Kuninkaallinen kulttuurifestivaali valaisemaan palatseja kaikkialla Soulissa

Median julkisivunäytös Changgyeong Palacen lammen Chundangjissa järjestetään joka ilta klo 20, 20:15 ja 20:30 22. toukokuuta asti. [CULTURAL HERITAGE ADMINISTRATION]

Median julkisivunäytös Changgyeong Palacen lammen Chundangjissa järjestetään joka ilta klo 20, 20:15 ja 20:30 22. toukokuuta asti. [CULTURAL HERITAGE ADMINISTRATION]

Cultural Heritage Administrationin suurenmoinen kuninkaallinen kulttuurifestivaali piti ensimmäisen offline-avajaisseremoniansa kolmeen vuoteen. Se valaisi Gwanghwamunin ja isännöi laajan esityksen Heungnyemun-aukiolla Gyeongbokin palatsin sisällä 10. toukokuuta.

Festivaalista, jota isännöivät kulttuuriperintöhallituksen Kuninkaallinen palatsi ja haudat keskus ja Korean kulttuuriperintösäätiö yhdessä, tuli viime vuonna kaksi kertaa vuodessa järjestettävä festivaali. Tämän vuoden kevätpainos alkoi viime viikolla teemalla “Narye ja Yeonhui”, ja se kestää 22. toukokuuta.Narye” viittaa rituaaliin, jonka tarkoituksena on karkottaa pahoja henkiä ja “Yeonhui“tarkoittaa esittäviä taiteita.

“Narye” eli kuninkaallinen hovin rituaali karkottaa pahoja henkiä ja kutsua onnea, suoritetaan kuninkaallisen kulttuurin festivaalin avajaisseremoniassa 10. toukokuuta Gyeongbokin palatsissa Soulin keskustassa. [YONHAP]

Sen varmistamiseksi, ettei tällainen pandemia enää vaikuta maailmaan, on moderni versio kuninkaallisen hovin rituaalista, jolla karkotetaan pahoja henkiä ja kutsuttiin onnea. Gunahaengjoka perustuu Goryeo-dynastian (918-1392) tutkijan Yi Saekin runoon, esitettiin.

Toukokuun 22. päivään asti kaikkiaan 34 ohjelmaa järjestetään viidessä palatsissa Soulin keskustassa sekä Jongmyon pyhäkössä.

Suosittu meditaatioohjelma “Simkung, Shuimgung” palaa tänä vuonna jälleen kaikkiin viiteen palatsiin. Vierailijoilla on mahdollisuus nauttia ainutlaatuisesta kokemuksesta meditoimalla joogamatolla kauniisti hoidetuilla nurmikoilla palatsien sisällä nauttien viileästä kevättuulesta (sään mukaan). Ohjelma edellyttää paikanvarausta, mutta meditaatioon voi osallistua paikan päällä, jos tuot oman maton.

Jos haluat osallistua paraatiin, Gunahaeng on sinua varten. Erilaisia ​​perinteisiä katutaideesityksiä mm gilnori, pannori ja tiikeritanssi on yhdistetty elektroniseen tanssimusiikkiin. Paraati alkaa 20. toukokuuta klo 11.30 Gyeonghuin palatsista, 21. toukokuuta 12:00 Deoksu Palacesta ja 22. toukokuuta klo 12.30 Changgyeong Palacesta. Paraati kestää tunnin.

Niille, jotka vielä epäröivät olla väkijoukkoja, festivaali on järjestänyt viisi verkkoohjelmaa. “Taiteilijan rakkaan palatsissa” esiintyvä taiteilija on alttoviulisti Richard Yongjae O’Neill. O’Neill äänitettiin esittämässä Schubertin “Du bist die Ruh, D776” Gyeongbokin palatsin Jibokjae Hallissa ja video julkaistiin 10. toukokuuta festivaalin virallisella YouTubella ja verkkosivuilla.

Violisti Richard Yongjae O'Neill esiintyy tämän vuoden

Violisti Richard Yongjae O’Neill esiintyy tämän vuoden “Taiteilijan rakkaan palatsi” -videosarjassa. Altoviulisti esiintyi Gyeongbokin palatsin Jibokjae Hallissa. Video julkaistiin 10. toukokuuta. [CULTURAL HERITAGE ADMINISTRATION]

Toisin kuin aikaisemmissa pandemian aikaisissa versioissa, monia ohjelmia voi nauttia ilman varauksia, vaikka jotkut ovat edelleen pakollisia. Lisätietoja on osoitteessa www.royalculturefestival.org.

TEKIJÄ YIM SEUNG-HYE [yim.seunghye@joongang.co.kr]

Leave a Comment