Alaskan vauhdittaminen yrityssijoittamisessa

Alaska Angel Conference järjestää neljännen vuotuisen Angel Conference -tapahtumansa 18. toukokuuta kolmen kuukauden valmistelun ja enkelisijoittajien koulutuksen jälkeen. Yllättäen enkelisijoittajien vaikutusta ja roolia Alaskassa, samoin kuin varhaisen vaiheen yritysekosysteemimme vaikutuksia, ei tunneta hyvin Alaskassa. Minusta yllättävämpää oli tutkia näiden sijoittajien vaikutusta ja sitä, kuinka tärkeitä he ovat terveelle talouskehityksen ekosysteemille. Vaikka julkisesti rahoitetut uudet pääomasijoitusohjelmat ovat tyypillisesti rohkaisevia uusille perustajille ja toisinaan poliittisen ylenpalttisen kohteena, ilman perustajien kanssa työskentelevien varhaisen vaiheen yksityisten sijoittajien upokasta, tarvittavassa mentoroinnissa ja neuvonnassa voi olla aukko, mukaan lukien kova rakkaus, jota idea on hieno, mutta liiketoimintaa ei voi vielä sijoittaa.

Tämä palaute on olennaista käännöksille ja parannuksille, jotka luovat putken skaalautuvia ja onnistuneita startup-yrityksiä sekä pääoman tehokasta käyttöä. Alaska tarvitsee enkelisijoittajiaan yhtä paljon kuin se tarvitsee startup-perustajiaan ja heidän uusia yrityksiään, ja uskallanpa väittää, että se tarvitsee kumpaakin entistä enemmän nyt, kun katsomme alas vanhan resurssien kehittämistaloutemme tyhjenevää tynnyriä. Kannattajat voivat sanoa toisin, mutta on vaikea kuvitella skenaariota, jossa tulevaisuuden buumi vanhassa taloudessa, josta olemme kaikki nauttineet ja josta olemme riippuvaisia ​​ja joka ruokkii seuraavan sukupolvemme pyrkimyksiä ja taloutta.

Tapasin tällä viikolla Calgaryn ekosysteemirakentajien kanssa, jotka kertoivat tarinansa talouden muutoksesta ja vastaavasta herätyskellosta, kun he menettivät 15 % työpaikoistaan ​​öljy-, kaasu- ja kaivosteollisuuden uudelleenjärjestelyjen, tehokkuuden ja kypsymisen vuoksi. Keskeinen muutos heidän yhteisössään tapahtui ymmärtämällä, että “Calgary ei ole sitä mitä luulet.” Tämä oli reaktio syvältä tarkastelusta, mitä heidän yhteisössään todella tapahtui, keitä he olivat ja mitä mahdollisuuksia oli tulevaisuudessa. Tämä kommentti resonoi minuun, kun mietin monia Alaskassa käymiäni keskusteluja innovaatioekosysteemistämme ja startup-yhteisöstämme. Kun olen kysynyt kysymyksen: ‘Mitä seuraavaksi, Alaska? on käynyt selväksi, että putkistomme pitäminen 25 % täynnä ei ole vastaus seuraavan sukupolven tarpeisiimme, eikä se kuvasta edes sitä, mitä olemme tänään.

Ei ole epätavallista, että ihmiset ottavat vakiintuneiden toimialojemme työtä ja muutamat korkeatasoiset hankkeet ovat tulevaisuuden taloutemme moottori, mutta UAA ELY:n yrittäjyyden vaikutustutkimuksen tiedot antoivat valtakunnallisten tietojen mukaisia ​​tuloksia. Vuoden 2018 tutkimuksen “State of Entrepreneurship” mukaan:

”Viime vuosikymmenen aikana Alaskan startup-yritykset lisäsivät talouteen jatkuvasti 4 000–6 000 työpaikkaa joka vuosi. Alaskan yksityisen sektorin nettotyöllisyyden kasvusta 89 prosenttia oli viisivuotiaiden tai sitä nuorempien yritysten osuus.”

Angel Conference on yksi tavoista auttaa näitä startupeja. Se on mallinnettu kansallisen lähestymistavan mukaan, jolla tuodaan yhteen tuloon tai nettovarallisuuteen perustuvia päteviä henkilöitä, joilla on eri tasoisia kokemuksia ja jotka haluavat oppia lisää suorista sijoituksista uusiin hankkeisiin. Yleensä ihmiset eivät edes tiedä olevansa päteviä – miljoonan dollarin nettovarallisuus ilman kotia tai yli 200 000 dollaria yksittäisiä tai 300 000 dollaria yhteisiä vuosituloja. Alaska-ohjelmalla on matalampi osallistumiskynnys osavaltion sisäisen joukkorahoituksen säännösten mukaisesti.

