Flagstaff-opiskelijat esittävät pilkatut oikeudenkäynnit lakipäivänä | koulutus

Flagstaff-opiskelijat saivat tilaisuuden esiintyä tuomioistuimessa torstaina osana Coconino Countyn lakipäivän juhlaa, sillä noin 220 opiskelijaa Mount Elden Middle Schoolista (MEMS), Flagstaff Junior Academysta ja Coconino High Schoolista saapui Flagstaff Municipal Courtiin osallistumaan sarjaan pilkatut oikeudenkäynnit.

Vuoden teema, jonka American Bar Association on valinnut, on “Kohti täydellisempää unionia: perustuslaki muutosten aikoina”.

Vaihtoehtoisen riidanratkaisun ja sovittelutuomioistuimen koordinaattori Sid Buckman sanoi, että tapahtuma on suunniteltu “opiskelijakeskeiseksi”.

“Annamme heille mahdollisuuden tulla sisään ja oppia laista … tulla oikeussaliin ja oppia oikeudenkäyntien tekemisestä”, hän sanoi. “Oikeussali ei ehkä ole niin pelottava kuin ihmiset luulevat sen olevan.”

Kun pormestari Paul Deasy luki julistuksen, opiskelijat täyttivät kunnalliset oikeussalit nähdäkseen luokkatoverinsa väittelevän tapahtuman asianajajan luomista skenaarioista. Jokaiselle oppilaalle annettiin oma rooli valeoikeudenkäynnissään – asianajaja, syyttäjä, puolustus ja todistajat – ja kuudesluokkalaiset toimivat tuomaristona.

Ihmiset lukevat myös…

Erään MEMS-ryhmän tapaus koski Shaquille Mendozaa, kuvitteellista miestä vuonna 2050, joka oli pysyvästi kielletty Internetistä yllytettyään väkivaltaan Twitterissä.

Kantaja yritti palauttaa Mendozan Internet-yhteyden väittäen, että ilman sitä hän ei pystyisi täyttämään perustarpeitaan.

“Hänellä ei ole terveydenhuoltoa, hänellä ei ole taloa, eikä hänellä ole tavaroita pitää puhtaana ja terveenä”, lakimies-opiskelija Torin Faden sanoi avauspuheenvuorossaan. ”Lisäksi hän on jo palvellut aikansa ja oppinut läksynsä. Hän on ollut poissa vankilasta kolme vuotta, eikä hänellä ollut pääsyä Internetiin. Hän on osoittanut, ettei hän ole pystynyt elämään ilman sitä, mutta pystyy selviytymään.

Puolustuksen argumentti oli, että Internet-yhteyden puute oli seuraus Mendozan toimista ja että hän todennäköisesti aiheuttaisi lisää vahinkoa tulevaisuudessa, jos se palautettaisiin.

“Seurauksena Skydomessa aiheuttamasta tuhosta, joka loukkasi ihmisiä sekä henkisesti että fyysisesti, hänet tuomittiin 10 vuodeksi ja hänelle määrättiin pysyvä internetkielto”, lakimies-opiskelija Marisol Ruiz sanoi avauspuheenvuorossaan. “…Vaikka se voi olla vaikeaa, ottaen huomioon yhteiskunnan teknologisen kehityksen, taistelu on osa hänen seurauksiaan näiden 10 lain rikkomisesta ja uhan julkaisemisesta Internetiin.”

Avauspuheenvuorojen jälkeen jokainen ryhmä kutsui todistajia osastolle ja ristikuulusteli heitä. Näihin kuului opiskelijat roolileikkeissä sosiaalisen median ja internetin asiantuntijoina sekä yksi Mendoza.

Oikeudenkäynti sisälsi myös oikeussalissa piirustuskilpailun, jossa yleisössä olevat opiskelijat luonnostelivat kohtauksia valeoikeudenkäynnistä sen tapahtuessa. Law Day -toimikunta valitsee kustakin luokasta kaksi parasta voittaakseen palkinnot.

Lopulta tuomari Andrew Moore ei antanut tuomiota, vaan puhui opiskelijoille ajatuksistaan ​​tapauksesta.

Yksi hänen neuvonsa on lukea perustuslaki.

“Suurin osa siitä on vanhaa ja esoteerista kirjoitusta ja voi olla hieman tylsää, mutta on todella tärkeää, että kaikki lukevat sen”, hän sanoi. “Tänään monet ihmiset sanovat: “Perustuslaillisia oikeuksiani on rikottu”, eivätkä he ole koskaan lukeneet tai ymmärtäneet sitä. Joten mitä enemmän meillä on kansalaisia, riippumatta siitä, ovatko he lakimiesammatteja, jotka ymmärtävät, mitä se sanoo ja mitä se tarkoittaa ja miten se liittyy vahvempaan yhteiskuntaan.

Lakipäivän valmistelut alkoivat viikolla 25. huhtikuuta MEMS-opiskelijoille. Yläkoululaiset suorittivat ryhmätöitä saadakseen tietoa tuomioistuin- ja lakiprosesseista sekä rooleistaan ​​oikeudenkäynnissä. Sitten he viettivät aikaa harjoittelemalla osioitaan ennen pilkaoikeudenkäyntiä.

“Jokainen ryhmä – puolustus ja syyttäjä – todella yrittävät keksiä lyhyen mutta merkityksellisen tapauksen toivottavasti suostutellakseen valamiehistön (kuudesluokkalaisiamme) antamaan tuomion. Se on pitkä, vaikea prosessi, mutta uskon, että lapsemme pärjäävät hyvin ja toivottavasti saavat hyvän kokemuksen oppiessaan heidän oikeusjärjestelmästään”, MEMS-tieteen opettaja Trevor Baldner-Hathaway sanoi.

Hän lisäsi, että ryhmän yhteiskuntaopin opettaja Lee Irby oli johtaja opiskelijaryhmien motivoinnissa.

Opiskelijoilla oli apua myös paikallisilta lakimiehiltä. Baldner-Hathaway kertoi tehneensä kaksi kolmen tunnin vierailua luokkahuoneeseen, jolloin “oppilaat voivat keskustella asiantuntijoiden kanssa oikeudenkäynnistään ja saada todellista sisäpiiritietoa oikeudenkäynnin toiminnasta ja prosessista”.

“Projektioppimisessa tai muissa opetusmenetelmissä opiskelijat yleensä hallitsevat omaa oppimistaan, mutta opettaja, oppilas ja luokkahuonetoiminta voivat opettaa vain niin paljon”, hän sanoi. ”Kun ammattilainen voi todella olla opiskelijoiden kanssa ja keskustella heidän kanssaan kahdenkeskisesti, vastata tiettyihin kysymyksiin ja luoda keskustelua ryhmiensä sisällä, sitouttaa opiskelijat todella ja lisätä heidän motivaatiotaan. Tämäntyyppinen oppiminen on mielestäni ratkaisevan tärkeää opiskelijoiden motivaatiolle ja tiukan oppimisen edistämiselle.

.

Leave a Comment