2 strategiaa verojen alentamiseksi yrityksesi myynnistä

Äskettäin eräs kollegani vei minut sivuun ja kysyi, mitä voisin tehdä auttaakseni 40-vuotiasta asiakasta, joka myi yrityksensä viime vuonna 40 miljoonalla dollarilla. Hän halusi suojata pääomatuloverotuloja ja mahdollisesti rahoittaa perheensä rahaston. Tiesimme molemmat jo, että mahdollisuus alentaa myyntivoiton verotusta oli mennyt jo kauan sitten.

Jos hän olisi pyytänyt neuvojamme kauan ennen kuin hän oli sitoutunut tämän yrityksen myyntiin, olisimme voineet tutkia joitain arvokkaita vaihtoehtoja. Tässä on niistä kaksi.

Hyväksytty pienyritysosakkeen poissulkeminen

Yksi vaihtoehto, jota asiakkaamme on saattanut harkita, on tutkia, onko hänen yrityksensä kelpuutettu Small Business Stock -kohtelun piiriin Internal Revenue Code (IRC) §:n 1202 mukaisesti. Pykälä 1202 lisättiin vuoden 1993 Revenue Reconciliation Actin kautta kannustamaan pienyritysten investointeja. Hyväksytty pienyritys (QSB) on mikä tahansa aktiivinen kotimainen C-yritys, joka harjoittaa tiettyä liiketoimintaa ja jonka omaisuuden käypä markkina-arvo on enintään 50 miljoonaa dollaria alkuperäisen osakkeen liikkeeseenlaskuhetkellä tai välittömästi sen jälkeen, riippumatta mahdollisesta myöhemmästä arvonnoususta (IRC § 1202). (d)(1)).

Hyväksytyt pienyritysosakkeet, jotka lasketaan liikkeeseen elokuun jälkeen. 10, 1993, ja pidetty vähintään viisi vuotta ennen sen myyntiä, voidaan osittain tai kokonaan vapauttaa liittovaltion myyntivoittoveroista myytyjen osakkeiden arvosta, enintään 10 miljoonan dollarin tukikelpoisen voiton tai 10 kertaa kokonaiskustannusten suuruisena sen mukaan, kumpi on suurempi. verovuonna myytyjen osakkeiden perusteella (IRC § 1202(b)(1)). Huomaa, että tämä rajoitus koskee jokaista erillistä osakkeenomistajaa, ja säätiö tai useat säätiöt, jotka on perustettu ja rahoitettu pätevän QSB-osakkeenomistajan antamalla QSB-osakkeella, voi mahdollistaa paljon yli 10 miljoonan dollarin voiton poissulkemisen. 27.9.2010 jälkeen hankituille QSB-osakkeille myyntivoiton poissulkemisprosentti on 100 %, ja se on jätetty vaihtoehtoisten vähimmäisverojen ja sijoitusten nettotuloveron ulkopuolelle samalla viiden vuoden omistusvaatimuksella (IRC § 1202 (a)). 4)).

Mutta vain tietyntyyppiset yritykset kuuluvat QSB:n luokkaan. Ollakseen QSB, kotimaisen yrityksen on harjoitettava “Quality Trade or Business” (QTB). Tällainen yritys yleensä valmistaa tai myy tuotteita sen sijaan, että se tarjoaisi palveluja ja asiantuntemusta. Yrityksiä, jotka eivät yleensä täytä vaatimuksia, ovat ne yritykset, jotka tarjoavat palveluita terveydenhuollon, lakiasioiden, tekniikan, arkkitehtuurin, kirjanpidon, vakuutusmatemaatiikan, esittävien taiteiden, konsultoinnin, yleisurheilun, rahoituspalvelujen, välityspalveluiden, pankki- ja vakuutustoiminnan aloilla sekä ravintola-alan yrityksiä, kuten hotelleja ja ravintolat (IRC § 1202(e)(3)).