Kukin osallistuja sijoittaa noin 5 000 dollaria ja viettää kolme kuukautta oppiakseen varhaisen vaiheen sijoittamisesta, tapaa uusia yrityksen perustajia, katselee ja arvioi heidän myyntipuheitaan; ja oppia arvioimaan sijoitusmahdollisuuksia, sijoitusmuotoja ja due diligence -toimintaa. Prosessin päätteeksi, nyt Alaskassa neljättä kertaa, päätapahtuma järjestetään, jossa valitaan mikä startup-yritys ja perustaja saa ryhmän noin 100 000 dollarin yhden shekin. Itse asiassa todellinen taika on mentoroinnissa ja tehdyissä yhteyksissä ja muissa sivuinvestoinneissa, jotka voivat kaksinkertaistaa ohjelman kokonaisvaikutuksen, sekä alaskalaisten tulevaisuuden lisääntyneessä kapasiteetissa ja osallistumisessa alkuvaiheen hankkeiden luomiseen Alaskassa.

Ei olisi monille yllätys, että Alaska sijoittuu lähes viimeiseksi maassa useimmissa alkuvaiheen sijoittamisen mittareissa. Vaikka meillä on yksi korkeimmista asukkaista, jotka haluavat osallistua varhaiseen valtion enkelisijoittamiseen, sekä valtavasti säästetty yksityinen omaisuus, meillä on maan alhaisin osallistumisaste. Monille voi olla yllätys, että kun investoimalla yhteisöön tukemalla uusia hankkeita, on monia samoja tai parempia veroetuja kuin muilla yhteisön hyväntekeväisyyssijoituksilla, joiden verolainsäädäntö koskee päteviä pienyrityssijoituksia, tappioita ja voittoja. En halua vähätellä sijoituksiasi taiteeseen tai yhteisön sosiaalisiin ohjelmiin, mutta yrittäjyys on vain yksi taiteen muoto eri välineissä, ja työpaikkojen ja mahdollisuuksien luominen seuraavalle sukupolvellemme tarjoaa monia samoja sosiaalisia etuja.

Kun viimeksi tutkin enkeleitä ennen pandemiaa, 65 % heistä teki sijoituksia Alaskaan ja lähes 50 % heistä teki sijoituksia myös Alaskan ulkopuolelle – tyypillisesti Seattlen, Portlandin ja San Diegon startup-alueille. Suurin osa sijoituksista oli alle 75 000 dollaria, mutta toiset vaihtelivat 225 000 dollarista 1,2 miljoonaan dollariin. Nämä luvut kuvastavat muiden aktiivisten enkeliyhteisöjen toimintaa maassa.

Alaska Angel Network kokoontuu kuukausittain tuodakseen yhteen Alaskan alkuvaiheen sijoitusrahastojen hoitajat ja riippumattomat SEC-kriteerit akkreditoidut sijoittajat jakamaan uutisia ja mahdollisia sijoitusmahdollisuuksia. Eroavan presidentin Gary Klopferin ja sihteeri Randy Mooren ansiosta ryhmä on tukenut monien yhteisöjen pyrkimyksiä kasvaa ja nopeuttaa uusien hankkeiden vaikutusta Alaskassa.

Kiitos vapaaehtoisille, kuten Gary, Randy ja monet muut yhteisön jäsenet, olemassa olevat osavaltion laajuiset enkelisijoittajat ja Anchoragen kunnan 49. osavaltion enkelirahaston tuella, Angel Conference kokoontuu jälleen jakamaan noin 100 000 dollaria. Tapahtuma on avoin yleisölle 18. toukokuuta ja siinä on tietoa ja resursseja osoitteessa https://akangelconference.com.

H. “Ky” Holland on Alaska Version 3:n perustajajäsen, joka saa alaskalaiset mukaan “Next Alaska” -taloutemme luomiseen; ja Alyeska Venture Managementin kumppani, joka loi Alaskan ensimmäisen startup-yritysten siemenrahaston, Alaska Accelerator Fundin.

Tässä esitetyt näkemykset ovat kirjoittajan näkemyksiä, eivätkä ne välttämättä tue Anchorage Daily News -lehteä, joka on tyytyväinen monenlaisiin näkemyksiin. Lähetä pala harkittavaksi sähköpostitse commentary(at)adn.com. Lähetä alle 200 sanaa tekstit osoitteeseen letters@adn.com kulta- napsauta tätä lähettääksesi minkä tahansa verkkoselaimen kautta. Lue täydelliset ohjeemme kirjeitä ja kommentteja varten tässä.

Leave a Comment