Kaksi Flagstaff-opiskelijaa nimettiin 2022 Flinn Scholarsiksi | koulutus

Kaksi Flagstaff-opiskelijaa on nimetty äskettäin Flinn Scholarsiksi vuodelle 2022.

Astrid Bell Northland Preparatory Academysta (NPA) ja Mia Osmonbekov BASIS Flagstaffista ovat osavaltiossa niiden 20 joukossa, jotka saavat täyden kyydin johonkin Arizonan julkiseen yliopistoon valmistuttuaan tänä keväänä.

“Flinn Scholars -ohjelma, jota Phoenixissa toimiva Flinn Foundation tukee yhteistyössä Arizonan kolmen osavaltion yliopiston kanssa, kattaa lukukausimaksut, palkkiot, asumisen, ateriat ja vähintään kaksi ulkomailla suoritettua opiskelukokemusta”, lehdistötiedotteen mukaan.

Sekä Bell että Osmonbekov ovat koulunsa kolmas oppilas, joka on saanut tämän palkinnon.

20 Flinn Scholaria on 1 095 hakemuksen joukossa, jotka ohjelma vastaanotti viime vuonna. Se on 37. vuosi, ja sen tarkoituksena on tunnustaa Arizonan lukioissa menestyneet seniorit.

“Tämä uusi Flinn Scholars -luokka kesti pandemian ja menestyi luokkahuoneessa urheilijoina, vapaaehtoisina, muusikkoina ja koulujen johtajina uskomattoman haastavana aikana”, sanoi Anne Lassen, Flinn-säätiön stipendi- ja koulutushankkeiden varapuheenjohtaja. “Säätiö on innoissaan siitä, mitä uutta Flinn Scholars -luokkaa odottaa, kun he aloittavat perustutkintomatkansa, jonka tarkoituksena on parantaa valtiotamme ja maailmaamme.”

Ihmiset lukevat myös…

Mia Osmonbekov

Osmonbekov kertoi kuulleensa ensimmäisen kerran stipendistä yhdeltä yhdeksännen luokan opettajaltaan, ja kun hänestä tuli vanhempi, hän ajatteli, että voisi yhtä hyvin hakea.

“En oikeastaan ​​odottanut saavani sitä”, hän sanoi, vaikka hän oli “erittäin innoissaan” kuullessaan voittaneensa.

“En usko, että tajusin, kuinka kallis korkeakoulu oli, ennen kuin aloin saada taloudellisia tarjouksia muista paikoista”, hän sanoi. ”Ja olin todella innoissani ulkomailla opiskelusta ja myös Arizonaan jäämisestä, koska vanhempani ovat täällä. Se on yhteisö, jossa kasvoin.”

Hän on asunut Flagstaffissa suurimman osan elämästään ja osallistuu monenlaisiin aktiviteetteihin sekä luokkahuoneissa että sen ulkopuolella.

Hän on kilpaillut shakkiturnauksissa eri puolilla Arizonaa 9-vuotiaasta asti, sillä hänen isänsä on shakinpelaaja ja on ollut BASIS-shakkijoukkueessa kaikki neljä vuotta lukion aikana. Hän on nyt joukkueen kapteeni ja he olivat alueen mestareita tänä vuonna.

Hän on myös pitänyt puhetta ja keskustelua toisen vuoden opiskeluvuodestaan ​​lähtien ja sanoi, että koulun ulkopuolinen “muutti minua luultavasti eniten”.

Hän mainitsi improvisoidun puhetapahtuman, jonka aikana opiskelijat saavat kaksi minuuttia valmistaa viiden minuutin puheen satunnaisesta aiheesta. 11. luokalla hän sijoittui toiseksi osavaltion sarjassa kategoriassa.

“Luulen, että se työnsi minut ulos mukavuusalueeltani, koska en yleensä ole kovin hyvä puhumaan ihmisten kanssa huoneen edessä, mutta se pakotti minut pystymään”, hän sanoi. ”Se on yksi ylpeimmistä saavutuksistani…. Olen yksi niistä ihmisistä, jotka todella tykkäävät liiallisesti valmistautua asioihin ja miettiä asioita liikaa, joten eksprommi pakotti minut ottamaan asiat sellaisina kuin ne tulevat, ainakin toistaiseksi.”

