Kuinka koulutus vähentää terrorismin pelkoa

Toimittajan huomautus: Kuilu terrorismiin kuolemisen ja sen pelon välillä on suuri. Tämä väärinkäsitys voi auttaa terroristeja, mikä tekee heidän väkivallastaan ​​enemmän seurausta ja antaa heidän vihamielisille ideoilleen enemmän huomiota kuin he ansaitsevat. Tutkijat Peter Krause, Daniel Gustafson, Jordan Theriault ja Liane Young tarjoavat tien ulos. He huomaavat, että terrorismia koskeva koulutus voi muuttaa käsityksiä, mikä johtaa tarkempaan näkemykseen vaarasta.

Daniel Byman

***

Terrorismin vastaiset toimet syyskuun 11. päivän jälkeen ovat rajoittaneet Yhdysvaltojen maaperällä kuolleiden amerikkalaisten keskimääräisen määrän kaikista terrorismin tyypeistä 23 ihmiseen vuodessa, mutta nämä toimet eivät ole kyenneet tukahduttamaan amerikkalaisten hellittämätöntä terrori-iskujen pelkoa. Noin kaksi kolmasosaa amerikkalaisista on toistuvasti ilmoittanut huolestuneensa “melko paljon” tai enemmän Yhdysvaltoihin kohdistuneesta terrori-iskusta viimeisten kahden vuosikymmenen aikana tehdyissä kyselyissä, ja vähintään yksi kolmasosa on huolissaan siitä, että heistä tai perheenjäsenestä tulee terrorismin uhri. Tämä ylimitoitettu pelko edustaa terroristien suurinta työkalua, joka saa miljoonat pelkäämään muutamia ja saamaan terroristien sanoihin ja tekoihin valtavasti huomiota. Tämä pelko auttoi Yhdysvaltoja taistelemaan lukuisia kalliita, suurelta osin tehottomia sotia Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa, rajoittamaan kansalaisvapauksia ja maahanmuuttoa, lisäämään massiivisesti valtion puolustusmenoja jatkuvasti kasvavien alijäämien keskellä ja aiheuttamaan laajaa stressiä ja ahdistusta kansalaisten keskuudessa – toisinaan johtavia. krooniseen posttraumaattiseen stressiin häiriö.

Valitettavasti jopa John Muellerin kaltaiset asiantuntijat, jotka väittävät, että amerikkalaiset yliarvioivat merkittävästi terrorismin uhan, päättelevät, että “[t]Tässä näyttää olevan vain vähän, jos mitään, politiikantekijät voivat tehdä vähentääkseen terrorismin pelkoa – olipa kyse sitten huutamalla kiusaajapuhelimesta tai käyttämällä biljoonia dollareita ihmisten suojelemiseksi pelätyltä vaaralta. Jos ihmiset haluavat pelätä, näyttää siltä, ​​​​että mikään ei estä heitä.” Asiantuntija William McCants on samaa mieltä: “Mitä hallitukset voivat rauhoittaa kansalaisiaan, olen hämmentynyt… Jokaisesta hyökkäyksestä keskustellaan loputtomasti televisiossa ja sosiaalisessa mediassa, mikä lisää pelkoa tulevista hyökkäyksistä [and] saa kansalaiset pelkäämään toisiaan.” Jos mitään, olemassa olevat tutkimukset viittaavat siihen, että altistuminen enemmän terrorismia koskevalle tiedolle joko tiedotusvälineiden kautta tai altistuminen muille “Uhka-teollisuuskompleksissa”, jotka mainostavat uhkaa omien päämääriensä vuoksi, lisääntyy yleisön pelko.

Uudessa artikkelissa, joka on julkaistu Journal of Conflict Resolution -lehdessä, kerromme yllättävistä tutkimustuloksistamme, joiden mukaan jokin voi merkittävästi vähentää yksilöiden terrorismin pelkoa: aiheeseen liittyvä koulutus, jonka tarjoavat juuri ne professorit, jotka joskus leimataan osaksi “terrorismiteollisuutta”. ” Keräsimme todisteita laajasta kokeellisten ja havainnointitutkimusten sarjasta, joihin osallistui opiskelijoita 31 terrorismiin ja ei-terrorismiin liittyvällä kurssilla 12 yliopistossa. “Hoito”-kurssit kattoivat terrorismin ja terrorismin torjunnan määritelmän, syyt, strategiat ja vaikutukset; “kontrolliryhmä”-kurssit keskittyivät muihin valtiotieteen ja historian aiheisiin. Nämä kurssit vaihtelivat lukukauden pituisista tunneista amerikkalaisissa huippuyliopistoissa massiivisiin avoimiin verkkokursseihin (MOOC) vanhempien opiskelijoiden kanssa eri puolilta maailmaa ja online-kyselykokeiluun koehenkilöillä, jotka katsoivat 10 minuutin videon terrorismista tai talouskriiseistä. Kaikentyyppisissä koulutusmenetelmissä havaitsimme, että mitä enemmän ihmiset oppivat terrorismista, sitä pienemmäksi he näkevät itselleen ja Yhdysvaltoihin kohdistuvan uhan merkittävällä marginaalilla.

