Luoteis-Georgian koululautakunnan ehdokkaat keskustelevat uusista koulutuslaeista ja kampanjoista

Huhtikuun lopussa Gov. Brian Kemp allekirjoitti uudet koulutuslakit laiksi, mutta Pohjois-Georgian koululautakuntaehdokkaiden joukossa mielipiteet vaihtelevat lainsäädännön vaikutuksista.

Kommentoimalla, että hän halusi pitää “herättyneen politiikan” poissa luokkahuoneesta ja pallokentältä, Kemp allekirjoitti lain, joka sisältää vanhempien oikeuksia koskevan lakiesityksen avoimuuden lisäämiseksi ja vanhempien osallistumisen kannustamiseksi, lain, joka kieltää jakavien rotukäsitteiden opettamisen, lain, joka kieltää säädyttömät kirjat ja lakiesityksen, joka estää transsukupuolisia poikia osallistumasta tyttöjen urheiluun.

Walkerin, Catoosan ja Whitfieldin läänissä on seitsemän paikkaa jaettavissa tulevassa esivaaleissa. Kaikki kolme maakuntaa ovat kilpailleet kilpailuissa, ja 11 ehdokasta pyrkii edustamaan yhteisöjään. Kuusi heistä puhui viime viikolla Chattanooga Times Free Pressin kanssa kampanjoistaan ​​ja osavaltion pyrkimyksistä muuttaa koulutusmaailmaa.

Ennakkoäänestys on käynnissä, ja puolueettomien paikkojen äänestyspäivä ja esivaalit ovat 24.5.

(LUE LISÄÄ: Politiikka muokkaa edelleen Chattanoogan alueen julkisia kouluja)

Walkerin piirikunta

Kaksi puolueetonta Walker Countyn opetuslautakunnan virkaa on tämän vuoden äänestyksessä. Mike Carruth kilpailee ilman vastustamista 3. postista, kun taas vakiintunut Karen Harden ja Tony Ellis kilpailevat 2. postista.

Harden, 65, on palvellut viisipaikkaisessa hallituksessa joulukuusta lähtien. Rossvillen asukas sanoi, että hänellä on kunnia palvella koulujärjestelmää, joka koulutti hänen kolme lastaan, ja että hänet valittiin viime vuonna kuolleen Carthell Rogersin paikalle.

Toistaiseksi Harden sanoi, ettei hän ole kuullut vanhemmilta valituksia Walker Countyn kouluissa opetetuista erimielisistä roduista, eikä myöskään ole ollut tapauksia, joissa transsukupuoliset urheilijat olisivat yrittäneet pelata tyttöjen urheilujoukkueissa.

“Olemme olleet erittäin onnekkaita”, hän sanoi.

Avoimuudesta Harden sanoi, että hän haluaa vanhempien olevan mahdollisimman paljon mukana osallistumalla koulun hallituksen kuukausittaisiin kokouksiin ja suunnitteluistuntoihin. Valmistumisasteet ja testitulokset ovat nousussa Walkerin piirikunnassa, hän sanoi, minkä hän piti koulujärjestelmän “lähetystukiohjelman” seurauksena, joka tarjoaa koulutettuja opettajia, jotka antavat kohdennettua tukea sitä tarvitseville opiskelijoille.

Kaksi hänen lapsistaan ​​oppi nopeasti, kun taas toinen tarvitsi lisää apua, hän sanoi.

“Sain kokea kaikki koulutusalueet, ja minusta tuntuu, että Walker County on lisännyt heidän menestystä. Heidän kanssaan työskennelleet opettajat varmistivat, että jokainen heistä menestyi omalla tasollaan.”

Hänen Post 2 -paikan vastustaja Ellisiä ei tavoitettu kommentoimaan.

Catoosa County Seat 4

Phil Kranz, 64, kertoi päättäneensä asettua ehdolle viisipaikkaiseen Catoosa County Public Schools -koulutuslautakuntaan, koska maassa ei ole koulutusta ja koska hän uskoi, että kansallisella tasolla tapahtuva vaikuttaa paikallisiin yhteisöihin. Hän tavoittelee piirin 4 paikkaa vakiintunutta David Moelleria vastaan, jota ei tavoitettu kommentoimaan. Catoosan piirikunnan koululautakunnan paikat ovat puolueettomia.

