Barcelona isännöi maailman korkeakouluviikkoa 2022

Tuhannet ihmiset eri puolilta maailmaa kokoontuvat Barcelonaan, jossa järjestetään World Higher Education Week 2022 ja Unescon korkeakoulujen maailmankonferenssi.

Espanjan virallinen uutissivusto ilmoitti, että yli 2 000 ihmistä osallistuu henkilökohtaisesti World Higher Education Weekiin, joka järjestetään 16.-20. toukokuuta tänä vuonna, kun taas yli 8 000 osallistuu verkossa, Erudera College News raportoi.

Viikon aikana 16.-20. toukokuuta eri puolilla Barcelonaa järjestetään kansallisten ja kansainvälisten instituutioiden järjestämiä erilaisia ​​aktiviteetteja, joissa keskustellaan korkeakoulun tulevaisuudesta ja yliopistopolitiikasta.

Yliopistojen pääsihteeri José Manuel Pingarrón korosti kumpaankin tapahtumaan osallistuvien oppilaitosten välistä yhteistyöilmapiiriä julkistaessaan World Higher Education Week -seremonian.

Pingarrón korosti myös, että kaikkien oppilaitosten ensisijainen tavoite on nostaa korkeakoulutus viikoksi keskeiselle paikalle, edistää sitä ja tarjota parempia yhteiskuntaa muuttavia palveluita.

Generalitat de Catalunyan ulkoasiainministeri Victòria Alsina sanoi, että Barcelonasta tulee viikoksi korkeakoulutuksen pääkaupunki, mutta lisäsi, että konferenssin odotetaan “toimivan ensimmäisenä kivenä” sen varmistamiseksi, että Barcelona ja Kataloniasta tulee molemmat yliopisto- ja tutkimuskeskusverkostonsa referenssikeskus.

”Haluamme hyödyntää tahtoa ja pyrkimystä kiteyttää uusia hankkeita, kuten korkeakoulutukseen erikoistuneen UNESCO-instituutin perustamisen Barcelonaan. Voit olla varma, että jos UNESCO etsii kumppania kehittämään tätä aloitetta, se löytää sellaisen Katalonian hallitukselta, Alsina sanoi.

Muita maailman korkeakouluviikon seremoniaan osallistuvia instituutioita ovat Välimeren unioni, Ibero-Amerikan pääsihteeristö (SEGIB), Menéndez Pelayon yliopisto, la Caixa Foundation, yliopistojen ministeriö, Generalitat de Catalunya, Barcelonan kaupunginvaltuusto ACUP ja Espanjan yliopistojen rehtorikonferenssi (CRUE), Times Higher Education -lehti ja useat kansainväliset yliopistoverkostot.

Barcelona isännöi myös kolmatta Unescon korkeakoulujen maailmankonferenssia (WHEC2022), joka on maailmanlaajuisesti tunnettu tapahtuma 18.-20. toukokuuta. Tapahtuma toivottaa myös tervetulleeksi noin 2 000 henkilöä, jotka osallistuvat konferenssiin henkilökohtaisesti ja noin 8 000 ihmistä. virtuaalinen muoto.

Unescon korkeakoulutusosaston päällikkö Peter Wells sanoi tässä yhteydessä, että korkeakoulutus voi ja sen täytyy myötävaikuttaa “uuteen koulutuksen yhteiskuntasopimukseen”, joka auttaisi kohti ekologista ja digitaalista siirtymistä kestävämpään tulevaisuuteen.

“Tämän saavuttamiseksi korkeakoulujärjestelmien on oltava avoimempia, yhteistyökykyisempiä ja kestävämpiä.” Wells lisäsi.

Maailman hallitusten edustajia, yliopistojen rektoraatteja maailmanlaajuisesti, kansainvälisten yliopistoverkostojen johtajia, opiskelijoita, instituutioita, kansalaisjärjestöjä, yrityksiä ja korkeakoulujen asiantuntijoita odotetaan osallistuvan WHEC 2022 -tapahtumaan.

Ensimmäinen korkeakoulujen maailmankonferenssi pidettiin vuonna 1998 Pariisissa, ja sen oli tarkoitus olla kymmenen vuoden mittainen. Tänä vuonna WHEC järjestetään Unescon päämajan ulkopuolella.

Molemmat tapahtumat on järjestänyt Global University Network for Innovation (GUNi), puheenjohtajana ja koordinaattorina Katalonian julkisten yliopistojen liitto (ACUP), ja ne ovat saaneet Espanjan hallituksen, Generalitat de Catalunyan ja Barcelonan kaupunginvaltuuston tuen. sekä Barcelonan maakuntaneuvosto.

Leave a Comment