Työskentely kotoa vai toimistosta? Mihin tulevaisuuden työkulttuuri on menossa?

Uuden koronaviruksen (COVID-19) odottamaton leviäminen maailmanlaajuisesti johti vakavaan maailmantalouden romahdukseen. Hallitukset ottivat käyttöön täydellisen lukituksen, joka kielsi ei-välttämättömän matkustamisen ja sulki kaikki ei-välttämättömät toiminnot. Hallituksen tiukka valvontataktiikka aiheutti lukuisia epämukavia työoloja, ja perinteiset työtavat kohtasivat merkittäviä vaikeuksia. COVID-pandemialla oli vastaava vaikutus maailmantalouteen kuin vuoden 2008 finanssikriisillä; pitkän aikavälin vaikutukset olivat kuitenkin merkittävämpiä. Vaikutus liiketoiminnan tulokseen on suurempi alueilla ja toimialoilla, joihin se vaikuttaa voimakkaasti, mukaan lukien koulutus ja terveydenhuolto.

Viruksen leviämisen estämiseksi ja menetysten vähentämiseksi useat yritykset ovat ottaneet käyttöön joustavia työtapoja, kuten kotoa työskentelyä. Useimmat ihmiset omaksuivat yhä enemmän verkkokauppaa, kotityötä (WFH) ja digitaalisia yrityksiä COVID-19-kriisin aikana. Työtavat muuttuivat hätätilanteen seurauksena ja WFH-malli laajeni merkittävästi.

Työskentely kotoa: työkulttuurin tulevaisuus?

Joustavuuden, vapaa-ajan pukeutumisvapauden ja lyhyemmän tai nolla matka-ajan ansiosta etätyöntekijät ovat tuottavampia ja haluavat työskennellä kotoa käsin. Kotona työskenteleminen säästää myös paljon rahaa, ja toimistotilojen kustannussäästöt ovat huomattavat.

Kotona työskentely antaa työntekijöille mahdollisuuden pitää taukoja milloin haluavat, eikä heidän tarvitse lopettaa puhelua perheenjäsenille milloin tahansa, ja he voivat syödä lounasta milloin haluavat. Yleensä melko joustava aikataulu on mahdollinen.

Tänä vuonna sen on tarkoitus nostaa pintaan mielenterveys, henkinen hyvinvointi ja empatia. Kaksi vuotta nähtyään ihmisten sairastuvan kotona, vetäytyvän seurustelusta ja selviytyvän pelosta ja huolesta, yritysten johtajat kohtaavat samanlaisia ​​ongelmia. Tämä voi sisältää työntekijän ja hänen perheensä terapeutin vierailuja, pääsyn terveys- ja elämäntapapalveluihin, mielenterveyssovelluksiin ja -alustoille, ylimääräisiä vapaapäiviä, ei Skype-päiviä ja yrityksen laajuisia viikkoja rentoutumiseen. Kotona työskentely antaa sinun omistaa enemmän aikaa fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille.

Voimme hoitaa sairaita puolisoa kotona, valmistautua lapsiimme varhaisemmassa vuorokaudessa, viettää enemmän aikaa koiramme kanssa käpertymiseen tai vain nauttia rauhallisesta ajasta itsellemme. Kotona työskentely antaa meille mahdollisuuden saada uudelleen yhteyden läheisiimme, joihin olimme menettäneet yhteyden työskennellessämme toimistossa.

Kuinka yritykset reagoivat tähän uuteen WFH-kulttuuriin

Jokaisella tilanteella on kaksi puolta, yksi positiivinen ja toinen huono. Täällä on sama tilanne. Jotkut organisaatiot julistivat kotoa työskentelyn pysyväksi työtavaksi, kun taas toiset alkoivat kutsua henkilökuntansa takaisin toimistoon.

Inc42:n mukaan yli 800 WhiteHat Jr:n työntekijää on eronnut edtech-aloitusyrityksestä sen jälkeen, kun heidät on määrätty työskentelemään toimistosta. Työntekijät epäröivät tulla toimistolle. Irtisanoutumiset tulivat kokopäiväisistä työntekijöistä kautta linjan. Yhtiö pyysi henkilöstöään palaamaan työpaikalle kuukauden kuluessa. Irtisanoutuminen tapahtui, koska yhtiö vaati kaikkien työntekijöiden asettumista uudelleen lyhyen ajan sisällä, mitä monet sen työntekijät eivät voineet tehdä.

San Franciscossa toimiva lomavuokrausyritys Airbnb ilmoitti, että sen työntekijät voivat asua ja toimia missä tahansa. Työntekijät voivat työskennellä kaikkialla maailmassa syyskuusta alkaen. Yrityksen mukaan he voivat asua ja työskennellä jopa 170 maassa jopa 90 päivää vuodessa. Yrityksen toimitusjohtaja Brian Cheskyn mukaan työntekijät voivat toimia omalla tavallaan sen mukaan, missä he tuntevat olevansa tehokkaimpia. Monilla työntekijöillä on tämä joustavuus, ja vain muutaman on oltava toimistossa tai tietyllä alueella suorittaakseen työnsä.

Kotoa työskentelyn nousut!

Vaikka jotkut organisaatiot jättävät edelleen huomiotta suuren eron ja kannustavat ihmisiä palaamaan töihin, Laddersin datatutkijat uskovat, että kirjoitus on seinällä. Kotoa työskentely on tullut pysyäkseen ikuisesti. Heidän ennusteidensa mukaan vuoden 2022 loppuun mennessä 25 prosenttia kaikista Pohjois-Amerikan ammattitehtävistä olisi uskomattoman etäisiä, ja virtuaalimahdollisuudet jatkavat kasvuaan vuoteen 2023 asti.

Epidemian alusta lähtien Laddersin tutkijat ovat seuranneet tiiviisti etätyömahdollisuuksia Pohjois-Amerikan 50 000 suurimmalta yritykseltä. Etämahdollisuudet kasvoivat alle 4 prosentista kaikista korkeapalkkaisista työsuhteista ennen maailmanlaajuista pandemiaa yli 9 prosenttiin vuoden 2020 loppuun mennessä ja yli 15 prosenttiin tällä hetkellä.

Work From Home on uusi työkulttuuri vai ei, riippuu täysin tekemästäsi työstä ja organisaatiosta. Kotityökulttuuri epäilemättä kasvaa, mutta se ei täysin korvaa toimistotyökulttuuria.

Lue myös: Kultaa kohti! Indian Shuttlers luovat historiaa, pääsivät Thomas Cupin finaaliin ensimmäistä kertaa 73 vuoteen

.

Leave a Comment