“Mielestäni [crital race theory] on huono asia. Mielestäni opettajien pitäisi opettaa, heidän pitäisi kouluttaa – ei indoktrinoida”, Kranz sanoi.

Kun hän oli nuorempi, opettajat pitivät henkilökohtaisen elämänsä poissa luokkahuoneesta, hän sanoi, ja koulujen pitäisi palata tähän normiin.

Kriittinen rotuteoria kouluissa on ongelma kaikkialla maassa, hän sanoi, ja “Catoosa County ei eroa millään muusta maakunnasta.”

Mitä tulee transsukupuolisiin opiskelijoihin urheilussa, Ringgoldin asukas sanoi, että tyttöjen pitäisi kilpailla tyttöjä vastaan ​​ja poikien poikia vastaan.

“Jos poika päättää, että hän ei halua olla poika, anna hänen kilpailla muiden samanhenkisten ihmisten kanssa, mutta en usko, että heidän pitäisi tuhota tyttöjen urheilua”, hän sanoi.

Kranz sanoi, että hänen mielestään Catoosa Countyn koulut ovat hyviä, mutta ne voivat olla parempia. Hän sanoi, että koulut ovat huippuraskaita, ja liian paljon rahaa menee hallintoon opiskelijoiden koulutuksen sijaan.

(LUE LISÄÄ: Hamilton Countyn koulujen kirjanarviointikomitea pitää viimeisen kokouksen, päättää suosituksista)

Kun häntä pyydettiin antamaan esimerkki, hän kritisoi koulun johtokunnan päätöstä, joka esti jalkapalloilijoita juoksemasta Raamatun jakeita sisältävän kyltin läpi tullessaan kentälle ennen pelejä. Kiista syntyi ensimmäisen kerran vuonna 2009 ja nousi jälleen tänä syksynä, kun koulun johtokunta teki saman päätöksen, Kranz sanoi.

“Yksi nainen valitti [in 2009] ja hallinto hyppäsi todella nopeasti, yksi, kaksi, kolme, ja he sanoivat: “Voi ei, emme voi saada tätä… kirkon ja valtion erottamista”, jota yritän edelleen tarkastella perustuslaissani nähdäkseni. missä se on olemassa, koska sitä ei ole”, Kranz sanoi.

Kirkon erottaminen juontaa juurensa perustuslain ensimmäisen lisäyksen perustamislausekkeeseen, jossa todetaan: “Kongressi ei saa antaa lakia, joka kunnioittaa uskonnon perustamista tai kieltää sen vapaan harjoittamisen.”

Thomas Jefferson loi lauseen “kirkon ja valtion välinen erotusmuuri” selittämään lausekkeen laajuutta ja vaikutusta vuonna 1802, ja se kirjoitettiin Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätökseen vuonna 1879.

Kranz lupasi olla pyytämättä veronkorotuksia koulujen rahoittamiseksi. Hän sanoi, että kouluja tulisi pyytää “kiristämään vyöään”, kuten kaikkia muitakin. Hän sanoi, että Yhdysvalloissa on yksi korkeimpia koulutukseen käytettyjä asukkaita kohti maailmassa, mutta silti testitulokset ovat alhaiset.

“Joten on selvää, että raha ei tarkoita parempaa koulutusta”, Kranz sanoi.

Hän uskoo, että vanhempien koulukuponkien antaminen lisää kilpailua ja lisää koulutuksen laatua.

Catoosa Countyn opetuslautakunnan piirin 2 paikkaan Jerry Jeffers on ehdolla vastustamattomana. Häntä ei tavoitettu kommentoimaan.

Whitfieldin piirikunta

Bill Worley tavoittelee vastustamattomana Whitfield County Schoolsin pääpaikasta republikaanien esivaaleissa. Hän kirjoitti sähköpostissa, että hänen mielestään vaaleissa ei ole suuria ongelmia, mutta uskoo, että useita ehdokkaita on nousemassa ehdolle piirin 4 paikasta, koska vakiintunut presidentti ei hakenut uudelleenvalintaa puolueettomassa kilpailussa.

