkaansa oikeudenkäyntirahoittajien luo. Asiakkaat kuitenkin löytävät ja tavoittavat useimmat kaupallisten riita-asioiden rahoittajat.

Kaupalliset oikeusjuttulainat eivät ole varsinaisia ​​lainoja, vaan ennakkomaksuja. Nämä ennakot voivat olla niin pieniä kuin 50 000 dollaria tai 100 000 dollaria ja jopa 20 miljoonaa dollaria. Ennakkomaksu, jota ei makseta takaisin, tarkoittaa, että asiakkaille maksetaan kertasumma, mutta ennakon takaisinmaksu riippuu tapauksesta.

Kaupallisten riita-asioiden rahoitus auttaa yrityksiä, joilla on oikeutettuja vaateita, jotka eivät muuten koskaan pääsisi oikeuteen, koska ne on hinnoiteltu oikeusjärjestelmän ulkopuolelle. On niin monia yrityksiä, jotka eivät pääse oikeusjärjestelmään yksinkertaisesti siksi, ettei niillä ole rahaa jatkaakseen.

Oikeudenkäynnin ansiosta pienetkin asianajotoimistot voivat käsitellä monimutkaisia ​​kaupallisia tapauksia, mikä laajentaa oikeussuojan saatavuutta. Tämä on erityisen tärkeää nykyään, koska jotkin suuret yritykset käyttävät konkurssituomioistuimia ja menettelyjä vaateiden suojana.

Jotkut asianajajat ovat hämmentyneitä siitä, osallistuvatko oikeudenkäynnin rahoittajat tapauksen meneillään oleviin oikeudellisiin menettelyihin tai sovintoneuvotteluihin vai puuttuuko se asiakkaan ja asianajajan väliseen suhteeseen. Kaupallisten riita-asioiden rahoittajat löytävät loistavia tapauksia, joissa on vahvoja perusteluja – sitten poistu tieltä. Kaupallisten riita-asioiden rahoittajat eivät ole mukana sovittelussa tai missään muussa käynnissä olevassa asiassa.

Kuinka kaupallisten riita-asioiden rahoitusprosessi toimii.

Jokainen kaupallisen oikeudenkäynnin rahoitusprosessi ja lopputulos on poikkeuksellisen ainutlaatuinen ja niitä arvioidaan omien ansioidensa perusteella – kahta samanlaista ei ole. Lainahakemukset käsitellään vaateiden vahvuuden, kärsittyjen vahingonkorvausten ja odotettavissa olevan korvaussumman perusteella.

Kaupalliset riita-yritykset ovat yleensä enemmän riskejä vältteleviä ja harkitsevat huolellisesti jokaisen tapauksen. Jos tapaus ei ole heidän mielestään sopiva, he voivat ohjata kaupalliset asiakkaat ja heidän lakitiiminsä uuteen rahoituslähteeseen.

Tyypillisesti rahoittaja tarkistaa asiakirjoja ja keskustelee asiakkaiden ja heidän asianajajansa kanssa ja tarjoaa sitten ehdot, jossa esitetään rahan hinta ja kustannukset. Ehdot voivat riippua tapauksen riskitasosta, tapauksen arvosta ja toipumisen todennäköisyydestä. Tyypillisesti luku tulee prosentteina vuodessa tai lukukaudessa ja korotettu korko kuuden kuukauden välein. Monien lainojen raja on 3 vuotta, jonka jälkeen korko lakkaa nousemasta.

Rahoituksen nopeus riippuu tapauksen yksityiskohdista. Yksinkertaisemmissa tapauksissa rahoitus voidaan saada 24 tunnin sisällä. Yleensä rahoittajilla on tapana tutkia kaupallisia tapauksia tarkasti ja suorittaa asianmukainen huolellisuus. Kaupalliset riita-asiat voivat saada rahoitusta 30–90 päivää hakemuksen jättämisen jälkeen, mikä tekee oikea-aikaisuudesta olennaista.

Saatuaan käteisinfuusion asiakkaat voivat käyttää summan tapauskuluihin tai yksinkertaisesti pitää liiketoimintansa pystyssä.

Millaisia ​​kaupallisia oikeudenkäyntejä voidaan rahoittaa?

Oikeudenkäyntirahoitus sisältää tapaukset, jotka koskevat sopimusrikkomuksia, kansainvälistä välimiesmenettelyä, kansainvälisiä vahingonkorvausrikkomuksia, öljy- ja kaasuriitoja, selvitystilaa, sopimusrikkomuksia ja kilpailunrajoituksia.

Rahoitusoikeudenkäynnit kattavat monia toimialoja, mukaan lukien muun muassa teknologian, kaupan ja valmistuksen, öljyn ja kaasun sekä sähköteollisuuden. Jotkut lainanantajat eivät työskentele kansainvälisten tapausten kanssa.

Kaupalliset kanteet tulevat riita-asioiden rahoittajille yhdellä harvoista tavoista. Joskus yritykset ottavat ensin yhteyttä oikeudenkäyntirahoittajiin ja pyytävät neuvoja eteenpäin ja lakiyhtiöiden suosituksia. Parhaat oikeudenkäyntirahoittajat kehittävät hyviä suhteita vakiintuneiden, hyvämaineisten lakitoimistojen kanssa tarjotakseen loistavia suosituksia. Esimerkiksi Commercial Finance Litigation -yrityksillä, jotka ovat loistavia, on hyvät suhteet useiden Yhdysvaltojen parhaiden oikeudenkäyntiyritysten kanssa.

Vaikka kaupallisten riita-asioiden rahoittajat voivat laajentaa oikeussuojan saatavuutta, on tärkeää ymmärtää kaikkien rahoitussopimusten hinnat ja ehdot. Oikealla lähestymistavalla kaupallinen oikeusjutturahoitus voi tarjota kustannustehokkaan tavan pitää yritys pystyssä ja samalla varmistaa oikeudenmukaisuus.

© 2022 Copyright Tribeca Lawsuit LoansNational Law Review, XII osa, numero 135

Leave a Comment