Yksi näiden löydösten kiehtova seuraus on, että niitä tapahtui, vaikka hoitoja – suurelta osin terrorismin johdatusluokkia – ei ollut suunniteltu tuottamaan niitä. Useimmat asenteenmuutosta koskevat tutkimukset (esimerkiksi monimuotoisuuskoulutukseen tai ympäristön kestävyyteen) on tehty nimenomaan muuttamaan koehenkilöiden asenteita tietyllä tavalla. kuitenkin niillä on tapana näyttää paljon vähemmän merkittävää asenne muuttuu kuin tutkimuksemme. Suurin osa tämän tutkimuksen aineista oli luokilla, joissa professorit eivät edes tienneet testattavia hypoteeseja, eikä kenellekään annettu ohjeita opettamiseen tai opettamiseen. Professorit yksinkertaisesti suorittivat kyselyt opiskelijoilleen lukukauden alussa ja lopussa.

Oppiessaan laajasti terrorismin syistä, strategioista ja vaikutuksista kiihkeässä ympäristössä, joka erottaa pelon tiedosta – eikä tunnemedian kertomuksista – ihmiset huomaavat, että tuntematon ja pelottava tulee tunnetuksi ja luokitellaan. Yksilöt ovat siirtymässä terroristien näkemisestä hulluina ja irrationaalisina inhimillisiksi ja ymmärrettävämmiksi, joskin vielä moraalittomiksi. Jos terroristien keskeinen strategia on herättää pelkoa, niin koulutus on vastalääke rauhallisuuden ja joustavuuden herättämiseen.

USA:n ponnistelujen tulisi jatkossakin keskittyä hyökkäysten ehkäisyyn, mutta enemmän painoarvoa tulisi kiinnittää amerikkalaisen yleisön kouluttamiseen ja turvaamiseen. Tutkimuksemme osoittaa, että korkeakoulut tiedottavat amerikkalaisille tehokkaasti terrorismista – löysimme vahvoja todisteita opiskelijoiden tietämyksen lisääntymisestä – ja lieventävät heidän pelkoaan sitä kohtaan. Aikana, jolloin osavaltioiden hallitukset ovat leikkaaneet merkittävästi yliopistojen rahoitusta ja pyrkivät hallitsemaan paremmin opetussuunnitelmia, tutkimuksemme paljastaa akateemisen vapauden ja analyyttisten luokkahuoneiden arvon, jotka liittyvät syvästi tärkeisiin aiheisiin. Korkea-asteen koulutuksen ja erityisesti terrorismin rahoituksen lisääminen on hyvä pitkän aikavälin terrorismin vastainen strategia tietoisen ja sitkeän yleisön rakentamiseksi. Muutoin kansalaisten käsitys poliittisesta väkivallasta tulee tavanomaisista ja sosiaalisen median tileistä, jotka ovat harhaanjohtavia, polarisoituneita ja liiallisia. Poliittista väkivaltaa koskeva koulutus sopii hyvin uudistettuun kansalaiskasvatuskoulutukseen, josta puuttuu Yhdysvalloissa pahasti. Liittohallitus rahoittaa suuren osan terrorismin torjuntaan liittyvästä tutkimuksesta Homeland Securityn ja sen huippuyksiköiden kautta, mutta on tärkeää tunnustaa opetuksen, ei pelkästään tutkimuksen, tuomat merkittävät hyödyt.

Kaikki eivät voi suorittaa lukukauden mittaista terrorismikurssia, minkä vuoksi testasimme myös 10 minuutin informatiivisen videon katsomisen vaikutusta. Tämä johti myös pelkon vähenemiseen, vaikkakin pienempään. Julkisten valistuskampanjoiden, joissa määritellään selkeästi ja tehokkaasti, mitä terrorismi on, ja selitetään sen syitä ja vaikutuksia sekä miten hallitus ja kansalaiset voivat työskennellä sen vaikutusten vähentämiseksi, tulisi myös olla osa tätä työtä. Tutkimuksemme paljastaa, kuinka tasapainoinen, kiihkeä ja tiukka ilmiön analysointi voi tehdä yleisöstä vähemmän alttiita terrorismin haitallisille psykologisille vaikutuksille ja siten terroristien suunnitelmille.

Vähemmän pelokas yleisö vähentäisi liioiteltujen uhkaarvioiden poliittista kysyntää ja valtion liiallisia menoja, samalla kun se hyödyttäisi suoraan mielenterveyttä ja yhteiskunnallista harmoniaa. Poliitikot voivat joutua käyttämään pelkoa saadakseen yleisön ottamaan asian vakavasti. Tutkimuksemme osoittaa, että koulutuksen avulla voidaan ymmärtää terroristien kykyjä pelkäämättä heitä – aivan kuten armeija tekee vihollisen kanssa.

Yhdysvaltain poliittiset päättäjät haluavat tänään kääntyä konflikteista valtiosta riippumattomien ääriryhmien kanssa keskittyäkseen voimakkaisiin valtion kilpailijoihin, kuten Kiinaan ja Venäjään. Siitä huolimatta taistelu terrorismia vastaan ​​jatkuu – kuten myös Yhdysvaltain yleisön pelko sitä kohtaan. Paras tapa saada suurempi toimintavapaus on varmistaa, että yleisöllä on tarkka käsitys terrorismista ilmiönä. Kun kotimaisen terrorismin uhka ja siihen liittyvät pelot Yhdysvalloissa alkavat ohittaa kansainvälisen terrorismin, tarve selkeiden katseiden koulutukseen ja pelon vähentämiseen ei ole koskaan ollut suurempi. Yhteistyössä terrorismiasiantuntijoiden kanssa toteutetut julkiset valistuskampanjat voivat auttaa saamaan tietoisemman, vähemmän pelkäävän ja sitkeämmän yleisön. Tämä merkitsisi sinänsä merkittävää menestystä terrorismin torjunnassa ja antaisi samalla pohjan parantuneelle sisä- ja ulkopolitiikalle tulevaisuudessa.

Leave a Comment