Erityisopetusteknologia mahdollistaa osallisuuden, edistyksen

(Kuvan luotto: The Washington Post / Getty Images)

Noin 13 prosentilla amerikkalaisista julkisten koulujen oppilaista on erityistarpeita, kuten puheen kieliongelmia ja autismia. Aputeknologia voi tarjota heille uusia mahdollisuuksia. Virtuaalioppiminen ja työkalut tarkoittavat, että erityisoppilaita ei tarvitse erottaa luokkatovereistaan. Työkalut, kuten mukautuvat lukuavustajat ja tekstistä puheeksi -sovellukset, voivat usein auttaa erityisopetuksen opiskelijoita osallistumaan yleisopetuksen luokkahuoneisiin.

Opiskelijat ja opettajat käyttävät erilaisia ​​​​teknisiä työkaluja vähentääkseen ahdistusta, helpottaakseen kommunikaatiota, parantaakseen yhteyksiä ikätoveriensa kanssa, parantaakseen akateemista suorituskykyä ja mahdollistaakseen enemmän itsenäisyyttä.

Virtuaalinen oppiminen pandemian aikana teki muutoksia erityisoppilaiden perheille. He havaitsivat, että videokeskustelu opettajien kanssa oppilaiden yksilöllisistä koulutussuunnitelmista oli paljon helpompaa työaikataulujen ja keskeytysten suhteen. Videokeskustelut, tekstiviestien lähettäminen ja muun tyyppinen tekniikka ovat auttaneet erityisoppilaiden vanhempia tuntemaan olonsa vahvemmiksi ja yhteytetymmiksi, tutkimusanalyytikko Lanya McKittrick kertoi EdSurgelle.

Erityisopetuksessa saattaa olla pulaa opettajista, mutta erityisopettajalle omistautuvat opettajat saavat yhä enemmän tunnustusta. Tässä kuussa EdTechin 30 K–12 IT-vaikuttajaa, joita seurataan vuonna 2022, oli erityisopettaja Kyle Anderson Clarkin piirikunnan koulupiiristä Nevadassa. Anderson on myös bloggaaja ja podcaster.

Koulut ovat luovia auttaakseen erityiskoulutettuja opiskelijoita

Luovuus ei ole mitään uutta erityisopetuksessa, ja useat koulut ovat esimerkkejä.

Kalifornian lukion Growing Hope -ohjelman opiskelijat käyttävät älypuhelimia, tabletteja, videonmuokkausohjelmistoja ja antureita korkean teknologian kasvihuoneen valvontaan ja hallintaan. “Nämä taidot ovat siirrettävissä”, opettaja Barbara Pastuschek sanoo. ”Kun opiskelijat oppivat ylläpitämään huippuluokan, kalliita laitteita, se on siirrettävissä muille aloille, kuten teknologiaan, ravitsemukseen, terveydenhuoltoon ja vieraanvaraisuuteen. Se ei rajoitu vain maanviljelijään tai hydroponisten järjestelmien kanssa työskentelemiseen.

Kalifornialainen alakoulu on käyttänyt erityistä viestintätyökalua yhden oppilaan kanssa, joka ei osaa puhua ja käyttää pyörätuolia. Tämän uuden tekniikan ansiosta 12-vuotias voi puhua silmillään.

Georgian koulupiirissä käyttöön otetut kosketusnäytöt auttavat vammaisia ​​oppilaita reagoimaan helpommin ja nopeammin. Tämä antaa heille enemmän aikaa toimintaterapeuttien ja puhepatologien kanssa ja parantaa tuloksia.

New Hampshiren koulu on käyttänyt virtuaalitodellisuuskuulokkeita auttamaan oppilaita, joilla on vaikeuksia säädellä tunteita, fysiologiaa ja aisteja. He auttavat myös liikuntarajoitteisia opiskelijoita. Opettajat ovat havainneet, että opiskelijoiden esiopettaminen siitä, millainen VR-kokemus on, parantaa menestystä.

Lisää apuvälineitä useamman opiskelijan ulottuville

erityisopetustekniikka
Opiskelijat työskentelevät 3D-tulostimella. (Adam Winger/Unsplash)

Monet ihmiset ajattelevat, että kaikki erityisopetuksen opiskelijat kamppailevat oppimisen kanssa. Toiset tietävät, että haastavat STEM-aineet eivät ole kaikkien vammaisten tai neurodiversien opiskelijoiden ulottumattomissa. Louisvillen yliopiston opiskelijat ovat luoneet ja tulostaneet 3D-työkaluja auttamaan näkövammaisia ​​helpommin opiskelemaan STEM-tekniikkaa. Apulaistekniikan professori Vance Jaeger huomauttaa, että hänen oppilaansa voivat muuttaa työkalun suunnittelun pieniä puolia “oikeasti tehdäkseen niistä vammaisten käytettävissä”.

Kun pandemia vaikeutti henkilökohtaisen oppimisen, monet opettajat pyrkivät mukauttamaan verkko-oppimista kaikentasoisille ja oppimistyylisille oppilaille. He ovat omaksuneet projektipohjaisen oppimisen, Universal Design for Learningin ja Modern Classroom Project -standardit.

Texthelpin toimitusjohtaja Martin McKay sanoo, että Universal Design for Learning ja monet työkalut ovat hyödyllisiä opiskelijoille, jotka tarvitsevat erityisopetusta sekä englanninkielisiä oppijoita. McKay on puhunut lukihäiriöstä kärsivien opiskelijoiden sananennustuslaitteista, puhuvista sanakirjoista, näytön peittämisestä, puheensyöttötyökaluista ja paljon muuta.

Erikoisteknologia jatkaa kasvuaan

Hyödylliset mukautuvat lukuavustajat näyttävät vanhan koulun muilta verrattuna tuleviin tuotteisiin. Startup-yritykset luovat uutta teknologiaa koko ajan. Esimerkiksi Amplio yhdistää luonnollisen kielen käsittelyn, tekoälyn ja näyttöön perustuvia menetelmiä tarjotakseen opettajille jäsenneltyjä protokollia ja oppimispolkuja. Näiden avulla ohjaajat voivat auttaa paremmin oppilaita, joilla on puhekielen vajaatoiminta.

Ihmisen kaltaiset, tuomitsemattomat sosiaaliset robotit voivat auttaa parantamaan monien koulutus- ja sosiaalisia taitoja. Tämä koskee lapsia, joilla on autismi, Downin oireyhtymä, kuulovamma ja tarkkaavaisuus-/hyperaktiivisuushäiriö. Ne ovat nyt ensisijaisesti kotikäyttöön, mutta tutkijat toivovat löytävänsä tapoja käyttää niitä kouluissa.

Teknologialla on edelleen tärkeitä eroja monille erityistarpeita omaaville opiskelijoille. Mutta tekniikan takana olevat opettajat ja sitä käyttävät opiskelijat ovat todellisia menestyksiä. Entinen oppilas Trevor Venomon-Holt muistutti K-12-erikoisopetuksen opettaja Allison Woottonin suosituskirjeessä vuoden opettajaksi. “Olen parempi ihminen, opiskelija ja itsenäinen sokea sinun ansiostasi”, hän sanoi.

Diane Benson Harrington on koulutuskirjailija SmartBriefissä. Ota häneen yhteyttä sähköpostitse, Viserrys tai LinkedIn.

______________________________________

Jos pidit tästä artikkelista, tilaa SmartBriefin ilmainen sähköpostiuutiskirje EdTechissä. Se on SmartBriefin yli 250 alakohtaisen uutiskirjeen joukossa.

Lisää SmartBrief Educationista:

Leave a Comment