Edinburghin kansainvälisten kirjafestivaalien johtaja kehottaa kaupunkia ottamaan takaisin globaalin kulttuurin kruunun, kun uusi tapahtumapaikka paljastetaan

Edinburghin kansainvälisten kirjafestivaalien johtaja Nick Barley kehotti Skotlannin pääkaupunkia lähettämään muulle maailmalle uuden viestin, että se on “paikka olla” kesällä.

Hän toivoo, että kirjafestivaalin tämän vuoden paluusuunnitelmat, vuoden 2021 alustavan paluun jälkeen tiukkojen Covid-rajoitusten alaisena, olisivat avainasemassa Edinburghin “kuhinan” jälleenrakentamisessa elokuussa.

Kirjaudu päivittäiseen uutiskirjeeseemme

Barley sanoi, että pitkäaikainen muutto uuteen Edinburghin yliopistokompleksiin, joka rakennetaan entiseen Royal Infirmary -rakennukseen, antaisi festivaaleille ratkaisevan “hengitystilan” sen pitkän aikavälin laajentumisen ja kehityksen suunnittelussa.

Nick Barley, Edinburghin kansainvälisten kirjafestivaalien johtaja, Central Hallissa Tollcrossissa, joka isännöi tämän vuoden suurimmat tapahtumansa. Kuva: Greg Macvean

Hän kuitenkin sanoi, että hänen oma tapahtumansa oli jo pitkällä palaamassa aiempaan mittakaavaansa, kun hän houkutteli säännöllisesti 250 000 osallistujaa, koska hän kertoi kansainvälisten kirjailijoiden “uskomattomasta halusta” matkustaa Edinburghiin tapahtumaa varten.

Festivaali sijaitsee Edinburgh College of Artissa toista vuotta peräkkäin elokuussa, jolloin perustetaan kahdeksan teatteria ja tapahtumapaikkaa. Kuitenkin suurimmat tapahtumat järjestetään uudessa festivaalipaikassa, läheisessä Tollcrossin Central Hallissa, jota Barley on kuvaillut “yhdeksi Edinburghin piilotetuista helmistä”.

Jopa 750 kirjan ystävää pääsee jokaiseen tapahtumaan kaksikerroksisessa kirkkorakennuksessa, joka juontaa juurensa 1901 ja on aiemmin isännöinyt festivaalin ohjelman julkaisuja ja Saltire Literary Awards -palkintoja.

Edinburghin laajenevan kulttuurijuhlan elpymisen ennakointi lisääntyy sen jälkeen, kun kaikki suuret tapahtumat kaupungissa on peruttu pandemian vuoksi vuonna 2020 ja viime kesänä ilmestyi supistettu versio sen jälkeen, kun kuukausia kestänyt epävarmuus siitä, mitkä Covid-rajoitukset tulevat olemaan. neliö.

Kuva: Blue Sky Photography

Kansainvälinen festivaali, Fringe ja kansainvälinen elokuvafestivaali juhlivat kaikki tänä kesänä 75-vuotisjuhlavuottaan, ja jälkimmäinen siirtyy takaisin elokuuhun ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.

Puhuessaan kirjafestivaalin ohjelman ensi kuussa julkaisusta Barley sanoi: “Ennen pandemiaa laajenimme luonnollisesti vuosi toisensa jälkeen. Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa, jatkuuko se.

“Mutta olemme jo erittäin nopealla matkalla takaisin kohti vuoden 2019 festivaalien mittakaavaa.

”Ihmiset haluavat tulla Edinburghiin. Kirjoittajat kaikkialta maailmasta haluavat uskomattoman halun tulla tänne puhumaan työstään.

Kuva: Graham Armstrong

“He tietävät, että vaikka viimeisestä täysimittaisesta festivaalista on kulunut kolme vuotta, Edinburghilla on todella merkitystä. Sillä on paljon merkitystä.”

Barley sanoi, että kirjafestivaali tuo valtavan televisionsa takaisin taideopiston pihalle tapahtumien lähetyksiä varten, jotta ihmiset voivat katsella niitä festivaalin pop-up kahviloista ja baareista.

Hän sanoi: “Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että suuren valkokankaamme ja parannetun vieraanvaraisuustarjouksemme ansiosta taideopistosta tulee fantastinen julkinen tila ihmisille, olipa heillä lippu johonkin tapahtumaan tai ei. ei.”

