Kuinka korkeakouluklubit voivat johtaa uraan | koulutus

Oletpa vasta aloittamassa yliopistohakuasi tai olet jo ensimmäisiä vuosia kampuksella, olet todennäköisesti tutkinut tarkasti pääaineita, olettaen, että valintasi tasoittaa polkua uratavoitteillesi. Mutta saatat yllättyä kuullessani, että kerhoilla ja koulun ulkopuolisilla toimilla, joihin osallistut, voi olla yhtä paljon vaikutusta kuin pääaineellasi yliopiston jälkeiseen työhön.

“En halua vähätellä akateemisen tiedon merkitystä, mutta opetuksen, hoitotyön, tekniikan ja IT:n kaltaisia ​​ammatillisia aloja lukuun ottamatta useimmat suuret alat eivät sovi yhteen tietyn toimialan kanssa”, sanoo sisältöjohtaja Mimi Collins. strategia National Association of Colleges and Employersissa.

Brian McEuen, joka valmistui Kalifornian yliopistosta San Diegosta vuonna 2013, sanoo, että oikean koulun ulkopuolisen toiminnan löytäminen oli hänen ensimmäinen askeleensa kohti merkityksellistä uraa. Hän saapui kampukselle aikoen tulla valmiiksi, ja hänellä oli rekrytoitu kävelypaikka lentopallojoukkueessa. Mutta kuukausi fuksivuoden jälkeen hänet erotettiin joukkueesta.

“Leikkaus oli siunaus valepuvussa”, McEuen kirjoitti sähköpostissa. “Etsin jotain tekemistä”, varsinkin kun hän tajusi, että premed ei ollut häntä varten, “joten osallistuin kampuksen opiskelijahallinnon toimintaan.”

UC San Diegon opiskelijahallinto omistaa muutamia kampuksella olevia yrityksiä. McEuenin juniorivuoteen mennessä, ystäväni kanssa, ”sain perustaa aivan uuden yrityksen, joka myy kampuksella opiskelijaelämään liittyviä paitoja ja asusteita. Tämä oli ensimmäinen kokeiluni yrittäjyyteen, ja jäin koukkuun.

McEuen suoritti MBA-tutkinnon Northwestern Universityssä maan parhaiden ohjelmien joukossa, ja nyt hän perustaa miestenvaateyrityksen verkossa.

Calla Slayton, joka valmistui Carleton Collegesta Minnesotassa vuonna 2020, tuli kampukselle Northfieldissä, Minnesotassa epävarmana pääaineesta tai siitä, mitä hän halusi tehdä valmistumisen jälkeen. Hän harkitsi sosiologiaa, mutta valitsi lopulta American Studiesin tietäen, että se ei liittynyt hänen ihanteelliseen uraansa.

“American Studies oli monitieteinen ohjelma”, hän sanoo, “ja ajattelin, että professorit olivat erinomaisia.” Slayton piti paperien kirjoittamisesta ja tiesi, että monien humanististen kurssien myötä hänellä olisi monia mahdollisuuksia.

Mutta se oli kahden klubin, joihin hän liittyi fuksi opiskelijana ja jotka molemmat keskittyivät naisten terveyteen ja lisääntymisoikeuksiin, vaikutus sai Slaytonin tielle hänen työstään tänään DKT Internationalin, lisääntymisterveyttä edistävän voittoa tavoittelemattoman järjestön, ohjelma- ja kehitysyhteistyökumppanina. tuotteita sosiaalisen markkinoinnin kautta.

McEuen ja Slayton käyttivät kumpikin parhaalla mahdollisella tavalla klubejaan ja korkeakoulujensa ulkopuolisia koulutuksia: he valitsivat ne kiinnostuksen kohteidensa perusteella, oppivat uusia taitoja, verkostoituivat ja muotoilivat myöhemmin tehokkaita ansioluetteloita, jotta he olisivat parhaiten päteviä tuleviin harjoittelupaikkoihin ja tehtäviin, mikä kaikki auttoi heitä löytämään tiensä. työhön, jota he rakastavat.

Tässä on mitä jotkut asiantuntijat sanovat siitä, kuinka muuttaa ei-akateeminen toimintasi uraksi.

Tutustu korkeakoulun opetussuunnitelmiin sen verkkosivustolla

Jopa korkeakoulussa, jossa on vähemmän opiskelijoita kuin lukiossasi, on todennäköisesti paljon enemmän kerhoja. Nettisivunsa mukaan Carleton Collegessa, jossa on 2 000 opiskelijaa, on valittavana yli 200 kerhoa ja opetusohjelmaa. UC San Diegossa, jossa on 35 000 opiskelijaa, on yli 500 tällaista organisaatiota. Oppilaitosten verkkosivuilla on tapana järjestää tarjontansa samoilla termeillä, kuten suorituskyky, politiikka, urheilu, yhteisöpalvelu, opiskelijajulkaisut, kulttuuri-identiteetti ja uskonto/hengellisyys.

Shoppaile ennen kuin sitoudut

“Ensimmäisen tai toisen vuoden opiskelijana kokeile asioita”, sanoo Chad Ellsworth, Carletonin urakeskuksen apulaisjohtaja. “Mene tapahtumaan tai kahteen tai kokoukseen tai kahteen. Kokeile asioita, jotka liittyvät läheisesti kiinnostuksen kohteisiisi, ja kokeile asioita, jotka eivät ehkä ole sinulle tuttuja. On parempi olla syvästi mukana pienemmällä määrällä opiskelijaryhmiä kuin olla vähemmän mukana laajemmalla alueella.

