Tutkijat kokoontuvat Barcelonaan maailman korkeakouluviikkoa varten

Tuhannet opiskelijat kokoontuvat Barcelonaan 16.-20. toukokuuta World Higher Education Weekille, jonka aikana järjestetään Maailman korkeakouluviikko ja Unescon korkeakoulujen maailmankonferenssi, viranomaiset ovat ilmoittaneet.

Espanjan virallisen uutissivuston mukaan noin 2 000 ihmistä osallistuu tapahtumaan henkilökohtaisesti ja vielä 8 000 virtuaalisessa muodossa, SchengenVisaInfo.com raportoi.

Maailman korkeakouluviikon 2022 aikana eri puolilla Barcelonaa järjestetään erilaisia ​​tapahtumia, joissa keskustellaan korkea-asteen koulutuksen tulevaisuudesta.

Yliopistojen pääsihteeri Jose Manual Pigarron sanoi tilaisuudesta kiitosta, että laitosten välillä on ollut yhteistyöilmapiiri näiden tapahtumien järjestämiseksi, kun taas kaikkien oppilaitosten ensisijaisena tavoitteena on sijoittaa korkeakoulutus viikoksi keskeiselle paikalle. tarjota parempaa palvelua muuttuvalle yhteiskunnallemme.

Toisaalta ulkoministeri Victoria Alsina sanoi, että Barcelona toimisi viikon ajan koulutuspääkaupunkina.

“Tahto on toimia ensimmäisenä kivenä sen varmistamiseksi, että Barcelona ja Katalonia ovat osaamisen referenssikeskus laajalle yliopisto- ja tutkimuskeskusverkostolleen. Haluamme hyödyntää tahtoa ja ponnisteluja uusien hankkeiden kiteyttämiseksi, kuten korkeakoulutukseen erikoistuneen UNESCO-instituutin perustaminen Barcelonaan. Voit olla varma, että jos UNESCO etsii kumppania kehittämään tätä aloitetta, se löytää sellaisen Katalonian hallitukselta, Alsina huomautti.

Muita osallistuvia instituutioita ovat Union for the Mediterrane, Ibero-American General Secretariat (SEGIB), Menéndez Pelayo University, Times Higher Education -lehti, La Caixa Foundation, useat kansainväliset yliopistoverkostot, yliopistojen ministeriö, Generalitat de Catalunya, Barcelona Kaupunginvaltuusto, ACUP ja Espanjan yliopistojen rehtorien konferenssi (CRUE).

Maailman korkeakoulutuksen konferenssin mukaan edustajat uskovat, että tämä tapahtuma antaa kaupungille mahdollisuuden näyttää maineensa maailmanlaajuisena mittapuuna yliopistokaupungille.

”Muutaman vuoden pakotettujen ja äkillisten muutosten jälkeen on hyvä aika miettiä koulutusta uudelleen. Unescon ensi viikolla järjestämä konferenssi Barcelonassa on loistava tilaisuus pohtia ja keskustella siitä, millaista korkeakoulutuksen tulisi olla ja mitä sen pitäisi tehdä vastatakseen tietoyhteiskunnan vaatimuksiin. Jaume Puy, Leidan yliopiston rehtori sanoi.

Puy huomautti myös, että yliopistojen työllä on tarkoitus johtaa kestävämpään, avoimempaan, osallistavampaan yhteiskuntaan, joka on huolissaan ihmisten hyvinvoinnista.

>> Matkailuministeri: Espanja on edelläkävijä sosiaalisen kestävyyden suunnitelmien toteuttamisessa

Leave a Comment