Hän toimii myös vapaaehtoisena GED- ja ESL-tutorina Literacy Centerissä, aloittaen henkilökohtaisella tutoroinnilla auttaakseen aikuisopiskelijoita heidän englanninkielisessään. Pandemian aikana hän opetti keskitason ESL-tunteja Zoomin kautta.

Osmonbekov aloitti myös Central Asia Project English -aloitteen kesäkuussa 2020. Hän liittyi muiden lukiolaisten kanssa ympäri Yhdysvaltoja antaakseen Zoom-tunteja englannin kielellä ja auttaakseen opiskelijoita valmistautumaan TOEFL-kokeeseen.

“Tämä ongelma on siinä, että varsinkin pandemian aikana monilla tytöillä maaseudulla ei ollut hyvää pääsyä koulutukseen, erityisesti englanninkieliseen opetukseen”, hän kertoi ohjelman aloittamisen syystä. ”Se ei kuulosta isolta jutulta, mutta siellä se on todella iso juttu. Jos osaat jonkin verran englantia, voit periaatteessa saada kääntäjän töitä, voit mennä ulkomaille opiskelemaan. … Se on hieno tapa saada yhteys kulttuuriperintööni [Osmonbekov’s parents are from Kyrgyzstan]mutta myös auttaa muita ihmisiä.

Hän lisäsi: “Esteetön koulutus on asia, jota todella toivon voivani puolustaa opiskellessani ja yliopiston jälkeen.”

Osmonbekov sanoi olevansa “innoissaan siitä, että lukio on ohi, mutta myös hieman hermostunut tulevaisuuden suhteen”.

“En todellakaan tiedä, mitä korkeakoululla on varastossa, mutta mielestäni se on normaali tunne, se ei ole liian huono”, hän sanoi.

Hänen neuvonsa muille lukiolaisille oli “tee niin kuin itsestä tuntuu oikealta äläkä kuuntele muiden neuvoja, jos et pidä siitä.”

Valmistumisensa jälkeen Osmonbekov aikoo opiskella journalismia Arizona State Universityssä. Hän sanoo, että hän on “aina rakastanut” kirjoittamista ja harkitsee ryhtyvänsä tutkivaksi toimittajaksi tai ulkomaan kirjeenvaihtajaksi.

“Olen muuttunut poliittisemmaksi, enemmän dokumenttielokuviin viimeisen parin vuoden aikana, joten ajattelin, että olisi todella siistiä olla mukana jommassakummassa näistä…. Se vain kuulostaa todella jännittävältä ja pääset paljastamaan erilaisia ​​asioita”, hän sanoi.

Hän sanoi, että hänen intohimonsa kirjoittamiseen sai alkunsa lukemisesta. Osmonbekov sanoi nauttivansa 1800-luvun kirjallisuudesta ja että se on vaikuttanut hänen kirjoittamiseensa kaunokirjallisuuteen ja koulutehtäviin.

Yksi hänen suosikkikirjoistaan ​​on William Makepeace Thakerayn “Vanity Fair”.

“Pidän vain satiirielementistä, kuinka monimutkaista se on. Sitä on todella hauska lukea”, hän sanoi.

Hän on myös “Taylor Swift -fani”, vaikka hänellä oli vaikeuksia valita suosikkia albumeistaan.

“Rakastan kaikkia hänen albumejaan, ylianalysoin kaikkia sanoituksia, tiedän liikaa”, hän sanoi.

Hänen vanhempi projektinsa liittyy myös kirjallisuuteen, ja hän analysoi Albert de Morcefin hahmokaarta “Monte Criston kreivissä”.

“Väittelen, että Albert käy läpi epikurolaisen stoalaisen eettisen muutoksen koko romaanin ajan”, hän sanoi, vaikka hän huomautti, että hänen määritelmänsä eettisistä käsitteistä perustuivat enemmän ranskalaiseen tulkintaan kuin niiden juuriin antiikin Kreikassa. “…Hän kehittyy tästä erittäin nautinnollista persoonallisuutta, jossa hän todella luottaa sosiaaliseen validointiin, stoilisempaan maailmankuvaan, joka saa sisäisen vahvistuksen. Hän asettaa hyveen kaiken muun edelle myöhemmin.”

BASIS-senioriprojekteihin kuuluu myös kaksi esitystä ja siihen liittyvä työharjoittelu. Osmonbekov työskenteli filosofian professorin kanssa Northern Arizonan yliopistosta. Hän sanoi valinneensa aiheen, koska hän rakasti kirjaa lukiessaan sen ensimmäisen kerran.

“Se on todella hienoa, sillä on tämä kaiken kattava juoni, mutta siihen tulee myös osajuttuja”, hän sanoi. “Proosa on vain loistavaa ja upeaa, joten ajattelin vain, että se olisi jännittävää.”

Astrid Bell

Bell sanoi, että kuuli, että hänet nimettiin Flinn Scholariksi, oli “todella ylivoimaista”.

“Pidin luultavasti epäjohdonmukaisia ​​ääniä noin minuutin ajan”, hän sanoi uutisten kuultuaan.

Hän sai ensin tietää stipendistä kouluneuvojan kautta, vaikka ei ollutkaan varma hakeako se ensin, koska prosessi oli niin tiukka.

Bell sanoi, ettei hän olisi voinut saada stipendiä ilman hänen “valtavan tukiverkostonsa” apua.

“En todellakaan ollut vain minä yksin, joka sai Flinn-stipendin”, hän sanoi. “Minulla on uskomattoman älykkäät ja tukevat vanhemmat, jotka auttoivat minua tämän prosessin läpi ja valmistautumaan haastatteluihin ja hankkimaan bleiserin, joka todella sopii….. [My little sister is] yksi niistä ihmisistä, joka on todella hyvä pysymään hetkessä, joten hän pystyi pitämään minut maadoittuneena ja keskittyneenä ja laittaa kaiken perspektiiviin. Koulun opettajat, jotka kirjoittivat minulle loputtomia suosituskirjeitä, ohjaajat, jotka pitivät minua eteenpäin…. Haluan sanoa heille kaikille suuret kiitokset.”

Hän neuvoi muita opiskelijoita kokeilemaan asioita, vaikka ne eivät vaikuttaisikaan todennäköisiltä, ​​käyttämällä tätä kokemusta esimerkkinä.

“Hae vain”, hän sanoi. ”Hylkäämisiä tulee olemaan paljon, ja ne tuottavat varmasti pettymyksen, mutta aina on mahdollisuus, että sinut hyväksytään, ja minusta tuntuu, että se on riskin arvoista.

Bell aikoo opiskella Arizonan yliopistossa valmistumisen jälkeen ja sanoo, että koulun tutkimus keskittyi häneen.

”Perustutkinnon tutkiminen on minulle erittäin tärkeää ja UofA:lla on paljon mahdollisuuksia, joissa jopa toisen lukukauden fuksit voivat päästä laboratorioon ja saada kovan laboratoriokokemuksen. Haluan aloittaa lääketieteellisen ja biolääketieteellisen tutkimuksen niin pian kuin mahdollista.

Hän aikoo opiskella pääaineenaan molekyyli- ja solubiologiaa ja harkitsee espanjan sivuaineen tai kaksoispääaineen opiskelua.

Hän sanoi, että hän on aina rakastanut tapaa, jolla tiede voidaan nähdä todellisessa maailmassa, ja sai inspiraationsa lapsuuden lastenlääkäriltä.

”Idolistin häntä pienestä pitäen. Olin kuin “Haluan tehdä juuri sitä, mitä hän tekee”, ja se tavallaan jumissa”, Bell sanoi. ”Kasvussani kiinnostukseni kohteet olivat lääketieteen kanssa ja minulla on ollut mahdollisuus varjostaa häntä useasti viimeisen parin vuoden aikana. Minusta tuntuu oikealta nähdä, mitä hän tekee, missä hän on vuorovaikutuksessa potilaiden kanssa ja miltä hänen elämänsä näyttää päivittäin.

UofA on myös oikealla etäisyydellä kotoa, hän sanoi.

