Buffalo Shooting: Sivustot ryöstävät videoita nopeammin, mutta ei paljon | Talousuutiset

Kirjailija: HALELUYA HADERO, AP Business Writer

NEW YORK (AP) – Sosiaaliset alustat ovat oppineet poistamaan väkivaltaisia ​​videoita ääri-ampumisesta viime vuosina nopeammin. Ei vain ole selvää, että ne liikkuvat tarpeeksi nopeasti.

Poliisi kertoo, että kun valkoinen pyssymies tappoi 10 ihmistä ja haavoitti kolmea muuta – useimmat heistä mustia – “rotuun perustuvassa väkivaltaisessa ääriliikkeisyydessä” Buffalossa lauantaina, hän välitti hyökkäyksen suorana lähetyksenä Amazonin omistamalle pelialustalle Twitch. Se ei pysynyt siellä kauan; Twitchin tiedottaja sanoi, että se poisti videon alle kahdessa minuutissa.

Se on huomattavasti nopeampi kuin 17 minuuttia, mitä Facebook tarvitsi poistaakseen samanlaisen videon, jonka streamaa itseään kuvaileva valkoinen ylivallan kannattaja, joka tappoi 51 ihmistä kahdessa Uuden-Seelannin moskeijassa vuonna 2019. Mutta versiot Buffalo-ammuskeluvideosta levisivät silti nopeasti muille alustoille, ja ne eivät aina ole kadonneet nopeasti.

Huhtikuussa Twitter otti käyttöön uuden “väkivaltaisten hyökkäysten tekijöitä” koskevan politiikan poistaakseen “terrori-, väkivaltaisten ääri-iskujen tai joukkoväkivaltaisten hyökkäysten yksittäisten tekijöiden” ylläpitämät tilit sekä twiitit ja muut tällaisten hyökkäysten tekijöiden tuottamat materiaalit. Sunnuntaina videon leikkeet liikkuivat kuitenkin edelleen alustalla.

Poliittiset sarjakuvat

Yksi leike, joka väitti näyttävän ensimmäisen persoonan näkemyksen ampujasta, joka liikkui supermarketin läpi ampumassa ihmisiä, lähetettiin Twitteriin klo 8.12 Tyynenmeren aikaa, ja se oli edelleen katseltavissa yli neljä tuntia myöhemmin.

Twitter kertoi sunnuntaina, että se pyrkii poistamaan ampumiseen liittyvän materiaalin, joka rikkoo sen sääntöjä. Mutta yritys lisäsi, että kun ihmiset jakavat mediaa tuomitakseen sen tai tarjotakseen kontekstia, videoiden ja muun materiaalin jakaminen ampujalta ei välttämättä ole sääntöjen vastaista. Näissä tapauksissa Twitter sanoi, että se peittää kuvat tai videot “arkaluonteisen materiaalin” kannella, jota käyttäjien on napsautettava nähdäkseen ne.

Hyökkäyksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa New Yorkin kuvernööri Kathy Hochul sanoi, että sosiaalisen median yritysten on oltava valppaampia seuratessaan, mitä alustoillaan tapahtuu, ja piti anteeksiantamattomana, että suoraa lähetystä ei poistettu “sekunnissa”.

“Näiden yritysten toimitusjohtajat on pidettävä vastuullisina ja vakuutettava meille kaikille, että he ottavat kaikki inhimillisesti mahdolliset askeleet voidakseen seurata näitä tietoja”, Hochul sanoi sunnuntaina ABC:n “Tällä viikolla” -kanavalla. “Kuinka nämä turmeltuneet ideat käyvät sosiaalisessa mediassa – se leviää nyt kuin virus.”

Hochul sanoi pitävänsä yrityksiä vastuullisena rasististen näkemysten “lietsomisesta”. “Ihmiset jakavat nämä ajatukset. He jakavat videoita muista hyökkäyksistä. Ja ne ovat kaikki kopioita. He kaikki haluavat olla seuraava suuri valkoinen toivo, joka inspiroi seuraavaa hyökkäystä”, hän sanoi NBC:n “Meet the Press” -ohjelmassa.

