Ellen Greaves: Illinoisin yliopiston koulutuksen hyödyntäminen

Kirjailija: Mike Pearson
FightingIllini.com

Tohtori Ellen Greaves syntyi hieman liian aikaisin, jotta hänellä oli mahdollisuus esiintyä yliopistourheilijana Illinoisin yliopistossa. Tämä ei kuitenkaan vähennä vaikutusta, jonka hän on voinut tehdä naisten yleisurheilun ja koulutuksen puolesta 50 vuoden aikana valmistumisestaan ​​UIUC:sta vuonna 1972.

Vaikka Hinsdalessa varttuneella nuorella ei ollut juurikaan mahdollisuuksia kilpailla urheilussa tuona IX osastoa edeltävänä aikana, hän on ollut vakaasti päättäväinen roolinsa järjestelmänvalvojana tasoittaakseen polkua niille, jotka ovat seuranneet hänen jalanjälkiään. .

“Äitini, siunaa hänen sydäntään, ei ollut ollenkaan urheilullinen, mutta hän kuunteli jokaista Cub-peliä”, Greaves muisteli. “Hän ja toinen äiti ystäväryhmästäni eivät halunneet meidän niin ei Heillä on mahdollisuus, joten he ilmoittautuivat vapaaehtoisiksi softball-valmentajiksi. No, he olivat kauheita valmentajina, mutta he löysivät paremman henkilön valmentamaan meitä toisena vuonna.”

Kun Ellen pääsi Hinsdale Central High Schooliin, tyttöjen käytettävissä oli hyvin vähän urheilukilpailuja – jyrkässä ristiriidassa vastakkaista sukupuolta oleville tarjotuille suurille mahdollisuuksille.

“Meillä oli hyvä intramural-ohjelma tytöille, mutta rajoittuimme vain kouralliseen tennis-, sulkapallo- ja jousiammuntaotteluihin”, Greaves sanoi. “Se oli aika merkityksetöntä. Meillä oli näitä leikkipäiviä, jolloin viisi tai kuusi koulua kokoontui… pelasivat pelejämme ja sitten söivät keksejä. Se oli aika epätyydyttävää meidän kannaltamme.”

Kun uusi liikunnanopettaja tuli Hinsdaleen Greavesin vanhempana vuonna (1968) – vuonna 1968, jolloin hän johti koulun Girls Athletic Associationia – panokset nousivat merkittävästi.

“Rouva (Hildegard) Unison opetti meille voimalentopalloa takapihan lentopallon sijaan”, Greaves sanoi. “Luulimme olevansa kuumia kamaa ja ajattelimme, että jos pojat voivat järjestää turnauksia, miksi emme voisi? Joten lähetimme paperit saadaksemme hyväksynnän IHSA:lta (Illinois High School Association).”

Muutamaa päivää myöhemmin Greavesin neuvonantaja sai puhelun IHSA:lta ja kertoi heille, että heidän pyyntönsä oli evätty.

“Miksi ei?”, Greaves kysyi neuvonantajaltaan. “Hän sanoi” Se johtuu siitä, että olette tyttöjä. Ja jos vaadit tekeväsi sen, he tulevat rankaisemaan poikia. Tietysti myöhemmin tajusin mitä oli tekeillä. He uhkasivat rangaista poikia hallitakseen tyttöjen mahdollisuuksien puutetta. Minulle se oli ratkaiseva hetki. Vannoin, että jos olisi mitä vain Voisin varmistaa, että tytöillä olisi mahdollisuus tilaisuuksiin, tekisin sen.”

Greaves valmistui Illinoisin yliopistoon historian aikana, jolloin opiskelijat protestoivat Vietnamin sotaa vastaan ​​ja taistelivat naisten oikeuksien puolesta.

Greaves (ylärivi, keskellä) kuvassa Illiossa perustutkinto-opiskelijana Illinoisissa.

“Se oli uskomatonta aikaa olla yliopistossa”, hän sanoi. “Näen sen erittäin positiivisena, kannustavana ajanjaksona. Tulimme siitä, ettei opiskelija osallistunut yliopiston toimikuntiin, ja meillä oli (edustus) johtokunnassa.”