”Halusin saada mahdollisuuden olla riittävän kaukana, jotta voin alkaa vakiinnuttaa omaa itsenäisyyttäni ja oppia ratkaisemaan ongelmia ilman äitiä ja isää, alkaa aikuistua turvaverkkojen kanssa”

Bell vietti varhaisvuodet ja suurimman osan lukiosta Flagstaffissa kolmen vuoden tauolla, kun hänen perheensä muutti Müncheniin, Saksaan, äitinsä työhön. Hän osallistui kansainväliseen kouluun seitsemännestä yhdeksänteen luokkaan.

Bell sanoi, että hän uskoi, että kokemus antoi hänelle uuden näkökulman molempiin paikkoihin, mukaan lukien osallistuminen erilaisiin kouluihin, joissa on erilaisia ​​opetusmenetelmiä.

“Ajattelen monta kertaa, että on helppoa juuttua omaan pikkukuplaansa, omaan pikku maailmaan ja unohtaa, että muu maailma on olemassa”, hän sanoi. ”Uskon, että muutto ulkomaille auttoi suuresti avaamaan silmäni ja antamaan minulle sellaisen globaalin näkökulman, jota en olisi muuten täysin ymmärtänyt. Se on myös antanut minulle paljon enemmän empatiaa ihmisiä kohtaan, jotka ovat erilaisia ​​tai eivät sovi tai ovat vain uusia, koska ymmärrän tarkalleen, miltä se tuntuu.

Hän on työskennellyt NPA:ssa, osallistuen rasismin vastaiseen liittoumaan, lisäämällä tietoisuutta nuorempien opiskelijoiden mielenterveydestä ja toimimalla sen National Honor Societyn osaston puheenjohtajana.

Bell on pelannut jalkapalloa niin kauan kuin muistaa, alkaen 3- tai 4-vuotiaasta. Sen lisäksi, että hän on NPA:n jalkapallojoukkueen kapteeni tänä vuonna ja pelaa sen joukkueessa koko lukion ajan, hän pelaa matkustavassa jalkapallojoukkueessa.

Hän perusti myös lääkärikerhon muiden NPA-opiskelijoiden kanssa, jotka ovat kiinnostuneita alasta tulevaisuuden uranaan. He jakavat resursseja, Bell sanoi, ja he kaikki lukevat tällä hetkellä Jonathan Reismanin kirjaa “The Unseen Body: A Doctor’s Journey Through the Hidden Wonders of Human Anatomy”.

Klubi aloitti toimintansa pandemian aikana, mikä antoi heille mahdollisuuden seurata lääketieteellisiä uutisia sen edetessä.

”Ehdottomasti pandemian aikana teimme paljon asioita siitä, miltä lääketieteellinen tutkimus näyttää? Miltä rokotteiden kehitys näyttää? … Ilmeisesti se oli maailmanlaajuinen pandemia ja se oli todella vaikeaa aikaa. Mutta se oli todella siistiä tutkimuksen näkökulmasta, kun elämme valtavaa tapahtumaa, jota meidän ei tarvitse oppia vain kirjan kautta. Voimme nähdä sen vaikutukset; opimme siitä lääketieteellisten ja tutkimusyhteisöjen kanssa.”

Bell sanoi olevansa “ehdottomasti valmis” lopettamaan lukioaikansa, mutta hän piti yliopistoa “lievästi pelottavana”.

“Olen ehdottomasti erittäin innoissani voidessani ottaa nämä seuraavat askeleet ja alkaa mukauttaa koulutustani niin, että saan oppia asioista, joista olen erittäin intohimoinen”, hän sanoi, “…mutta se tuntuu myös todella pian. ”

Hänen neuvonsa ikätovereille on “löytää tasapaino”.

“On erittäin tärkeää, että asetat seuraavat askeleet ja valmistaudut tulevaisuuteen, mutta yhtä tärkeitä ovat asiat, jotka pitävät sinut onnelliseksi, asiat, jotka pitävät sinut maassa, asiat, jotka pitävät sinut läsnä, ” hän sanoi. “Koska olemme tässä hetkessä, vaikka valmistaudummekin seuraavaan.”

.

Leave a Comment