Heritage-opiskelijan joustavuus ja sopeutumiskyky vie hänet valmistumiseen ja sen jälkeen | koulutus

Heritage Universityn vanhemman Dehlia Wolftailin tie valmistumiseen sisälsi töyssyjä ja kiertoteitä, mutta lauantaina hän saavuttaa tämän luvun loppuun. Ympäristötieteen opiskelija suunnittelee suorittavansa täysin rahoitettua tohtorintutkintoa Oregonin yliopistossa.

Hänen polkunsa kiertyi sijaishoitojärjestelmän, Marine Corpsin ja Heritage Universityn, läpi. Joskus hän halusi luovuttaa, hän sanoi. Mutta matkan varrella hän oppi rullaamaan elämän iskuilla.

Monissa paikoissa asuneena Wolftail on omistautunut puolustamaan ihmiskunnan kotia, planeetta Maata.

Muuttuvat ympäristöt

Wolftail vietti varhaiselämänsä Seattlessa, missä hänen ympäristönsä oli myrskyisä, hän sanoi. Hän ja hänen sisaruksensa olivat siellä sijaishoitojärjestelmässä, mutta hänen tätinsä otti heidät luokseen, kun Wolftail oli noin 9-vuotias. Hänen vanhempansa kuolivat hänen ollessaan 12-vuotias.

Hänen tätinsä asui Toppenishissa, ja Wolftail ilmoittautui paikallisiin kouluihin ja valmistui lopulta Toppenish High Schoolista. Joskus teini-iässä hän ei todellakaan tiennyt, minne hän päätyisi, eikä yliopistosta valmistuminen näyttänyt olevan hänen tulevaisuutensa, hän sanoi.

Mutta nuo kuoppaiset alkuvuodet opettivat hänet sopeutumaan muutoksiin.

“Olen kasvanut niin erilaisessa ja/tai värikkäässä ympäristössä, jossa täytyy jotenkin ajatella jaloillaan, auttoi luultavasti navigoimaan tulevaisuuden itseäni”, hän sanoi.

Lukion jälkeen hän löysi töitä vähittäiskaupan alalta, mutta asiat vaikeutuivat suuren laman aikana. Hän ei saanut montaa tuntia ja hän tiesi, että avain hänen elämänsä muuttamiseen oli palata kouluun, hän sanoi.Dehlia Wolftail poseeraa muotokuvaan torstaina 12. toukokuuta 2022 Heritage Universityssä Toppenishissa, Washissa.Wolftail piti armeijaa vaihtoehtona jatkaa koulutustaan. Hänen hyvä ystävänsä oli merijalkaväessä.

“Jos minut todella lähetettäisiin taistelualueelle, halusin parhaan mahdollisen koulutuksen antaakseni itselleni paremmat mahdollisuudet”, hän sanoi. “Joten, liityin merijalkaväen joukkoon.”

Merijalkaväessä hän sai avustavan koulutuksen. Hänet lähetettiin Afganistaniin vuonna 2012, ja hän työskenteli sotilastapausten lopettamiseksi. Hän palveli neljä vuotta aktiivisessa palveluksessa.

Wolftail sanoi oppineensa edelleen ajattelemaan jaloillaan merijalkaväen. Hän otti sydämeensä heidän sanomisensa “improvisoi, sopeudu, voita”. Hän kuitenkin huomautti, että se on usein helpommin sanottu kuin tehty.

Kokemus korkeakoulusta

Asianajajataustansa vuoksi Wolftail ajatteli aluksi haluavansa tulla lakimieheksi. Mutta hän rakastui geologiaan ja siirtyi ympäristötutkimuksen reitille.

Wolftail suoritti apulaistutkintonsa Yakima Valley Collegesta ja ilmoittautui Heritage Universityyn ympäristötieteen pääaineena. Hänellä oli kuitenkin vain muutaman kuukauden henkilötunteja vuonna 2020, ennen kuin pandemia pakotti kaikki etäopetukseen.

Se tuskin hidasti häntä.

Opiskeluuransa aikana Wolftail oli mukana lukuisissa harjoittelupaikoissa ja tilaisuuksissa. Hän on tutkinut useita ympäristön näkökohtia, mukaan lukien maaperän, veden ja ilman kysymyksiä, hän sanoi. Äskettäin hän osallistui konferenssiin Oklahomassa esitelläkseen ilmanlaatuprojektia, johon hän osallistui.

Hänen neuvonantajansa on Jessica Black, ympäristötieteen apulaisprofessori ja alkuperäiskansojen terveyden, kulttuurin ja ympäristön keskuksen johtaja. Hän sanoi, että Wolftail erottui joukosta opiskelijana, joka oli valmis sanomaan kyllä ​​jokaiselle tilaisuudelle.

“Hän näyttää johdonmukaisesti asioita. Hän käyttää aikaa todella työstääkseen niitä”, hän sanoi.

Musta myös kehui Wolftailin empaattista johtamistyyliä. Hän sanoi, että Wolftail on sellainen henkilö, joka tekee yhteistyötä eikä komentaa. Hän tarkkailee myös opiskelutovereitaan, kysyy heidän vointiaan ja tarkistaa ihmisiä, jotka ovat jääneet pois kursseista tai töistä.

Seuraavat vaiheet

Valmistuttuaan Heritage Universitystä Wolftail osallistuu ympäristöopintojen tohtoriohjelmaan Oregonin yliopistossa. Hän ja Black sanoivat, että hänen tohtorikoulutuksensa rahoitetaan täysin neljän vuoden ajan.

Wolftail haki kesäksi myös ympäristöoikeusharjoitteluun, mutta ei ole vielä kuullut siitä. Hänen nykyiset työharjoittelunsa ja velvoitteensa pitävät hänet liian kiireisenä huolehtiakseen siitä, hän sanoi.

Hän ei ole vielä varma, minkä uran hän haluaisi. Sen sijaan hän sanoi haluavansa pitää vaihtoehtonsa avoimina. Mutta hän on intohimoinen ilmastonmuutosasioista ja tietää, että hänen työnsä tulee olemaan tällä alalla.

Wolftail sanoi olevansa kiitollinen siitä, ettei hän koskaan antanut periksi itseensä edes elämänsä vaikeina vuosina. Ja se on viesti, jonka hän halusi välittää muille.

“Oli aikoja, jolloin halusin vain luovuttaa”, hän sanoi. Mutta sitten jokin sanoi minulle jatkuvasti, että jatka, jatka. On tarkoitus. Tiedän, ettet näe sitä vielä, mutta sillä on tarkoitus.”

.

Leave a Comment