LPO Rep käynnistää koulutusohjelman


▶️ Kuuntele tämä artikkeli nyt.

SANDPOINT – Kuvittele jäävuori.

Veden yläpuolella on pieni osa, kun taas alapuolella on suurin osa rakenteesta.

Teatteria voidaan jollain tapaa verrata tähän kuvaan. Jäävuoren huippu on tuotanto, show, jonka kaikki näkevät. Ihmiset eivät näe – jäävuoren pohjaa – ovat valosuunnittelijat, näyttämökäsit, tuotantoryhmät, pukusuunnittelijat, ohjaajat ja paljon muuta. Nämä ihmiset ovat usein näkymättömiä, mutta he ovat olennainen osa tuotannon menestystä.

Paikallisilla nuorilla on nyt mahdollisuus oppia kaikkea teatterista – alusta alkaen – osana mukaansatempaavaa neljän viikon kesäleiriä, jonka järjestää Lake Pend Oreille Repertory Theatre.

“Opiskelijat voivat saada täyden kokemuksen”, Gray sanoi.

Luvassa on koe-esiintymiset, casting, harjoitukset, rakennus- ja pukusuunnittelu, rekvisiittasuunnittelu, kaikki mitä tuotantoon tarvitaan.

“Tulee kaikki nämä todella hauskoja, mukaansatempaavia kokemuksia”, Gray sanoi. “Tällaista teatteri todella on.” Taidot ovat uskomattomia, ja pystymme hiomaan niitä joka vuosi. Mutta voitto on esityksissä ja tuotannossa, jota lapset saavat tehdä, koska siellä voit todella nähdä työn heräävän henkiin. Ja kaikki nuo taidot tulevat todella esiin, ja se on vain hauskaa. Se on vain niin hauskaa. “

Vaikka Gray ja Roberts ovat valmiina auttamaan ja ohjaamaan leiriläisiä, he ovat aktiivisia osallistujia jokaisessa päätöksessä ja jokaisessa prosessissa “Peter Pan” -tuotannon käynnistämisessä.

Neljän viikon aikana opiskelijat harjoittelevat, rakentavat lavasteita ja rekvisiitta, oppivat analysoimaan käsikirjoitusta, luomaan pukuja, pelaamaan teatteripelejä ja hankkimaan itseluottamusta päivittäin.

Leiri huipentuu kahteen “Peter Pan” -esitykseen Panida-teatterissa elokuussa. 6-7.

Leiri on osa LPO Repin käynnistämää ympärivuotista koulutusohjelmaa, jonka tarkoituksena on opettaa kaikkia tuotantojen esittämiseen liittyviä näkökohtia ja luoda teatterikulttuuri, joka ylläpitää ympärivuotista tuotantoa yhteisössä.

Koulutusohjelmassa opetetaan kaikkea teatterin perusteista näyttelemisen teknisiin taitoihin, koe-esiintymisestä harjoituksiin, näyttämön esto- ja valosuunnitteluun sekä kirjoittamisesta ohjaukseen, Roberts ja Gray sanoivat. Ves

Gray oli järjestänyt kesäleirejä Sandpointin musiikkikonservatorion kautta, mutta oli rajoittanut lukumäärän noin 30 opiskelijaan. Hän oli aina toivonut tekevänsä todella suuren tuotannon, sellaisen, jossa olisi vähintään 50 opiskelijaa, mutta jokin asia esti sen toteutumisen.

Sitten hän tapasi Robertsin, jolla oli samat tavoitteet ja unelmat kestävän teatterikulttuurin rakentamisesta yhteisöön kaikenikäisille.

“Yhtäkkiä kaikki esteet, jotka olivat tiellä ennen, vain katosivat”, Gray sanoi.

Ei kestänyt kauan ennen kuin hän tajusi, että Roberts olisi täydellinen hänen unelmaansa koulutusohjelman lisäämisestä LPO:han. Ja heinäkuusta alkaen hän tekee juuri niin.

“Tavoitteena on todella tarjota opiskelijoille todellista koulutusta ympäri vuoden, joten se on kuin suuri yleistavoite”, Roberts sanoi. “Ja olen niin innoissani aloittaessani sen kesäleirillä. Mutta kyllä, kesäleiri on periaatteessa heidän kaikkien aika kokoontua yhteen ja työskennellä esityksen parissa, tuottaa se ja saada esityksen kokemisen taika.”

Syksyllä tunnit keskittyvät teatterin perusteisiin, taitojen oppimiseen ja harjoittelemiseen. 10 viikon kurssit saavat rahoitustukea Pend Oreille Arts Councililta, mikä auttaa tekemään niistä edullisia opiskelijoille. Oppilaat oppivat myös kuinka “viedä tarina sivulta lavalle”, Roberts sanoi.

Talvelle on suunnitteilla toinen mukaansatempaava kokemus, jossa sekä nuoret että aikuiset oppivat ohjaamaan esitystä, kokoamaan tuotantotiimin ja näyttelijät. Opiskelijat, jotka eivät ehkä halua olla lavalla, oppivat valaistuksen ja pukusuunnittelun osaksi tuotantotiimiä.

“Yritämme luoda sellaisen koneen, joka ruokkii teatteria [future] jotta meidän ei tarvitse olla ainoita ohjaajia kaupungissa”, Gray sanoi.

Oli tärkeää selvittää, kuinka tuo teatterin puoli sisällytetään leiriin – ja LPO Repin käynnistämään koulutusohjelmaan. Teatterin kulissien takana olevat osat ovat yhtä tärkeitä ja keskeinen osa teatterikulttuurin luomista, josta he molemmat haaveilevat yhteisössä.

