Better Business Bureau varoittaa, että myrskyn jälkeiset huijarit voivat olla aktiivisia, antaa vinkkejä uhriksi joutumisen välttämiseksi – Mitchell Republic

SIOUX FALLS, SD – Better Business Bureau (BBB) ​​kehottaa torstain myrskyistä kärsineitä alueen asukkaita välttämään joutumasta huijareiden uhreiksi, kun he työskentelevät roskien ja vaurioiden siivoamiseksi.

Koska monet Etelä-Dakotan asukkaat haluavat rakentaa uudelleen ja kerätä vakuutuksia, BBB sanoi, että asukkaiden tulisi etsiä “myrskyn tavoittajia” – usein luvattomien urakoitsijoiden tai asianajajien muodossa, jotka saattavat yrittää huijata ankarien myrskyjen uhreja.

BBB:n mukaan myrskyhakijat ovat uhka luonnonkatastrofien välittömässä jälkimainingeissa. “Fly-by-night opportunisteiksi” kutsuva BBB sanoi, että myrskyn tavoittelijat saapuvat yleensä katastrofialueille sään jälkeen, kun he yrittävät huijata hyväuskoisia uhreja haavoittuvalla hetkellä.

“Myrskyn jälkeen on monia kysymyksiä, ja voi olla vaikea tietää, mistä aloittaa”, sanoi Jim Hegarty, BBB:n aluejohtaja ja toimitusjohtaja. ”Luonnonkatastrofit voivat varmasti tuoda esiin ihmisten parhaat puolet, erityisesti paikkakunnillamme, joissa naapurit saavat nopeasti apua. Mutta valitettavasti on myös asianajajia, jotka haluavat käyttää hyväkseen haavoittuvia uhreja.

“Huijausurakoitsijat tulevat todennäköisesti kerääntymään äskettäisten myrskytuhojen kärsineille alueille suuren palkkapäivän saavuttamiseksi”, Hegarty jatkoi. “Jotkut näistä huijareista yrittävät jopa maksaa urakoitsijoille tai rakennusyrityksille, joilla on vahva maine, käyttöoikeudesta. heidän nimensä.”

Torstain myrskyn jälkeen, kun se jätti jälkeensä laajat tuhot, BBB tarjosi seuraavia ohjeita ja neuvoja:

Se kotitalouden inventaario, jota olet lykännyt

Mikset tekisi tästä vuodesta, jolloin pääset vihdoin luetteloimaan tavarasi? Etu, jonka se antaa sinulle, jos sinun on kerrottava vakuutusyhtiöllesi, mitä kohteita katosivat myrskyvahingon (tai muun tyyppisen onnettomuuden, kuten talon tulipalon) seurauksena. Näin:

 • Käytä mitä tahansa vakuutusyhtiösi tarjoamia verkkotyökaluja. Heidän resurssinsa voivat tehdä prosessista paljon helpompaa. Kysy heiltä siitä.
 • Käy kotisi läpi yksi huone kerrallaan ja ota älypuhelimella videoita ja valokuvia tavaroistasi.
 • Etsi hyödyllisimmät tiedot: kodinkoneiden ja muiden suurten tavaroiden sarjanumerot ja, jos mahdollista, tietueet siitä, mitä olet maksanut tuotteista. Muista tallentaa nämä tiedot turvalliseen paikkaan, jota myrsky ei todennäköisesti joudu ryöstämään.
 • Käytä pilvipalvelua tai turvallisesti tallennettua muistikorttia tallentaaksesi tiedot näistä tärkeistä asiakirjoista: Viimeiset 7 vuotta veroilmoitukset, ajoneuvotiedot, sijoitusilmoitukset, laina- ja asuntolainatiedot, juridiset asiat, kuten testamentit ja rahastot, vakuutusasiakirjat, eläkesuunnitelmaasiakirjat , syntyneet, kuolleet, avioliitot, avioerot, asepalvelukset ja sosiaaliturvakortit.

