Hollantilainen taidenäyttely tutkii Kiinan muinaista Majiayao-kulttuuria

Sinisestä keramiikasta tunnettu hollantilainen Delft käynnisti lauantaina kansainvälisen keramiikkateosnäyttelyn, joka osoittaa kunnioitusta tuhansia vuosia vanhalle muinaiselle kiinalaiselle kulttuurille.

Näyttely, nimeltä Echoes of Majiayao, kokoaa yhteen noin 60 keramiikkateosta, jotka on luotu 14 taiteilijan ryhmä yhdeksästä maasta palattuaan hollantilaisen taiteilija Simone Haakin johtamasta Majiayao-kulttuuria käsittelevästä residenssiprojektista. Luoteis-Kiina.

Majiayao-kulttuuri oli Keltaisen joen ja sen sivujokien yläjuoksulla. Se juontaa juurensa yli 5000 vuotta sitten, ja se muodosti merkittävän osan kiinalaisen sivilisaation alkuperästä.

Ruotsalainen arkeologi Johan Gunnar Andersson tutki näitä kulttuurisia raunioita ensimmäisen kerran vuonna 1924. 1940-luvulla tunnettu kiinalainen arkeologi Xia Nai nimesi rauniot Majiayao-kulttuuriksi, jonka silmiinpistävin piirre oli lumoava maalattu keramiikka.

Delftin pormestari Marja van Bijsterveldt sanoi avajaisseremoniassa, että näyttely “vahvistaa Delftissä vallitsevan siteen Kiinan kanssa, erityisesti mitä tulee keramiikkaan”.

1600-luvulla, kun posliinia saapui Kiinasta, Delftin työntekijät alkoivat kokeilla sinivalkoisia kuvioita. Nykyään Delft Bluesta on tullut maailmankuulu keramiikka, jolla on erottuvia sinivalkoisia piirteitä.

Kiinan suurlähettiläs puolestaan ​​totesi, että näyttely avattiin Kiinan ja Alankomaiden diplomaattisten suhteiden solmimisen 50-vuotispäivän kunniaksi.

Näyttely tarjoaa meille mahdollisuuden arvostaa taiteilijoiden Majiayaon työmaalla luotuja töitä, suurlähettiläs Tan Jian sanoi.

“Majiayao-kulttuurin inspiroimat teoksenne antavat meille upean tilaisuuden ymmärtää ja arvostaa esi-isiämme ja näyttävät hienon esimerkin ajassa matkustamisesta ja kulttuurienvälisestä vuoropuhelusta eri sivilisaatioiden välillä”, suurlähettiläs sanoi.

Näyttelyn kuraattori Haak kertoi Xinhua News Agencylle haluavansa välittää positiivista ajatusta siitä, että taide voi yhdistää ihmisiä, joilla on erilainen kulttuuritausta.

“Meillä on erilaiset kulttuurit, mutta sisällämme olemme kaikki samanlaisia”, hän sanoi.

Hän muisteli vierailunsa Majiayaoon, jossa oli Kiinan ensimmäinen maalattu keramiikka, ja sanoi olevansa tunteellinen, kun hän tajusi, että myös ihmiset koskettivat savea, johon hän kosketti, yli 5 000 vuotta sitten.

Hollantilainen taidemaalari ja kuvanveistäjä Saskia Pfaeltzer, jonka teoksia oli esillä, kertoi Xinhualle, että kiinalaisen kulttuurin ja taiteen ystävänä hän oli käynyt Kiinassa monta kertaa viimeisen yli 10 vuoden aikana.

Majiayaon lisäksi Pfaeltzer oli vieraillut myös Jingdezhenissä, maailmankuulussa “posliinipääkaupungissa” Itä-Kiinan Jiangxin maakunnassa, jossa hän oli saanut monia kiinalaisia ​​ystäviä ja parantanut omaa ammattitaitoaan.

Leave a Comment