Elämänkulttuuri koulutus | Lois Kerschen

Lukuisten blogien, artikkelien ja kommenttien joukossa Roe v. Wade, monet ovat keskustelleet tarpeesta lisätä apua naisille, joilla on suunnittelematon raskaus. Esimerkiksi New Yorkin piispat ovat luvanneet:

”Katoliseen kirkkoon voi tulla jokainen nainen – iästä, uskonnollisesta vakaumuksesta tai kuulumisesta, siviilisäädystä tai maahanmuuttajastadosta riippumatta – joka on raskaana ja tarvitsee apua, ja me annamme sinulle tarvittavat palvelut ja tuet lapsesi synnyttämiseen.

”Lisäksi emme hylkää sinua ja vauvaasi synnytyksen jälkeen, vaan pikemminkin huolehdimme siitä, että sinulla on resurssit, joita sekä sinä että lapsesi tarvitset ja ansaitset. Ketään ei käännetä pois tästä elämää vahvistavasta hoidosta.”

Piispat julkaisivat myös luettelon siitä, mitä he toivovat voitavansa saavuttaa:

  • naista ei koskaan painosteta aborttiin;
  • on yhtäläiset mahdollisuudet saada synnytystä;
  • työnantajat ja oppilaitokset täyttävät raskaana olevien naisten tarpeet
  • Julkinen politiikka edistää adoptiota verohyvitysten ja muiden kannustimien avulla
  • veropolitiikka vähentää köyhyyttä
  • laadukasta terveydenhuoltoa on kaikille
  • lastenhoito on edullista ja kaikkien saatavilla
  • isyyden velvollisuuksia edistetään
  • abortin jälkeisillä naisilla on palvelut, joita he tarvitsevat parantuakseen
  • uskonnolliset järjestöt voivat tarjota tarvittavia palveluita raskaana oleville naisille ja äideille pysyen samalla uskollisina uskonsa periaatteille. https://cruxnow.com/church-in-the-usa/2022/05/new-york-bishops-pledge-support-for-mothers-in-statement-on-abortion

Tämä lausunto tulee samaan aikaan, kun aborttia kannattavat mielenosoittajat häiritsevät messuja ja vandalisoivat katolisten omaisuutta kaikkialla maassa. Tämä väkivalta johtuu katolilaisia ​​ja abortteja koskevasta disinformaatiosta.

Valheiden torjunta koulutuksen avulla

Kuva: Szabo Viktor Unsplashista

Mitä voimme tehdä asialle? Voimme ryhtyä massiiviseen, väkivallattomaan tietohyökkäykseen. Meidän on täytettävä sosiaalinen media, uutiset ja omia kirkkojamme totuuden kanssa.

Väärininformaation ja katolisten aborttia koskeviin kirkon opetuksiin liittyvän luottamuksen puutteen ongelmaa käsiteltiin edellisessä blogikirjoituksessa: https://www.patheos.com/blogs/musingsfromthepew/2021/10/p361/

Osa syy tähän traagiseen tilanteeseen on se, että seurakunnan papit ovat hyvin haluttomia puhumaan abortista. Tämän pidättymisen on loputtava ja se on korvattava koulutuksella, joka toimitetaan suoraan penkkeihin. (Toisessa blogikirjoituksessa käsiteltiin aborttiaiheen pastoraalista laiminlyöntiä: https://www.patheos.com/blogs/musingsfromthepew/2021/10/p436/)

Ehdotukseni on, että pastorit kertovat seurakuntalaisilleen, koska aborttikysymys on niin tärkeä kulttuurillemme ja uskollemme, että meidän on keskityttävä aborttiin erityisessä koulutuskampanjassa sunnuntain messussa.

Saatavilla on monia hyvin tehtyjä 30 sekunnista 5 minuutin videoita abortin eri näkökohdista ja suunnittelemattomien raskauksien naisten tarpeista. Jotkut ovat nopeissa kysymysten ja vastausten muodossa, jotta joka viikko voidaan käsitellä eri ongelmaa.

Niille seurakunnille, jotka lähettävät lapset ulos homilian aikana, video voi tapahtua myös silloin. On monia, jotka voidaan näyttää jopa lasten läsnä ollessa, joten myös juuri ennen messua tai juuri sen jälkeen toimisi.

Ymmärrän, että jotkut ihmiset saapuvat tarkoituksella myöhään tai lähtevät aikaisin välttääkseen näitä videoita, ja jotkut ihmiset lopettavat messuille tulemisen kokonaan sen sijaan, että katsoisivat niitä. Se on riski, mutta jos suurin osa seurakuntalaisista näkee ne, se auttaa.

Kun videot alkavat, suusta suuhun saatettu kannustaa muita tulemaan katsomaan. “Se ei ole sitä mitä luulet.” “Ne ovat todella hyviä.” “Toivon, että olisin tiennyt nämä tiedot aiemmin.”

Kuvan 14995841 Pixabaysta

Elämää edistävä kirjallisuus, komiteat ja kulttuuri

Videoiden sijasta tai niiden täydentämiseksi seurakunnalla on oltava runsaasti esitteitä, kirjasia ja suositeltuja lukulistoja (helposti hankittavia). Uutiskirjeessä voi olla tiedotusliitteitä.

Lisäksi tiedotteessa voisi olla viikoittainen kolumni, jossa esitellään erilaisia ​​henkiä edistäviä organisaatioita. Nämä tiedot voivat auttaa seurakuntalaisia ​​oppimaan erilaisista elämän edistämistoimista eri ryhmiltä ja ehkä liittyä sellaiseen.

Kuulen kaikki vastalauseet omaisuudesta, ajasta, kiistoista jne., mutta jos kirkko aikoo panostaa niin paljon tämän asian takia, katolilaisten on ymmärrettävä miksi. Ohjaus on loppujen lopuksi kirkon tehtävä.

Tämä koulutus voi olla seurakunnan elämää edistävän komitean vastuulla ottaa taakka pois pastorilta. Komitea voi myös johtaa pyrkimyksiä auttaa äitejä ja vauvoja.

Tätä pyrkimyksen näkökohtaa käsiteltiin blogikirjoituksessani, jossa jokainen seurakunta on elämää edistävä voimavara, joka on valmis auttamaan apua tarvitsevia naisia ​​ja lapsia aineellisella, henkisellä ja emotionaalisella tuella. https://www.patheos.com/blogs/musingsfromthepew/2022/01/every-catholic-parish-should-be-a-pro-life-resource/

Kyllä, on muitakin tärkeitä asioita kuin abortti ja paljon mahdollisuuksia ruumiillisiin armotöihin. Mikään muu moraalinen ongelma ei kuitenkaan repi maatamme ja kirkkoamme, kuten tämä.

Meidän on puolustettava kirkkoamme abortin kannattajien väkivaltaa ja disinformaatiota vastaan, jos haluamme saavuttaa New Yorkin piispojen tavoitteet. Tätä varten katolisten on oltava hyvin perehtynyt elämänkulttuuriin ja sitoutunut siihen.


Leave a Comment