“Teatteri voi tuntua hieman pelottavalta, ja tavoitteemme on tehdä siitä saavutettavissa oleva ja hauska”, Gray sanoi. “Ja olla myös itse tavoitettavissa ja hauskaa ja varmistaa, että kaikki tietävät, että heille on paikka.”

Kasvottuaan rakastaen teatteria ja tietäen varhaisista päivistään, että he halusivat olla mukana teatterissa, Gray ja Roberts sanoivat haluavansa tarjota saman kokemuksen muille, antaa heille mahdollisuuden oppia ja pitää hauskaa tuotantoa luomalla.

Mutta he tietävät myös, että se vaatii vankan pohjan teatterikulttuurissa näyttelijöistä lavastettuihin ohjaajiin. Tuotannon toteuttamiseen tarvittavien taitojen luominen ja opettaminen

“Osa filosofiasta ja kulttuurista, jota LPO Rep yrittää rakentaa, on se, että teatteri on itse asiassa paljon kuin lapsen kasvattamista; siihen tarvitaan kokonainen kylä, kokonainen kaupunki, tarvitaan kaikki, jotka tulevat yhteen tuossa yhteisössä, jotta se todella pysyy liikkeessä. eteenpäin”, Gray sanoi.

Hän lisäsi, että tämä kulttuuri voi kadota, koska lopputuotteella on aina ollut niin paljon painetta.

“Joten yritämme rakentaa tätä kulttuuria, tätä yhteisölähtöistä kykyä, jossa kaikki voivat tulla yhteen, edistää luovuuttaan ja rakentaa jotain yhdessä.”

Luomalla LPO Rep:n koulutusosaston Roberts ja Gray sanoivat toivovansa opettavansa näitä taitoja, rakentavansa perustan ja luovansa kulttuuria niin, että tuotannot eivät ole vain sattumanvaraisia ​​tapahtumia siellä täällä, vaan ne ovat osa ympärivuotista ohjelmaa.

“Uskon kuitenkin, että valtava osa meistä, jotka työskentelemme yhdessä tämän parissa, on halu perustaa tämä kulttuuri”, Roberts sanoi. [Putting on] esitys ei ole vain jotain, jonka voit tehdä päivässä tai jopa kuukaudessa. Vaatii suunnittelua, prosesseja ja oikeat ihmiset, jotta saat kaikki tarvitsemasi ihmiset valaistussuunnittelijasta näyttämöpäälliköyn. “

Se on se kulttuuri, jota he haluavat tuoda yhteisöön.

“On niin paljon halua saada lisää esityksiä, ja täällä on niin paljon lahjakkuutta”, Roberts sanoi. “Joten, jotta voisimme todella valjastaa ja hioa tätä lahjakkuutta sen sijaan, että meillä olisi satunnaisia ​​asioita siellä täällä – näitä ponnahdusikkunoita –, haluamme todella tämän johdonmukaisen kulttuurin, mutta se vaatii työtä, vaivaa, se ei ole jotain, mikä vain yhtäkkiä ilmestyy tai jota voit tehdä sivutyönä.”

Vaikka opiskelijat haluavat tai eivät halua jatkaa teatteriuraa, taiteen kautta oppimansa taidot soveltuvat elämään yleensä ja auttavat heitä kehittymään monipuoliseksi ihmiseksi, Gray sanoi.

“Minulla on toimistossani kyltti, jossa luetellaan kaikki taidot, jotka teatteri opettaa sinulle, ja siinä näkyy tämä henkilö pitelemässä kirjaa, ja siellä on luettelo sanoista, jotka menevät aina kaikkien oppimiesi elämäntaitojen huipulle. järjestät tuotannon ja esityksen.”

Robertsin mukaan tuotantoon osallistumisen kautta opitut taidot ovat monipuolisia ja vaihtelevia aina kommunikaatiosta ryhmätyöhön ja kykyyn käyttäytyä kaikissa olosuhteissa.

“On siistiä, että voi oppia näyttelemistä tai vastaavia, mutta todella, he oppivat myös kommunikaatiotaitoja ja elämäntaitoja, joita, vaikka he eivät jatkaisikaan teatterissa, he silti käyttävät näitä taitoja”, Roberts sanoi.

Se vain sattuu, että he oppivat ne “pelaten” teatterileirillä tai -tunnilla, pariskunta sanoi.

Heitä auttavat heidän tehtävässään koko joukko yhteisön jäseniä ja ryhmiä, ja ilman tätä tukea LPO Repin koulutusohjelman luominen ei olisi mahdollista.

“Olemme erittäin siunattuja yrityksenä, koska meillä on jo niin monia yhteisön jäseniä, jotka ovat kanssamme, jotka tukevat meitä ja haluavat tukea meitä”, Gray sanoi. “Olemme vain niin kiitollisia.”

Vaikka leirillä on 250 dollarin lukukausimaksu, LPO Rep on tehnyt yhteistyötä Pend Oreille Arts Councilin kanssa tarjotakseen stipendejä niitä tarvitseville. Ilmoittautuminen heinäkuussa alkavalle leirille aukeaa tänään 15.5. Kaikki 8-18-vuotiaat nuoret ovat tervetulleita ilmoittautumaan kesäleirituotantoon.

Ensimmäinen leiripäivä on maanantaina 11. heinäkuuta, ja tunnit ovat klo 13-16 elokuuhun. 3. Ensimmäinen leiriviikko pidetään Heartwood Centerissä, ja loput leiristä pidetään Panidassa.

Tiedot: lporep.com

Leave a Comment