  Montrosen länsipuolella sijaitseva tiilivaja Krousen tilalla, joka romahti kokonaan voimakkaista tuulista torstain derechossa 13. toukokuuta 2022.

  Adam Thury / Mitchell Republic

 • Kerää todisteet vahingosta. Tämä tarkoittaa, että luotat älypuhelimeesi kuvien ottamiseksi vahingoittuneesta ja rikkoutuneesta.
 • Käytä pressuja ja vaneria tilapäisiin korjauksiin, koska saatat olla vastuussa kaikista myrskyn jälkeisistä vaurioista.
 • Keskustele vakuutusyhtiösi kanssa ennen kuin keskustelet urakoitsijan tai korjaamon kanssa. Jos mahdollista, tee tästä keskustelu sähköpostin sijaan. Selvitä, mitä vakuutus kattaa ja kuinka kauan sinulla on aikaa tehdä vaatimus. Kaikki on helpompaa, jos olet jo tehnyt yllämainitun kotitalousinventaarin sovittajan kanssa jutellessa.
 • Säästä myrskyyn liittyvät kuitit, kuten asumiskulut, jos joudut suojaamaan muualla.
 • Kysy, suositteleeko vakuutusyhtiösi urakoitsijaa.
 • Tarkista kaikki urakoitsijat, joita harkitaan BBB:n kanssa.

Kun myrskyhakijat koputtavat

Seuraavat asiat on muistettava, kun olet tekemisissä ovelta ovelle -korjaushenkilöiden kanssa:

 • Hidasta. Älä tee nopeita päätöksiä. Ota vain heidän korttinsa ja jätä huomiotta korkeapainemyyntitaktiikka.
 • Kysy kysymyksiä ja paljon niitä. Ovatko he sitoutuneita? Lisensoitu? Vakuutettu? Onko heillä työmiehiä? Missä heidän toimistonsa on? Mikä on heidän puhelinnumeronsa? Voivatko he antaa sinulle referenssejä? (Ja tarkista viitteet.)
 • Katso heidän ajoneuvoaan. Onko heillä paikallisia tunnisteita? Onko yrityksen nimi esillä?
 • Hanki kirjallisia lainauksia. Selkeästi kirjoitetut, yksityiskohtaiset, erillisiin rivikohtiin jaotetut ehdotukset ovat hyvä merkki siitä, että urakoitsija on perusteellinen ja laatinut tarkan arvion. Niiden tulee sisältää käytetyn materiaalin tyyppi, valmistaja ja väri; suoritettavan työn laajuus, mukaan lukien materiaali- ja työkustannukset; kuka on vastuussa työn aikana vaurioituneen ulkomaiseman tai sisäpinnan korjaamisesta tai vaihtamisesta; maksumenettelyt; ja takuun pituus ja mitä se kattaa. Suhtaudu alhaisiin arvioihin epäluuloisesti.
 • Lue kaikki sopimuksesta huolellisesti.
 • Älä koskaan allekirjoita sopimusta ennen kuin olet tarkistanut kyseisen yrityksen osoitteessa

  bbb.org

  .

 • Älä allekirjoita vakuutusshekkejä urakoitsijoille. Hanki lasku urakoitsijalta ja maksa se suoraan, mieluiten luottokortilla. Älä allekirjoita asiakirjoja, jotka antavat urakoitsijalle oikeudet vakuutuskorvauksiin. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi tai edustajaan.
5-13-22SalemWindStormAftermath-27.jpg

Syöttöastia, joka puhallettiin kovasta tuulesta Torstain derechosta Krousen tilalla Montrosesta länteen 13.5.2022.

