Jotkut Mainen kausiyrityksistä ovat menossa äärimmäisyyksiin palkatakseen työntekijöitä

Scotty Vogel, Ogunquitissa sijaitsevan pianobaarin ja loungen The Front Porchin omistaja, vuokraa talonsa baarin keittiön työntekijöille, koska asuntojen puute on vaikeuttanut kausityöntekijöiden ja ympärivuotisten työntekijöiden palkkaamista entisestään. Muut kausityöntekijöitä käyttävät yritykset ovat ryhtyneet vastaaviin toimiin. Gregory Rec / Staff Photographer

Noin kaksi kuukautta sitten Scott Vogel muutti pois omistamastaan ​​talosta ravintolansa vieressä Ogunquitin keskustassa ja tarjosi sitä vuokralle neljälle työntekijälleen. Vogelille se oli ainoa tapa pitää arvokasta henkilökuntaa ylikuumenneiden työmarkkinoiden täydellisen myrskyn ja kohtuuhintaisten asuntojen lamauttavan pulan vuoksi matkailun keskuksessa.

Aiemmin oli runsaasti tarjontaa asuntoja, joita kausityöntekijät voisivat vuokrata kesäksi, mutta ne kaikki on remontoitu ja muutettu viikkovuokrauksiksi, sanoi Vogel, joka omistaa Front Porch and Crewn Ogunquitissa.

“Se on vain hullua. Kaikki vuokraavat taloja viikoittain ansaitakseen rahaa”, hän sanoi. ”Omistaa täällä kaksi ravintolaa, keittiön puolella asioita, joilla ei ole varaa menettää ketään. Työntekijöille on hyvin vähän asuntoja.”

Mutta Vogel ei vuokraa Ogunquit-kotiaan työntekijöille ikuisesti. Hän osti neljän makuuhuoneen talon Wellsistä vuokratakseen huoneita työntekijöille, jotta hänkin voisi muuttaa Ogunquitin paikan lyhytaikaiseksi vuokraksi.

Edullisen yöpymispaikan löytäminen on pitkään ollut kamppailua kausityöntekijöille, jotka saavat Mainen matkailukohteet huminaa. Omistajan, lyhytaikaisen vuokrauksen nousu ja erittäin kalliit asuntomarkkinat ovat pahentaneet ongelmaa.

Nyt työnantajat, kuten Vogel, ottavat itselleen katon työntekijöiden pään päälle. Mainen kivikkoiselta rannikolta maaseutuvuorille yritykset muuttavat hotelleja, ostavat koteja ja rakentavat asuntoja henkilökunnalle, jota tarvitaan palvelemaan vuotuisia turistilaumoja.

Lyhyen ajomatkan päässä Wellsin rannikkoa pitkin Maine Dinerin omistaja Jim MacNeill harkitsee motellin ostoa, jonka tarkoituksena on osittain tarjota asuntoja ulkomaalaisille viisumityöntekijöille, paikallisille tai kenelle tahansa, jonka hän voi palkata. “En voi rekrytoida ketään, joka ei ole lyhyen työmatkan päässä, koska heillä ei ole paikkaa asua”, MacNeill sanoi.

Maine Dinerin palvelu rajoittuu nyt aamiaiseen ja lounaaseen kuutena päivänä viikossa ja takeout-illalliseen ruokakärrystä muutamana iltana viikossa. MacNeill tarvitsee vielä ainakin kuusi linjakokkia laajentaakseen työaikaa.

“Asumisesta on tullut niin suuri ongelma, että olemme rajoittaneet mahdollisuuksia löytää apua”, hän sanoi. “Uskon, että jokaisen yrittäjän on otettava se itsekseen, koska he eivät selviä, jos eivät selviä.”

VÄRI HUONEET VUOKRALLA

Kennebunkportissa Nonantum Resortia vastapäätä oleva työntekijöiden guesthouse on täynnä, ja toisen talon etsiminen alueelta myytävänä tai vuokrattavana on turhaa, toimitusjohtaja Tina Hewett-Gordon sanoi. Lomakeskus saattaa viedä osan huoneistaan ​​pois markkinoilta, jotta se voi vuokrata ne henkilökunnalle, ja se harkitsee yksityistä ohjelmaa muiden työnantajien kanssa kuljettaakseen työntekijöitä halvemmalle Sanfordin alueelle ja takaisin.

“Yritämme lisätä henkilöstömäärää ja varmistaa, että meillä on asianmukainen kattavuus riippumatta siitä, mitä se maksaa”, Hewett-Gordon sanoi.

Nonantum on onnekas, että sillä on asuntoja ja mahdollisuus ottaa muutama huone pois markkinoilta työntekijöille, hän sanoi. Se ei ole toivottava vaihtoehto, mutta monilla yrityksillä ei edes ole sitä.

“Se on todellinen ongelma tällä alueella ja rannikolla”, Hewett-Gordon sanoi. “Jokainen, jolla on suuri kysyntä kausityövoimalle, kamppailee tämän ongelman kanssa.”

Tämä pätee myös talvikohteisiin. Tänä keväänä Sugarloafin hiihtokeskus pohjoisessa Franklinin piirikunnassa osti Herbert Grand -hotellin, joka on noin 20 minuutin päässä Kingfieldistä tarjotakseen lisähuoneita kausityöntekijöille. “Tämä on varmasti suurin investointi työntekijöiden asuntoon, jonka olemme koskaan tehneet”, sanoi Sugarloafin tiedottaja Ethan Austin.

Lomakeskus aikoo kunnostaa kerroksisen hotellin ja vuokrata sen 26 huonetta työntekijöille ensi talvena. Tänä talvena lomakeskus ei kyennyt täyttämään 100 avointa työpaikkaa 800 kausityövoimasta.

