Yliopisto sivuuttaa sonetit “valkoisen länsimaisen kulttuurin tuotteina”

Shakespeare kirjoitti kerran, että mikään ei voitaisi hänen sonettiensa “voimakasta riimiä”, mutta kirjoitus saattaa olla seinällä runollisen muodon vuoksi.

Sonetit on leimattu “valkoisen länsimaisen kulttuurin tuotteiksi” ja sivuutettu luovan kirjoittamisen kurssilla, paljastavat yliopiston asiakirjat.

Perinteisen muodon kirjoittaminen, jota runoilijat Petrarchista Audeniin käyttivät, oli osa Salfordin yliopiston luovan kirjoittamisen kurssin arviointia, mutta “ennalta vakiintuneet kirjalliset muodot” tarkistettiin osana “opetussuunnitelman dekolonisaatiota”.

Sonetit on jätetty sivuun osana tätä “dekolonisoivaa” työtä sisäisten asiakirjojen mukaan, jotka leimaavat säkeen “valkoisen länsimaisen kulttuurin” tuotteena.

Runouden opiskelijoiden ei enää tarvitse kirjoittaa perinteisiä muotoja osana arviointiaan, kertoo diaesitys, joka havainnollistaa Salfordin kurssien dekolonisoinnin parhaita käytäntöjä ja joka jaettiin henkilökunnan kanssa.

“Inspiraatiota kollegoilta” esittelevä diaesitys kertoo, että kurssien johtajat ovat “yksinkertaistaneet arviointia ja tarjoavat mahdollisuuden kirjoittaa temaattisesti sen sijaan, että ne sopisivat ennalta määriteltyihin kirjallisuuden muotoihin, joita käytettiin aiemmin valkoisen länsimaisen kulttuurin tuotteisiin suuntautuvassa moduulissa”.

“Opetussuunnitelman purkaminen”

Esimerkkejä tällaisista diaesityksessä annetuista perinteisistä muodoista ovat sonetit ja “sestinat” – monimutkainen säemuoto, jota käyttävät hahmot, kuten Elisabet-runoilija Sir Philip Sindey.

Muutokset toisen vuoden luovan kirjoittamisen moduuliin – nimeltään Writing Poetry in the Twenty-First Century – mainittiin esimerkkeinä parhaista käytännöistä, kun Salford jatkaa “opetussuunnitelman dekolonisaatiota”.

Yliopiston dokumenttien mukaan tämä dekolonisaatio – termi, jota käytetään kuvaamaan opetussuunnitelmien suuntaamista pois historiallisesti hallitsevasta länsimaisesta materiaalista ja näkökulmista – tapahtuu osana työtä Salfordin tekemiseksi “monimuotoisemmaksi ja osallistavammaksi paikaksi” opiskelijoille.

Yliopiston johtajilta tulleissa viesteissä tähän inklusiivisuuspyrkimykseen liittyen todetaan, että “BAME-opiskelijoidemme palkintovaje ei ole hyväksyttävä”, ja tarjotaan “opetussuunnitelman dekolonisaatiota” keinona puuttua saavutuseroihin.

Henkilökunnan kanssa jaetut sisäiset koulutusmateriaalit mahdollistavat sen, että dekolonisoidut ja “kallistavat opetussuunnitelmat” “heijastavat paremmin monimuotoista yhteiskuntaa ja palvelevat sitä” ja johtavat “parempiin tuloksiin kaikille ohjelman opiskelijoille kuin ne, jotka on rakenteeltaan perinteisempiä”. .

Henkilökunnalle annetut neuvot siitä, kuinka parhaiten “tuottaa tutkinnon suorittaneita, jotka ovat sosiaalisesti ja eettisesti tietoisia ja joilla on korkea kulttuurinen pätevyys”, viittaavat siihen, että perinteisiä kursseja voidaan parantaa tarjoamalla “vaihtoehtoisia arviointimenetelmiä”, jotta valmistuneita voidaan testata heille sopivalla tavalla” ja käyttämällä materiaaleja ”jotka ovat kaikkien opiskelijoiden saatavilla ja tuttuja”.

‘holhota’

Kirjailija ja historioitsija tohtori Zareeer Masani on leimannut tämän lähestymistavan Salfordin laitosten opiskelijoihin “holhoamiseksi”. Hän sanoi, että sonettien pyyhkiminen opetussuunnitelman dekolonisointiin oli “törkeää”.

Hän sanoi: ”Runolliset muodot vaihtelevat suuresti eri puolilla maailmaa, mutta hyvä runous on universaalia. Sisältö, ei muoto, ratkaisee.

“On äärimmäisen holhoavaa olettaa, että länsimaiset runomuodot tyrmistyttäisivät ei-valkoiset opiskelijat. Jätetäänkö Shakespeare seuraavaksi valkoiseksi draamaksi? Jopa englannin kieli?”

Salfordin luovan kirjoittamisen kurssin johtaja tohtori Scott Thurston sanoi, että Writing Poetry in Twenty-first Century -moduuli “päivitettiin usein ottamaan huomioon nykyajan kirjoittamisen uudet suuntaukset ja kehitys”.

Hän lisäsi, että opiskelijoille opetettaisiin edelleen perinteisiä muotoja ensimmäisenä vuonna, ja ne olisivat vaatineet harjoituksia niiden kirjoittamiseen Runon kirjoittaminen -moduulissa, samalla kun he saavat mahdollisuuden “kokeilla luovasti omia muotojaan”.

Sonetti syntyi keskiaikaisessa Italiassa, ja Petrachin kaltaiset runoilijat ottivat sen käyttöön ennen kuin se pääsi Englantiin, missä Shakespearen ja John Donnen kaltaiset kirjailijat käyttivät sitä laajasti.

Shakespearen muoto koostuu yleensä kuudestatoista rivistä, joissa on kolme sarjaa vaihtoehtoisesti riimittyjä nelisarjoja, joita seuraa pari. Sitä käytettiin usein ilmaisemaan romanttisia teemoja.

.

Leave a Comment