Adam Thury / Mitchell Republic

On myös viisasta etsiä huijareita, jotka haluavat hyödyntää omistajan kiirettä vahingon korjaamiseksi. Tässä on muutama punainen lippu, joita kannattaa varoa:

 • Ovelta ovelle -työntekijät, jotka väittävät, että heillä on ylimääräisiä materiaaleja – Jos myyjät käyvät ovelta ovelle, tarkista, vaatiiko yhteisösi heiltä tarjouslupia ja pyydä henkilöllisyystodistusta. Vältä hyväksymästä eteisen myyntipuheita. Sen sijaan ota aikaa yrityksen tutkimiseen, ennen kuin otat heihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja ja sopimuksia.
 • Urakoitsija, joka ilmestyy paikalle ilmoittamatta ja väittää, että kotisi on vaarallinen – Jos olet huolissasi mahdollisista rakenteellisista vaurioista kotonasi, anna insinöörin, arkkitehdin tai rakennusviranomaisen tarkastaa se. Vaikka useimmat kattourakoitsijat noudattavat lakia, ole varovainen, että annat jonkun, jota et tunne, tarkastaa kattosi. Epäeettinen urakoitsija voi itse asiassa aiheuttaa vahinkoa saadakseen töitä.
 • Älä koskaan maksa kokonaisuudessaan kaikista korjauksista etukäteen – Vältä käteisellä maksamista ja käytä sen sijaan luottokorttia, jos mahdollista, koska se voi tarjota sinulle lisäsuojaa ongelmatilanteissa. Vaikka monet yritykset saattavat pyytää talletusta, BBB ehdottaa, että korkeintaan kolmasosa työstä maksetaan etukäteen. Varmista, että sopimuksessa määrätään aikataulu maksujen luovuttamiselle urakoitsijalle. Loppumaksu tulee suorittaa vasta, kun työ on valmis ja kaikki alihankkijat on maksettu.
 • Yritykset, joilla ei ole paikallisia osoitteita — Kun etsit hyvämaineista yritystä, joka voi auttaa siivoamisessa, aloita käymällä osoitteessa org. Jos yrityksellä ei ole pysyvää toimipaikkaa, tämä voi olla huolestuttavaa. Pyydä aina referenssejä ja tarkista ne itsenäisesti.

Kuinka valmistautua seuraavaan myrskyyn

Jos et ole kärsinyt myrskytuhoista, sinun tulee silti varautua tuleviin katastrofeihin. Tässä on joitain yksinkertaisia ​​ohjeita, joita yritykset ja asunnonomistajat voivat toteuttaa vähentääkseen luonnonkatastrofien vaikutuksia:

 • Ota kuvia/videoita yrityksestäsi tai kodistasi viitepisteenä hätätilanteessa.
 • Varmuuskopioi tärkeät digitaaliset tiedostot kannettavalle ulkoiselle kiintolevylle ja säilytä ne poissa toimistosta.
 • Kiinnitä polttoaine- ja propaanisäiliöt kunnolla, jotta ne eivät kellu pois tulvan sattuessa. Varmista myös, että pidät polttoainetasosi täynnä ennen myrskyjä.
 • Varaa kopiot vakuutuksistasi ja sähköinen versio saatavilla.
 • Kerää perhekuvia ja muita muistoesineitä keskitetylle ja helposti saavutettavalle alueelle, mieluiten vesitiiviiseen astiaan.
 • Säilytä lääkkeet yhdessä vedenpitävässä astiassa.
 • Varaa hätäpakkaus, jossa on vaihtovaatteet, säänmukaiset jalkineet, taskulamppu, vesi ja akku- tai kampikäyttöinen radio seurataksesi säätä ilman sähköä.
 • Keskustele hätäsuunnitelmastasi perheesi kanssa. Valitse “turvallinen paikka” sisällä, jos joudut suojaamaan, ja kohtaamispaikka ulkopuolella siltä varalta, että joudut evakuoimaan.

BBB sanoi, että jos myrskyt iskevät, asukkaiden on vältettävä “epärehellisen myrskyn tavoittelijan huijaamista”. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä BBB:hen.

Leave a Comment