“Osa niistä liittyy varmasti asumiseen”, Austin sanoi. “Ihmiset, jotka saattavat haluta tulla töihin kauden, eivät voineet tehdä työtä, koska he eivät löytäneet majoituspaikkaa kohtuulliseen hintaan.”

Herbertin uudelleenkäyttö työvoiman asuntoon ei ratkaise ongelmaa, mutta se tarjoaa välitöntä helpotusta.

Saman henkilöstöongelman edessä Saddleback Mountain lähellä Rangeleytä suunnittelee 100 hengen rinteessä työntekijöille varatun asunnon. Kun hiihtokeskus avattiin uudelleen vuonna 2020 viiden vuoden tauon jälkeen, asuntojen puute alueella oli merkittävä syy siihen, ettei se pystynyt täyttämään kolmasosaa avoimista työpaikoistaan, toimitusjohtaja Andy Shepard sanoi.

“Jos liiketoimintamallimme riippuu kausityöntekijöiden houkuttelemisesta asumaan ja työskentelemään ympäri vuoden, heille on oltava paikka yöpyä”, Shepard sanoi. “Se on perustarve.”

Vuoren omistava sijoitusryhmä Arctaris Impact Fund haluaa Saddleback Housen auttavan tukemaan alueellista työvoimaa kaikkina neljänä vuodenaikana, ei vain omaa toimintaansa varten.

“Meidän on vain löydettävä paikka sijoittaa ihmisiä tänne”, Shepard sanoi. “Kun he saapuvat tänne, voimme huolehtia Saddlebackin mutta myös Rangeleyn tarpeista.”

ASUNTO- JA TYÖVARMA

Viimeisten kahden vuoden aikana asuntojen hinnat ovat nousseet pilviin Mainen alueella, erityisesti luonnonkauniissa tai muuten houkuttelevissa yhteisöissä. Koko osavaltion asunnon mediaanihinta maaliskuussa oli noin 325 000 dollaria, mikä on 21 prosentin voitto vuotta aiemmin, Maine Association of Realtors -yhdistyksen mukaan. Samaan aikaan myytävänä olevien asuntojen määrä on laskenut, mikä osaltaan edistää kilpailua.

Samaan aikaan majoitusyritykset yrittävät edelleen täydentää työvoimaa yli kaksi vuotta sen jälkeen, kun alalla tapahtui massiivisia irtisanomisia pandemian alkuaikoina. Työntekijöiden puute tuntuu voimakkaimmin matkailun ruuhkaisina kesäkuukausina. Vuonna 2019 vapaa-ajan ja ravintola-alan työnantajat saavuttivat kesähuipun, jossa oli yli 89 000 työntekijää Mainessa. Viime vuonna se oli tuskin 80 000, yli 10 prosenttia vähemmän.

Jotkut Mount Desert Islandin asukkaat alkoivat olla huolissaan asuntokriisistä 20 vuotta sitten, ja asunnon löytäminen – varsinkin kausityöntekijänä – on vain vaikeutunut, sanoi Marla O’Byrne, Island Housing Trustin toiminnanjohtaja. Syntynyt työvoimapula pakotti yritykset lyhentämään aukioloaikojaan, sulkemaan hotellihuoneita tai rajoittamaan asiakkaiden palveluita.

“Keskikasvuisen kävijämäärän keskellä yritykset vähentävät aukioloaikojaan ja palvelujaan”, O’Byrne sanoi. ”Se ei johdu siitä, etteivätkö he haluaisi tehdä bisnestä – he eivät löydä ihmisiä matkustamaan tai… varaa asua täällä.”

Acadian kansallispuisto on joutunut työvoimapulaan, joka liittyy nimenomaisesti asuinpaikkojen puutteeseen. Puisto ei ole pystynyt palkkaamaan joka kesä tarvitsemaansa täyttä 130–150-henkistä henkilökuntaa, joten siellä on pulaa hengenpelastajista, vartijoista, huoltajista ja maksunottajista. Samaan aikaan puiston kävijämäärä on kasvussa, ja viime vuonna kävijöitä oli noin 4 miljoonaa.

“Näemme ennätysmäärän ihmisiä saapuvan Acadiaan, mutta näemme vierailijoita palvelevan työvoiman, joka ei ole lisääntynyt”, sanoi puiston superintendentti Kevin Schneider.

Puisto on vedonnut liittovaltion hallitukseen, jotta se vapauttaisi paketin lähellä Bar Harboria, jotta se voisi lisätä 80 vuodepaikkaa, joka sillä on nyt kausityöntekijöille.

Asuminen näyttää olevan vuokraamista rajoittava tekijä, Schneider sanoi. Kun huippuehdokkaita haastatellaan, heille tarjotaan asuntoa, ja kun sängyt ovat poissa, henkilöstön löytäminen on paljon vaikeampaa.

Ellei jollain ole sukulaisia ​​lähistöllä, hän voi asua omassa perävaunussaan tai asuntovaunussaan tai asua yhdessä mukulakiviasunnolla, on puistossa työskentely vaikeaa, hän sanoi.

“Kerromme ehdokkaalle: “Meillä ei ole sinulle asuntoa”, Schneider sanoi. – Silloin alamme käydä läpi loputonta ehdokaslistaa, sillä täällä ei kukaan voi työskennellä ilman asuntoa.


Käytä alla olevaa lomaketta vaihtaaksesi salasanasi. Kun olet lähettänyt tilisähköpostiosoitteesi, lähetämme sähköpostin, jossa on palautuskoodi.

” Edellinen

Leave a Comment