Garlandin elpyminen: Pohjois-Spokanen retrokadulle on tullut uusia yrityksiä, kun naapurusto jatkaa elpymistä pandemian jälkeen

Garland District Spokanen pohjoispuolella oli epätavallisen hiljainen pandemian alussa, ja muutama jalankulkija ja jotkut yrittäjät miettivät, pysyisivätkö ne auki.

Yli kaksi vuotta myöhemmin naapurustossa on vilskettä, joka on jyrkässä ristiriidassa COVIDin vaimenevan tulon kanssa – kävelyliikenne on palannut ja useita uusia yrityksiä on avattu, lisää on tulossa.

“Näemme ehdottomasti, kun (pandemia)mandaattia puretaan, että kadut ovat vilkkaampia kuin ne olivat vuosina 2020 ja 2021”, sanoi Taryn Graves, Garland Mercantilen osaomistaja. “Saamme paljon enemmän jalkaliikennettä naapurustossa ja paljon enemmän ihmisiä, jotka tekevät myyntiä henkilökohtaisesti verkkokaupan sijaan.”

Graves ja Zack Thurman ostivat Garland Mercantilen, 823 W. Garland Ave., lokakuussa 2020 entiseltä omistajalta Jerry Hustonilta.

“COVID-aikana ihmiset todella yrittivät tukea paikallisia maanviljelijöitä, paikallisia leipureja ja paikallisia saippuanvalmistajia”, Graves sanoi. “Joten huomasimme, että oli itse asiassa täydellinen ajoitus avata kauppa, jossa kaikki on paikallista.”

Pariskunta, joka omistaa myös Gas Automotive Servicen Garlandin alueella, laajensi Garland Mercantilea lisäämällä verkkokauppoja ja esittelemällä maatilatuoretuotteita, munia ja juustoa 20–30 paikallisen myyjän tuotteiden lisäksi.

“Se on todella tullut naapuruston perustarpeeksi, että ihmiset löytävät maatilatuoreet paikalliset tuotteet ympäri vuoden eikä vain torikauden aikana”, Graves sanoi. “Se on aina ollut myymälä, jossa on ainutlaatuisia paikallisia tuotteita, mutta halusimme todella tehdä siitä ympärivuotisen maanviljelijän markkinan ja tukea mahdollisimman monia ihmisiä yhteisössä.”

Vaikka jotkin yritykset ovat muuttaneet tai lopettaneet toimintansa Garlandin alueella, liikekiinteistöjen omistajat löytävät nopeasti vuokralaisia ​​täyttämään tyhjiä julkisivuja kadun varrelta, Graves sanoi.

“Täällä Garlandilla (Avenuella) olevat kiinteistönomistajat tekevät fantastista työtä saadakseen alueelle uusia yrityksiä, jotka sopivat naapurustolle”, hän sanoi. “He eivät vain täytä niitä kenellä on eniten rahaa. He todella yrittävät täyttää täällä olevat yritykset kaupoilla tai palveluilla, jotka todella auttavat yhteisöä menestymään.”

olla luova

Garland District on peräisin vuodelta 1910, mutta se alkoi muotoutua 1920-luvun lopulla.

Benewah Milk Bottle -rakennus rakennettiin vuonna 1935 Benewah Creamerylle. Se on nyt Mary Loun maitopullon koti.

Art Deco -tyylinen Garland Theater avattiin vuonna 1945, ja siitä tuli lännen johtava elokuvatalo. Garland Business District -verkkosivuston mukaan useilla Garland Districtin yrityksillä on edelleen alkuperäiset neonkyltit 1950-luvulta.

Vuonna 2007 perustettu Garland Business District on voittoa tavoittelematon järjestö, joka edistää taloudellista kehitystä ja tukee paikallisesti omistettuja yrityksiä.

Alueen yrityksistä tuli luovia pyrkiessään pysymään pinnalla pandemian aikana avaamalla verkkokauppoja ja lisäämällä läsnäoloaan sosiaalisessa mediassa, sanoi Julie Shepard-Hall, Garland Business Districtin presidentti.

Vaikka seitsemän tai kahdeksan yritystä suljettiin tai muutti toimintansa pandemian vaikutuksen vuoksi, Garlandin alue sai noin 15 uutta yritystä, ja lisää odotetaan avautuvan tulevina kuukausina, Shepard-Hall sanoi.

“Näemme jalanliikenteen, yritysten ja myynnin kasvun”, Shepard-Hall sanoi. “Se on jännittävää.”

Joitakin näistä yrityksistä ovat Outlaw Woman, Pitotti Coffee Roasters, Garland Brew Werks ja Giant Nerd Books, jotka muuttivat Garlandin alueelle entisestä Monroe Streetin liikkeestään.

“Garland District on ollut olemassa vuodesta 1910, ja se on yksi Spokanen merkittävimmistä bisneskeskuksista”, Shepard-Hall sanoi. “Se on eklektistä. Se houkuttelee ihmisiä, jotka pitävät erilaisista yrityksistämme.”

Garland District on myös toivottava joillekin yritysten omistajille, koska siellä he kasvoivat, hän lisäsi.

“Siellä ovat heidän ystävänsä ja naapurit”, hän sanoi. “Luulen, että se on osa arvontaa.”