Kaksi Slaytonin klubeista oli naisten oikeuksien ja lisääntymisterveyden parissa, kolmas oli a cappella -klubi ja hänen neljäs oli kulttuurikerho, Asian Students in America (ASIA).

Opi uusia taitoja ja pelaa johtajarooleja

Monet suuret ja vakiintuneet seurat, kuten urheilu-, teatteri- tai opiskelijajulkaisut, perustuvat työnjakoon, jotta jokainen jäsen voi oppia tai kehittää uusia taitoja. Suurin osa opiskelijoista tulee julkaisujen pariin miettien kirjoittamista, sanoo tiedekunnan neuvonantaja John Hanc Slate, New York Institute of Technologyn opiskelijajulkaisu.

Hän on kuitenkin nähnyt opiskelijoiden kokeilevan käsiään sosiaalisessa mediassa, valokuvauksessa, graafisessa suunnittelussa, videografiassa, web-suunnittelussa ja mainonnassa. Jotkut löysivät lopulta työpaikan taidosta, jonka he oppivat ensin julkaisun parissa.

Ellsworthin mukaan: “Jos sinulla on vankka kokemus vain yhdestä ryhmästä, joka sisältää useita johtotehtäviä ajan myötä, se on hyvä. Esimerkiksi opiskelija-urheilijoilla ei usein ole aikaa osallistua urheilun lisäksi, mutta he voivat ottaa virallisia ja epävirallisia rooleja, jotka ovat heille merkityksellisiä ja joista on arvokasta hyötyä heidän uralleen.

Käytä klubeja verkostoitumiseen

“Se ei ole sitä, mitä sinä tiedät”, Ellsworth sanoo, “eikä se ole edes se, ketä sinä tiedät. Se on kuka sinut tuntee. Suhteiden rakentaminen alumnien tai jopa täysin tuntemattomien ihmisten kanssa, kuten vieraileviin puhujiin, “saa parhaat tulokset”.

McEuen UC San Diegosta oli aktiivinen opiskelijahallinnossa kaksi vuotta, ennen kuin löysi tiensä opiskelijatoverinsa luo, joka jakoi yrittäjyyskiinnostuksensa, ja kaksikko liittoutui myydäkseen T-paitoja ja asusteita.

Slayton löysi tiensä joihinkin klubeihin ystävien kautta, jotka rohkaisivat häntä liittymään. Yksi hänen naisten oikeuksien klubeistaan ​​verkostoitui Pro Choice Minnesotan kanssa St. Paulissa, joka tunnettiin tuolloin NARAL-Pro-Choice Amerikan tytäryhtiönä. Tämä johti hänelle ensimmäiseen tilaisuuteen tehdä ruohonjuuritason edunvalvontaa apua tarvitsevien naisten kanssa.

Kirjoita ansioluettelo, joka sisältää koulun ulkopuolisilla kursseilla oppimasi taidot

“Melkein kaikki mitä teet klubissa on markkinoitavissa”, sanoo Ellsworth, joka auttaa opiskelijoita muuttamaan klubitoimintansa termeiksi, jotka resonoivat harjoittelupaikkoja tai työpaikkoja tarjoavien kanssa. “Kun opiskelija klubissa suunnittelee ja sitten toteuttaa klubitapahtuman, se on “projektinhallintaa”. Ja jos mukana on useita jäseniä, se on “ryhmätyötä”. Vaikka hänet valitaan klubin presidentiksi, hän osoittaa “johtajuutta”.

NACE:n Collinsin mukaan työnantajat etsivät ehdokkaita, jotka ovat osoittaneet johtajuutta, tiimityötä, joustavuutta ja vahvaa työmoraalia. Näitä vahvuuksia voidaan kehittää luokkahuoneessa, Collins sanoo, mutta oppilaiden johtamat toiminnot ovat kypsiä ja tarjoavat mahdollisuuksia teroittaa niitä, joita usein kutsutaan “pehmeiksi taidoiksi”.

Muuta klubiyhteydet harjoittelumahdollisuuksiksi

Vahva ansioluettelo voi johtaa hyvään harjoittelupaikkaan, joka voi johtaa erinomaiseen työhön. Itse asiassa Collinsin mukaan työnantajille tärkein tekijä on hakijan harjoittelu työhön liittyvällä alalla. Vielä parempi on työharjoittelu organisaatiossa, johon hakija hakee työtä.

Osana Slaytonin verkostoitumista hän otti yhteyttä naisten terveyteen ja lisääntymisoikeuksiin liittyvän organisaation alummiin. Vanhemmalla vuodella hän oli jo suorittanut kaksi harjoittelupaikkaa näillä aloilla, minkä johdosta alum tarjosi hänelle vuoden valmistumisen jälkeistä etätyötä johtamassaan voittoa tavoittelemattomassa organisaatiossa. Kun vuosi oli kulunut, DKT International tarjosi Slaytonille pysyvän paikan pääkonttorissaan Washington DC:ssä

McEuenin kokemus eri alalta oli samanlainen. Valmistuttuaan hän aloitti johtamiskoulutustehtävän kansallisessa vaateketjussa, ja tämän ohjelman suoritettuaan hänet palkattiin toiseen kansalliseen vaateketjuun samassa organisaatiossa, jossa hänet ylennettiin nopeasti. Muutamaa vuotta myöhemmin entinen päällikkö otti seuraavan askeleen ja aloitti MBA-tutkinnon.

.

Leave a Comment