Akateemisesti Greaves oli kirjoilla UI:n naisten fyysisen kasvatuksen osastolle. Hän osallistui neljään seuralajiin (golf, lentopallo, koripallo ja maahockey). Nuorempana, Dr. Nell Jacksonin toimiessa hänen akateemisena neuvonantajana, hän toimi Women’s Extramural Sports Associationin puheenjohtajana ja näytteli merkittävää roolia WESA:n muuttamisessa Women’s Intercollegiate Sports Associationiksi.

Vain viikkoja sen jälkeen, kun Greaves sai kandidaatin tutkinnon toukokuussa 1972, osaston IX lainsäädäntö hyväksyttiin.

“Se oli kuin aikapommi”, hän sanoi. “Osakko IX oli aliarvioitu, eikä sitä käsitelty kovin paljon (media). Odotin jonkinlaista takaiskua, koska siinä oli kahden vuoden jakso, jolloin se kävi läpi hallinnollisen prosessin sen määrittämiseksi, mitä se tarkoittaa. NCAA osoitti minun olevan oikeassa, kun ihmiset ymmärsivät mitä se voisi tarkoittaa samalle rahoitukselle.”

Vuodesta 1974 vuoteen 1979 Greaves opiskeli tohtorintutkintoa North Carolinan yliopistossa Greensborossa. Sitten hänet palkattiin UNCG:n Campus Recreationin johtajaksi, ja hän jatkoi tässä tehtävässä vuoteen 1990. Siinä vaiheessa hänen uransa tavoitteet muuttuivat, minkä ansiosta hän palasi juurilleen Champaign-Urbanaan.

“Minusta tuntui, että olin tehnyt kaiken, mitä voin tehdä kampuksella virkistystyössä”, Greaves sanoi. “Pidän itseäni pikemminkin rakentajana kuin rannikkomiehenä. Rakastan korkeakoulutuksen tutkimusta ja minusta oli tärkeää, että ihmisiä kohdellaan oikeudenmukaisesti. Oikeustieteen opiskelu (Illinoisin yliopistossa) oli järkevää. .”

Suoritettuaan tutkintonsa vuonna 1993 Greaves toimi Illinois State Employees Associationin yrityslakimiehenä, sitten Illinoisin Girl Scouts -järjestön osavaltion johtajana ja sitten North Carolinan Professional Educators -järjestön toiminnanjohtajana. Vuodesta 2007 lähtien hän on johtanut omaa yritystään Raleighissa, NC:ssä: EKG Mediation & Consulting Services.

Greaves on ollut erityisen ilahtunut naisten yleisurheilun tulevaisuudesta viime kuukausina.

“Tämä kulunut vuosi on ollut todella voimakas”, hän sanoi. “Viime maaliskuussa NCAA-turnauksen aikana, kun tuo koripalloilija (Oregonin yliopiston Sedona Prince) kuvasi painohuoneita (näyttää miesten ja naisten harjoittelualueiden välisen epätasa-arvon), mielestäni se sytytti uskomattoman tulipalon. Keskustele Tikittävä aikapommi. Paljon aikaa naisia ​​on käytetty hyväksi, koska he eivät tienneet, minkä haitan alla heidän ohjelmansa olivat, kun heidät palkattiin. Tai ehkä heidät palkattiin siksi, etteivät he herättäisi aaltoja. Jumala siunatkoon (South Carolina) naisten koripallovalmentaja) Dawn Staley; hän ei anna sen tapahtua. Olemme pisteessä, jossa esimerkiksi rekrytointibudjetissa ja matkabudjetissa saattaa olla eroja. Osa siitä johtuu siitä, että naiset eivät ajattele laajasti rahankäytöstä ja miehistä tehdä ajattele laajasti.”

Toimiva ja määrätietoinen nainen Greaves loi äskettäin rahaston tukeakseen käyttöliittymän pyrkimyksiä houkutella ja säilyttää erinomaisia ​​henkilöitä. Lisäksi tämän merkittävän lahjan kautta omaisuudessaan Greaves tarjoaa mahdollisuuksia opiskelijoille, joilla on taloudellista tarvetta.

“Sen sijaan, että määrittäisin tietyn yksikön, haluan hyödyttää yliopistoa kokonaisuutena”, hän sanoi.

Leave a Comment