Emerald & Evergreen

Darby Schmidlkofer käynnisti silkkipainoyrityksen Emerald & Evergreenin vuonna 2017. Schmidlkofer, joka oli tuolloin yksinhuoltajaäiti, hoiti yritystä asunnostaan ​​luoden räätälöityjä vaatteita, täyttäen tilauksia ja valvoen sosiaalista mediaa.

Hän lanseerasi Pacific Northwest -vaikutteisen naisten vaatemalliston Absolute Apparelille vuonna 2018. Kaksi vuotta myöhemmin Schmidlkofer jätti työnsä esiopettajana keskittyäkseen kokopäiväisesti silkkipainoliiketoiminnan laajentamiseen.

“Etsin vuoden ajan paikkaa ja halusin vain olla Garlandissa… tämä paikka ilmestyi ja otin sen”, Schmidlkofer sanoi Emerald & Evergreenin uudesta myymälästä Monroe Streetillä. “Kävin Shadlessa (Park High School), joten kasvoin tällä alueella ja asumme noin kilometrin päässä. Rakastan tätä aluetta.”

Emerald & Evergreen, joka tarjoaa omaa silkkipainatusta, räätälöityjä vaatteita ja tuotteita paikallisilta myyjiltä, ​​juhli avajaisiaan huhtikuussa osoitteessa 3915 N. Monroe St.

“Minulla on paljon enemmän tilaa… Minulla on edelleen verkkokauppani, mutta on mukavaa, että ihmiset voivat kokeilla tavaroita, tuntea sen ensin ja tehdä kaiken sen”, Schmidlkofer sanoi.

Emerald & Evergreen eroaa suuremmista silkkipainoyrityksistä, koska se pystyy suunnittelemaan ja tulostamaan yksittäisiä T-paitoja sekä massatilauksia, Schmidlkofer sanoi.

“Jos joku sanoo: ‘Minulla on tämä todella pieni ompeluyritys ja haluan vain yhden paidan, jossa on yksi kuvio’, voisin tehdä sen”, Schmidlkofer sanoi ja lisäsi, että hän on jo tehnyt paitoja muille Garlandin alueen yritysten omistajille.

“On ollut hauskaa päästä verkostoitumaan ihmisten kanssa ja rakentamaan yhteisöllisyyttä”, hän sanoi.

Visio tulevaisuudesta

Vuonna 2015 Stantec Consulting Services Inc. ja voittoa tavoittelematon You Express Studio laativat raportin, jossa hahmotellaan lyhyen ja pitkän aikavälin visio Garland Districtille.

Stantec keräsi yhteisön kannanottoja ja suosituksia, jotka ilmaisivat halunsa lisätä yritysten ja ravintoloiden yhdistelmää; ulkona istuimet; yritysten julkisivun päivitykset; katujen ja jalkakäytävien parannukset; ja kumppanuuksia kehittäjien kanssa lisäämään moniperheasuntoja naapurustossa.

Garland Business District haki American Rescue Plan -apurahaa kaupungin kautta infrastruktuurin parantamiseksi, Shepard-Hall sanoi. Spokanen kaupunginvaltuusto hyväksyi myös tänä vuonna asetuksen, jolla laajennettiin sen moniperheen verovapausvyöhykkeen rajoja kattamaan osa Garlandin aluetta.

Tammikuussa Greater Northwest Assets LLC jätti kaupungille esikehityshakemuksen rakentaakseen 48 100 neliöjalan, 47 asunnon Millennium North Hillin asunnot osoitteeseen 3911 N. Wall St., Garland Avenuella entisen vapaamuurarien temppelirakennuksen viereen. Rakenteeseen tulee hakemuksen mukaan 1 800 neliömetriä liiketilaa pohjakerroksessa ja kattoterassi kolmanteen kerrokseen.

Entinen vapaamuurarien temppelirakennus osoitteessa 706 W. Garland Ave. jää osaksi kehitystä, joka ulottuu pohjoiseen Wall Streetiä pitkin Walton Avenuelle.

Keith Riddle, Synergy Propertiesin omistaja ja johtava välittäjä, on Greater Northwest Assets LLC:n päämies yhdessä Synergy-kiinteistönvälittäjä Paul Casselin kanssa. Synergy Propertiesilla on toimisto entisessä vapaamuurarien temppelirakennuksessa osoitteessa 706 W. Garland Ave.

Riddle ei vastannut pyyntöön kommentoida projektin tilaa.

Graves, Garland Mercantile, haluaisi nähdä enemmän vähittäiskauppaa, katuparannuksia ja asumista naapurustossa.

“Garland on mielestäni yksi Spokanen parhaista kaupunginosista yrityksen omistajille, koska siellä on niin monia loistavia kauppoja, palveluita, ravintoloita ja baareja”, Graves sanoi. “Meillä on paljon kävelyä, ja sen tietäen haluaisin mielelläni nähdä alueen parantavan asioita, kuten katuvalaistusta ja puistoa, koska naapurustossamme on paljon perheitä.”

Garlandin alueella järjestetään useita ulkoiluaktiviteetteja, kuten Garland Summer Market, kujan taidenäyttely ja Street Music Week – joiden kaikkien odotetaan houkuttelevan vierailijoita naapurustolle, Shepard-Hall sanoi.

Shepard-Hall sanoi, että Garland Districtin yritysten omistajat ja asukkaat ovat jälleen optimistisia pandemian aikaisen epävarmuuden seurauksena.

“Pysy kuulolla, koska muutoksia on tulossa ja niistä tulee hyviä muutoksia”, Shepard-Hall sanoi.

Leave a Comment