QSB:ksi kelpaamiseksi ja jatkamiseksi yrityksen on noudatettava tiettyjä sääntöjä (niitä on monia, ja nämä ovat alkeellisimmat): sen on oltava kotimainen C-yhtiö, kun osaketta lasketaan liikkeeseen ja kun sitä myydään, ja vähintään 80 % sen liikevaihdosta. omaisuutta on käytettävä yhden tai useamman QTB:n aktiiviseen toimintaan olennaisesti koko viiden vuoden hallintajakson ajan. Jos yritys on jo LLC- tai S-yhtiö, se voi silti olla kelpoinen, jos yritys järjestää uudelleen ja peruuttaa alaluvun Valinta ja laskee liikkeeseen uusia osakkeita C-yhtiössä ja täyttää sitten omistusajan ennen myyntiä.

On kriittistä, että yhtiön johto ymmärtää kaikki IRC § 1202:n vaatimukset ja sitoutuu ylläpitämään liiketoimintaa tavalla, joka edelleen täyttää aktiivisen liiketoiminnan vaatimuksen ja omaisuussijoittamisen rajoitukset ja välttää osakkeiden lunastuksiin, verovaaleihin ja verovaaleihin liittyvät sudenkuopat. tuloksia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että jotta QSB:n osakkeenomistaja voi saada veroetuja myynnin yhteydessä, on pädettävä: Osakkeenomistaja voi olla henkilö tai yritys, joka ei ole organisoitu C-Corp; QSB-osakkeen on oltava alkuperäinen, eikä sitä saa ostaa kaupasta toista osaketta varten; osakkeenomistajan on omistettava QSB-osakkeet vähintään viisi vuotta; ja osakkeita liikkeeseen laskevan QSB:n on käytettävä yli 80 % varoistaan ​​operaatioon tai yhteen tai useampaan QTB:hen.

Tennesseen tuloverotukirahaston strategia

Useimmat osavaltiot noudattavat QSB-osakkeiden poissulkemista ja sulkevat pois myös QSB-osakkeiden myyntivoittoveron, kun ne myydään IRC §:n 1202 mukaisesti. Poikkeuksia ovat Kalifornia, Mississippi, Alabama, Pennsylvania, New Jersey, Puerto Rico, Havaiji ja Massachusetts. Jos asut jossakin näistä osavaltioista, sinun kannattaa harkita alla kuvattua samanaikaista luottamusstrategiaa poistaaksesi kaikki QSB-osakkeiden myyntivoittoverot. Mutta jopa vaatimusten mukaisissa osavaltioissa QSB:n osakkeenomistaja voi vaatia ylimääräisiä poissulkemisia, jotka ylittävät 10 miljoonan dollarin poissulkemisrajan, lahjoittamalla useisiin säätiöihin, jolloin kaikki myynnistä saatava hyöty suljetaan pois.

Osakkeenomistajat, jotka asuvat sääntöjenvastaisessa osavaltiossa tai odottavat saavansa paljon enemmän kuin 10 miljoonan dollarin yläraja, voivat käyttää Tennessee Income Non-Grantor Trust (TING) -rahastoa poistaakseen kaikki liittovaltion ja osavaltion verot TING:lle ennen lahjoitetun QSB-osakkeen myynnistä. myyntisopimukseen. Tennesseen laki antaa henkilölle, joka omistaa erittäin arvostetun omaisuuden, kuten QSB-osakkeen, alentaa tai poistaa maassa asuvan osavaltion pääomatuloveroa QSB-osakkeiden myynnistä TING:n kautta. Vaikka useilla muilla osavaltioilla on myös lakeja, jotka tukevat tätä strategiaa, Tennesseen lainsäätäjät ovat hyväksyneet muiden osavaltioiden lakien parhaat puolet. Selvyyden vuoksi veronmaksaja, joka jo asuu valtiossa, jossa ei ole valtion tuloveroa, voi käyttää maassa asuvaa valtion säätiötä jakaakseen QSB-osakkeen myynnistä syntyvän pääomavoiton.