“Festivaalin tekee todella se surina ja se tunne, jonka saat, kun et ole tapahtumassa.

Edinburghin kansainvälinen kirjafestivaali järjestetään tänä kesänä toista vuotta peräkkäin Edinburgh College of Artissa. Kuva: Lisa Ferguson

“Se meidän on luotava uudelleen tänä vuonna, eikä se koske vain kirjajuhlia.

“Tämä on tilaisuutemme kaupunkina rakentaa takaisin sitä vilinää ja todellista tunnetta siitä, että Edinburgh on “festivaalikaupunki” elokuussa.

“Syy, miksi niin monet ihmiset haluavat asua täällä, johtuu “festivaalikaupungissa” olemisen uskomattomasta ilosta. Viestimme festivaaleina ja kaupunkina täytyy olla, että tämä on yksi paikoista maailma elokuussa.

“Meidän on todella osoitettava, että Edinburgh on oikea paikka olla elokuussa.”

Barley sanoi, että vaikka festivaali aikoi suoratoistaa monia tämän vuoden tapahtumistaan, hän ja hänen tiiminsä olivat halunneet löytää taideopiston tilat isomman paikan.

“Se on hieno paikka, mutta se ei ole tarpeeksi suuri täysimittaiselle festivaaleille, joka meillä oli aiemmin Charlotte Squarella.

Edinburgh College of Art isännöi kirjafestivaaleja ensimmäistä kertaa viime vuonna. Kuva: Roberto Ricciuti

”Meillä on tänä vuonna paljon enemmän tiloja sisällä, mutta suurin tilamme tulee olemaan Veistostuomioistuimen 380-paikkainen huone.

“Meillä on kolme teatteria alakerrassa, toinen yläkerran luentosalissa, käytämme Wee Red Baria 100-paikkaisena keikkapaikkana, jossa meillä on puhetapahtumia ja jotain melko epätavallista. pihalla tarinajurtta lapsille ja kaksi työpajatilaa.

“Kuitenkin suurimmalla tapahtumapaikallamme Charlotte Squarella oli 750 paikkaa ja tarvitsimme sen kokoisen tilan tänä vuonna palaaville festivaaleille.

“Olemme käynnistäneet festivaaliohjelman aiemmin Keskushallissa, joten se on ollut tutkallamme, ja se on riittävän suuri tämän vuoden tapahtumiin.

“Se on yksi Edinburghin piilotetuista helmistä, aivan keskellä Lothian Roadia, jota et edes huomaa, jos kävelisit sen ohi.” Sen sisäänkäynti on piilossa kulman takana, mutta sisältä se avautuu kauniiseen suureen teatteritilaan. Siinä on loistava akustiikka, se on yksi kaupungin parhaista auditorioista ja se on vain neljän minuutin kävelymatkan päässä College of Art -paikalta.

Barley sanoi, että festivaali aikoi lähettää suurimman osan tapahtumistaan ​​verkossa, lukuun ottamatta kirjailijoita, jotka haluaisivat, ettei heidän esiintymisiään kuvattaisi.

Hän lisäsi: “Käytämme jälleen verkkotapahtumissamme maksa mitä voit -järjestelmää. Havaitsimme, että 50 prosenttia ihmisistä päätti maksaa viime vuonna. Näistä he maksoivat keskimäärin 8,20 puntaa kustakin tapahtumasta. Jos se pysyy tällä tasolla tänä vuonna, se kattaa enemmän kuin kaikkien käyttämiemme kameroiden ja studiolaitteistomme kustannukset.”

Tollcrossissa sijaitseva Central Hall on Edinburghin kansainvälisten kirjafestivaalien suurin tapahtumapaikka tänä vuonna sen jälkeen, kun sitä aiemmin käytettiin sen ohjelman julkaisuihin. Kuva: Greg Macvean
Edinburgh College of Art isännöi Edinburgh International Boolk Festivalia toista vuotta peräkkäin tänä kesänä. Kuva: Graham Armstrong
Edinburghin kansainvälisen kirjafestivaalin johtaja Nick Barley Edinburgh College of Artin veistoshovissa. Kuva: Lisa Ferguson

Leave a Comment