Jamie Johnson on Whitfield Countyn koululautakunnan varapuheenjohtaja ja on vastustamattomana ehdokkaana piirin 2 paikasta republikaanien esivaaleissa. Sähköpostissa hän ei vastannut Georgian uusia koulutuslakeja koskeviin kysymyksiin, mutta sanoi, että hänen tulevaisuudensuunnitelmansa “on jatkaa ponnistelujani varmistaakseni jokaisen oppilaan menestymisen koulujärjestelmässä tukemalla opettajia, henkilökuntaa ja vanhempia kaikin mahdollisin tavoin. .”

Greg Williams, 43, pyrkii edustamaan Whitfield County Schools -lautakunnan piiriä 4 republikaanien esivaaleissa. Puhelinhaastattelussa hän kertoi osallistuneensa paikalliseen koulutukseen rakentamalla lääninlaajuisen vanhempien yhteenliittymän lisäämään opiskelijoiden ammatillisia ja maatalouden mahdollisuuksia. Tämän ponnistelun keskellä yksi vanhempi ehdotti, että hän asettuisi yhteen viidestä koululautakunnan paikasta, Rocky Facen asukas kertoi.

“Joten tässä olen”, hän sanoi.

Williams kertoi, että hänellä on neljä lasta, joista kolme on koulujärjestelmässä.

Perustuen kokemukseensa vapaaehtoistyöstä kouluissa, Williams sanoi, että hän ei ole nähnyt yhteisössään monia ongelmia, jotka liittyvät erimielisyyteen rotuun tai transsukupuolisten opiskelijoiden osallistumiseen urheiluun.

Hän kiitti koulujärjestelmän ylläpitäjiä ja hallituksen jäseniä hyvästä työstä asemassa, jossa on tehtävä vaikeita päätöksiä.

“Mielestäni ei todellakaan ole paljon työtä tehtävänä [on the issues addressed by the new education laws] täällä”, hän sanoi. “Luulen, että se menee melko sujuvasti, sikäli kuin kaikki nämä asiat menevät.”

Hän sanoi, että hänen mielipiteensä Georgian uusista koulutuslaeista on linjassa republikaanien ihanteiden kanssa.

“Tässä on minun juttuni transista ja roduista [issues]”, Williams sanoi. “Niin kauan kuin yritämme leimata ihmisiä, se tulee olemaan ongelma. Minut tunnetaan mieluummin vain miehenä, vain isänä. … ja olen varma, että suurin osa kaikista siellä on samalla tavalla.”

Williams sanoi tuntevansa molemmat kaksi ehdokasta, joita hän vastustaa – Joe Barnett ja Amber McMahan – ja sanoi, että he ovat hyviä ihmisiä.

“Äänestäjät eivät häviä riippumatta siitä, mihin suuntaan he menevät”, Williams sanoi.

55-vuotias Dalton Barnett kirjoitti verkkoviestissä, miksi hän on ehdolla, että hänellä on neljä lasta ja hän on opiskellut opettajana ja järjestelmänvalvojana 33 vuotta.

“Halusin tarjota tämän näkökulman keskusteluun, kun on kyse hallitustason päätöksistä”, hän sanoi.

Williamsin kanssa samaa mieltä Barnett sanoi, että oli virkistävää nähdä niin monet ehdokkaat piirin 4 paikasta.

“Tiedän, että kun me kolme tavoittelemme tätä paikkaa, me kaikki kolme keskitymme ensisijaisesti siihen, mikä on parasta opiskelijoille ja mahdollisuuksiin, joita voimme tarjota heille koulujärjestelmänä ja yhteisönä”, hän sanoi.

Williams pohtii pyrkimyksiään parantaa saatavilla olevia ohjelmia ja sanoi, että hallinto ja koululautakunta ovat olleet mahtavia ja ammattitaitoisia.

“Jos sinulla on hyvä idea vanhempana, sinun on lähestyttävä näitä ihmisiä, koska vain sillä tavalla he kuulevat paljon näistä asioista. Ja se toimii. He ovat mahtavia ihmisiä täällä, “hän sanoi.

McMahan ei vastannut kommenttipyyntöön.

Ota yhteyttä Andrew Wilkinsiin osoitteessa awilkins@timesfreepress.com tai 423-757-6659. Seuraa häntä Twitterissä @tweetatwilkins.

.

Leave a Comment