Myöntäjä lahjoittaa QSB-osakkeen yhdelle tai useammalle TING:lle (QSB-osakkeen lahja on poikkeus alkuperäisestä liikkeeseenlaskusäännöstä IRC § 1202 (h)(2) mukaisesti, eikä viiden vuoden hallintajakso keskeydy lahjalla IRC § 1202 (h) (1) mukainen säätiö). Toimitsijamies voi sitten myydä QSB-osakkeet tavalla, joka mahdollistaa käsittelyn pitkäaikaisena myyntivoitona. Jos TING ei jaa voittoja sinä verovuonna, jona kaikki vaatimukset täyttävä QSB-osake myydään, myynti jätetään liittovaltion ja osavaltion myyntivoittojen kirjaamisen ulkopuolelle.

Luottamusverotukseen vaikuttava lähdetulosääntö

Asiakkaan kotivaltio voi yrittää verottaa ainakin osaa ulkomailla asuvan TING:n tuloista, jos asiakkaan kotivaltiolla on läheinen intressi säätiön omaisuuteen, esimerkiksi kyseisessä valtiossa sijaitsevan kiinteistön tai siellä toimivan yrityksen kautta. Tämä tunnetaan lähdetulosääntönä. Jotkut osavaltiot ajattelevat, että niillä on riittävä yhteys veron perimiseksi ulkomailla asuvasta trustista yksinkertaisesti siksi, että uudisasukkaan tai trustin edunsaaja asuu kyseisessä osavaltiossa tai uskottajalla on toimisto kyseisessä osavaltiossa. Resident trustin määritelmän laaja soveltaminen saattaa olla väärä, mutta monet asiakkaamme haluavat välttää oikeudenkäynnin valtion veroviranomaista vastaan.

Jos verosäästöt ovat kuitenkin huomattavia, TING:tä harkitsevan asiakkaan tulee olla tietoinen siitä, että korkein oikeus on yksimielisesti päättänyt, että Pohjois-Carolinan osavaltio ylitti veroviranomaisensa, kun se yritti verottaa trustin tuloja yksinomaan trustin asuinpaikan perusteella. edunsaaja. Pohjois-Carolina väitti, että sen veroviranomainen sisälsi kaikki luottamustulot, jotka “on hyödyttävät” osavaltiossa asuvaa. Korkein oikeus oli eri mieltä ja antoi päätöksen asiassa North Carolina Department of Revenue v. Kimberley Rice Kaestner 1992 Family Trust, “että valtion sisäisten edunsaajien läsnäolo ei yksinään oikeuta valtiota verottamaan trustin tuloja, joita ei ole jaettu edunsaajille, jos edunsaajilla ei ole oikeutta vaatia kyseisiä tuloja ja he ovat epävarmoja saavansa koskaan se.” Tämä päätös saattaa estää muita valtion veroviranomaisia ​​soveltamasta liian laajaa resident trust -sääntöään.

Molemmat näistä strategioista yhdessä voivat olla erittäin hyödyllisiä QSB:n osakkeenomistajalle, joka asuu QSB:n vastaisessa valtiossa tai joka odottaa myynnistä saatavan kokonaismyyntivoiton ylittävän QSB:n myyntivoiton poissulkemisen 10 miljoonan dollarin ylärajan. Nämä strategiat edellyttävät kuitenkin myös, että QSB:n johto ja QSB:n osakkeenomistaja suunnittelevat monta vuotta ennen suunniteltua myyntiä.

Argent Trust Companyn johtaja

Timothy Barrett on Argent Trust Companyn vanhempi varapresidentti ja luottamusmies. Timothy on valmistunut Louis D. Brandeis School of Lawsta, vuonna 2016 Bingham Fellow, Metro Louisville Estate Planning Councilin hallituksen jäsen ja Louisvillen, Kentuckyn ja Indianan asianajajayhdistysten sekä Kentuckyn yliopiston kiinteistösuunnittelun jäsen. Instituutin ohjelmasuunnittelukomitea.

Leave a Comment