Lainvalvontaviranomainen kertoi Associated Pressille, että tutkijat tutkivat myös ampujan verkossa julkaisemaa mielipidekirjoitusta, jonka tarkoituksena on hahmotella hyökkääjän rasistisia, maahanmuuttovastaisia ​​ja juutalaisvastaisia ​​uskomuksia, mukaan lukien halu karkottaa kaikki muut kuin eurooppalaista syntyperää olevat ihmiset Yhdysvallat

Poliisi kertoi, että epäilty ampuja, Payton Gendron, Conklinissa, New Yorkissa, ampui 11 mustaa ja kaksi valkoista uhria Buffalon supermarketissa, toistaen saksalaisessa synagogassa tapahtuneen tappavan hyökkäyksen, joka lähetettiin myös Twitchissä lokakuussa 2019.

Twitch on suosittu videopelien pelaajien keskuudessa ja sillä on ollut keskeinen rooli esportin leviämisen vauhdittamisessa. Yrityksen tiedottaja sanoi, että yhtiö noudattaa “nollatoleranssipolitiikkaa” väkivaltaa vastaan. Toistaiseksi yritys ei ole paljastanut yksityiskohtia käyttäjäsivusta tai suoratoistosta, mukaan lukien kuinka moni katsoi sitä. Tiedottaja sanoi, että yritys on poistanut tilin offline-tilaan ja seuraa kaikkia muita, jotka saattavat lähettää videon uudelleen.

Euroopassa 27 maan ryhmittymän digitaalisia asioita valvova Euroopan unionin korkea virkamies sanoi sunnuntaina, että Twitchin suoratoisto osoitti järjestelmänvalvojien tarpeen jatkaa työskentelyä verkkoalustojen kanssa, jotta kaikki tulevat murhalähetykset voidaan sulkea nopeasti.

Mutta Margrethe Vestager, joka on Euroopan komission varapuheenjohtaja, sanoi myös, että olisi kova haaste lopettaa tällaiset lähetykset kokonaan.

“On todella vaikeaa varmistaa, että se on täysin vesitiivis, varmistaa, ettei näin koskaan tapahdu ja että ihmiset suljetaan heti, kun he aloittavat tällaisen asian. Koska siellä on paljon suoratoistoa, joka on tietysti 100-prosenttisesti laillista”, hän sanoi Associated Pressin haastattelussa.

“Alustat ovat tehneet paljon päästäkseen tämän ytimeen. He eivät ole vielä siellä”, hän lisäsi. “Mutta he jatkavat työtä ja me jatkamme työtä.”

Facebookin ja Instagramin omistava Meta kertoi sunnuntaina, että se nimesi ampumisen nopeasti lauantaina “terrori-iskuksi”, mikä käynnisti sisäisen prosessin, joka identifioi epäillyn tilin sekä kopiot hänen kirjoituksistaan ​​ja kaikki kopiot tai linkit video hänen hyökkäyksestään.

Yhtiö kertoi poistaneensa videon ampumisesta alustalta ja lisännyt, että tapaukset, joissa se on edelleen jaettu, on linkkien kautta suoratoistosivustoille. Yritys puolestaan ​​estää nämä linkit ja “mustraa” ne, joten niitä ei voi ladata uudelleen.

Mutta uudet linkit, jotka luodaan, kun ihmiset lataavat kopioita ulkopuolisille sivustoille, olisi estettävä yksitellen kissa ja hiiri -pelissä – ellei yritys päättänyt estää kokonaista suoratoistosivustoa alustaltaan, mikä on epätodennäköistä.

Atlantic Councilin Digital Forensic Research Labin asuva Jared Holt sanoi, että live-sisällön moderointi on edelleen suuri haaste yrityksille. Hän huomautti, että Twitchin vasteaika oli hyvä ja yritys oli fiksu tarkkailemaan alustaansa mahdollisten uudelleenlatausten varalta.

“Muidenkin videoiden isännöintialustojen olisi hyvä olla tietoisia tästä sisällöstä siinä määrin kuin se on saatettu tallentaa – se voidaan myös julkaista uudelleen omissa tuotteissaan”, Holt sanoi.

AP:n teknologiatoimittaja Barbara Ortutay osallistui tähän tarinaan Kalifornian Oaklandista; AP:n toimittaja John Leicester osallistui Pariisista.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment