Tuoreimmat pörssi- ja yritysuutiset: Live-päivitykset

WASHINGTON – Laivaliikenne Venäjälle ja Venäjältä on pysynyt suhteellisen vahvana viime kuukausina, kun yritykset ovat kilpailleet täyttämään energian ja muiden tavaroiden ostosopimuksia ennen kuin maailmanlaajuiset pakotteet tulevat voimaan.

Kun Euroopan unioni aikoo ottaa Venäjän öljyn käyttöön lähikuukausina, tilanne voi muuttua merkittävästi. Mutta toistaiseksi tiedot osoittavat, että vaikka kauppa Venäjän kanssa on monissa tapauksissa vähentynyt, sitä ei ole vielä lamautettu.

Esimerkiksi Venäjän satamista toimitettujen raakaöljy- ja öljytuotteiden määrät nousivat 25 miljoonaan tonniin huhtikuussa, laivaliikenteen seurantalaitteen Refinitiv tiedot osoittivat, että ne olivat joulukuussa, tammi-, helmi- ja maaliskuussa noin 24 miljoonaa tonnia. yli kahden viime vuoden tason.

Refinitivin Amerikan öljytutkimuksen johtaja Jim Mitchell sanoi, että Venäjältä huhtikuussa lähteviä toimituksia on vauhdittanut maailmantalouden toipuminen pandemiasta ja että ne eivät vielä heijasta Venäjälle asetettujen pakotteiden ja muiden rajoitusten vaikutuksia. helmikuuta sen hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan. 24.

Raakaöljyn kauppa käy tyypillisesti 45-60 päivää ennen toimitusta, hän sanoi, mikä tarkoittaa, että Venäjän hyökkäyksen jälkeiset käyttäytymismuutokset olivat edelleen tiellään järjestelmän läpi.

“Välimäärä on laskenut hitaasti, koska nämä olivat jo tehtyjä sopimuksia”, Mr. Mitchell sanoi. Tällaisten sopimusten laiminlyönti on “painajainen molemmille osapuolille”, hän sanoi ja lisäsi, “mikä tarkoittaa, että edes nykyisessä ympäristössä kukaan ei todellakaan halua rikkoa sopimusta.”

Venäjä on lopettanut tuonti- ja vientitietojen julkaisemisen sen jälkeen, kun länsimaiden hallitukset yhtyivät ilmoittamaan pakotteistaan ​​ja muista rajoituksistaan. Venäjältä putkia pitkin lähtevän öljyn tai kaasun vienti voi myös olla ulkopuolisten yritysten vaikea todentaa.

Mutta niiden massiivisten alusten maailmanlaajuista toimintaa, jotka vaativat Venäjän satamia poimimaan ja toimittamaan kuluttajatuotteita tai irtotavaraa viljaa ja öljyä sisältäviä kontteja, on helpompi seurata. Alusten on välitettävä henkilöllisyytensä, sijaintinsa, kurssinsa ja muut tietonsa automaattisten seurantajärjestelmien kautta, joita seuraavat useat yritykset, kuten Refinitiv, MarineTraffic, Kpler ja muut.

Näiden yritysten mukaan laivaliikenne oli suhteellisen vilkasta maalis-huhtikuussa huolimatta Venäjän kanssa vallinneista poikkeuksellisista jännitteistä sen hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan. Tämä kuvastaa sekä sitä, kuinka kauan joidenkin lännen asettamien pakotteiden voimaantulo kestää, että kestävää voittomotivaatiota Venäjän kanssa käytävässä kaupassa, varsinkin sen jälkeen, kun sen energiatuotteiden ja hyödykkeiden hinnat ovat nousseet.

Esimerkiksi MarineTrafficin tiedot, alusta, joka näyttää laivojen reaaliaikaisen sijainnin eri puolilla maailmaa käyttämällä laivoissa olevia seurantajärjestelmiä, osoittavat, että liikenne Venäjän suurista satamista väheni hyökkäyksen jälkeen, mutta ei romahtanut. Venäjän satamiin saapuvien ja sieltä lähtevien konttilaivojen, tankkerien ja irtolastialusten – kolmen tärkeimmän energia- ja kulutustavaroita kuljettavien alustyyppien – määrä väheni maalis-huhtikuussa noin 23 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

“Todellisuus on, että pakotteita ei ole ollut niin vaikea ohjata”, sanoi Georgios Hatzimanolis, joka analysoi MarineTrafficin maailmanlaajuista laivaliikennettä.

Merenkulun tietopalvelun Lloyd’s List Intelligencen seuranta osoittaa samanlaisia ​​suuntauksia. Irtolastialusten määrä, jotka kuljettavat irtolastia, kuten viljaa, hiiltä ja lannoitteita, jotka purjehtivat Venäjän satamista viiden viikon aikana hyökkäyksen jälkeen, oli palvelun mukaan vain 6 prosenttia vähemmän kuin viisi viikkoa ennen hyökkäystä.

Hyökkäyksen jälkeisinä viikkoina Venäjän kauppa Kiinan ja Japanin kanssa oli pääosin vakaata, kun taas Etelä-Koreaan, Egyptiin ja Turkkiin suuntautuneiden irtolastialusten määrä itse asiassa kasvoi, niiden tiedot osoittivat.

“Liikennettä on edelleen paljon edestakaisin”, sanoi Sebastian Villyn, Lloyd’s List Intelligencen riski- ja vaatimustenmukaisuustietojen johtaja. “Emme ole nähneet tippaakaan.”

Nämä luvut poikkeavat jonkin verran maailmanlaajuisten johtajien lausunnoista, jotka ovat korostaneet pakotteiden lamauttavaa luonnetta. Valtiovarainministeri Janet L. Yellen sanoi torstaina, että Venäjän talous on “täysin järisyttämässä”, viitaten arvioihin, että sitä uhkaa tänä vuonna 10 prosentin supistuminen ja kaksinumeroinen inflaatio.

Aiemmin tällä viikolla Yellen sanoi, että valtiovarainministeriö jatkoi pohdiskelua siitä, jatketaanko pakotteissaan olevaa poikkeusta, joka on antanut amerikkalaisten rahoituslaitosten ja sijoittajien jatkaa Venäjän joukkovelkakirjalainamaksujen käsittelyä. Puhuessaan senaatin kuulemisessa, hän sanoi, että viranomaiset pyrkivät aktiivisesti selvittämään “seuraukset ja heijastukset”, jotka aiheutuvat lisenssin umpeutumisesta 25. toukokuuta, mikä todennäköisesti johtaisi Venäjän ensimmäiseen ulkomaanvelkansa maksamatta jättämiseen yli vuosisataan.

Maailmanlaajuiset Venäjä-pakotteet laajenevat edelleen sekä laajuudeltaan että vaikutukseltaan, varsinkin kun Eurooppa, Venäjän energian suuri asiakas, siirtyy vieroittautumaan maan öljystä ja hiilestä. Kauppatiedot viittaavat siihen, että arvokkaiden tuotteiden, kuten puolijohteiden ja lentokoneiden osien – jotka ovat ratkaisevan tärkeitä armeijan kyvylle käydä sotaa – toimitukset Venäjälle ovat romahtaneet Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten antamien vientirajoitusten vuoksi.

Mutta monet pakotteet on kohdistettu tiettyihin strategisiin tuotteisiin tai vapautettuihin energiatuotteisiin – jotka ovat Venäjän suurimpia vientituotteita – jotta vältettäisiin aiheuttamasta lisää tuskaa kuluttajille nopean hintojen nousun, toimitusketjujen katkeamisen ja kasvavan maailmanlaajuisen elintarvikekriisin aikana.

Luotto…Paulius Peleckis/Getty Images

Tähän mennessä länsimaiden hallitukset ovat asettaneet joukon taloudellisia rajoituksia, mukaan lukien transaktioiden kieltäminen Venäjän keskuspankin ja valtion sijoitusrahaston kanssa, monien venäläisten viranomaisten ja oligarkkien omaisuuden jäädyttäminen sekä venäläisten pankkien kansainvälisten transaktioiden sulkeminen.

Kanada ja Yhdysvallat ovat jo kieltäneet venäläisen energian tuonnin ja myös venäläisten alusten poikkeamisen satamiinsa, mutta maat eivät kuulu Venäjän suurimpien energiaasiakkaiden joukkoon.

Euroopan unioni, joka on Venäjän energian keskeinen kohde, aikoo aloittaa venäläisen hiilen kieltämisen myöhemmin tänä vuonna ja on siirtymässä kohti venäläisen öljyn kieltämistä vuoden loppuun mennessä, vaikka Unkarin vastustus on noussut viime aikoina kompastuskiviksi. Britannia on myös ilmoittanut lopettavansa Venäjän öljyntuonnin vuoden loppuun mennessä.

Tänä viikonloppuna 7 maan ryhmän kokouksen jälkeen Bidenin hallinto ilmoitti asettavansa lisärajoituksia Venäjän teollisuussektorin hankkimalle tuonnille ja asettavansa pakotteita seitsemälle varustamolle, jotka yhdessä omistavat tai operoivat 69 alusta.

Yksityiset markkinat ovat ryhtyneet omiin toimenpiteisiin, ja monet yritykset, myös energia-alan yritykset, ovat sanoneet lopettavansa toiminnan Venäjällä.

Lisää muutoksia saattaa olla tulossa. Mr. Mitchell Refinitivista sanoi, että laivaliikenne todennäköisesti laskee edelleen tulevina kuukausina, koska vakuutusyhtiöt ovat haluttomia vakuuttamaan Venäjälle käyviä aluksia esimerkiksi Sveitsissä ja Bermudalla. Euroopan hallitukset keskustelevat myös laivaliikenteen ja vakuutusten kieltämisestä.

Ja viime viikolla Venäjän presidentti Vladimir V. Putin allekirjoitti asetuksen, joka kieltää tuotteiden ja raaka-aineiden viennin nimetyille henkilöille tai yhteisöille, joiden luettelo on vielä kesken.

Luotto…Reuters

Kplerin Amerikan lyijy-analyytikko Matt Smith sanoi, että Venäjän raakaöljyn vienti oli itse asiassa korkeampi huhtikuussa heidän seurantansa mukaan, koska sanktiot eivät olleet vielä voimassa venäläisen raakaöljyn ostamisen estämiseksi.

“Venäjän raakaöljyn vienti ei ole laskemassa odotetusti”, hän sanoi.

Venäjän raakaöljyn virtaukset Luoteis-Eurooppaan putosivat jonkin verran huhtikuussa, mutta toimitukset Italiaan ja muihin Euroopan maihin lisääntyivät opportunististen ostojen ja uudelleenohjattujen tynnyrien vetämänä, hän sanoi. Ja maat, kuten Intia ja Turkki, jotka eivät tyypillisesti tuo paljon niin sanottua Urals-öljyä Venäjältä, olivat “ryhtyneet tarjousten metsästykseen ja nappasivat ne tynnyrit jyrkällä alennuksella”, hän lisäsi.

“Joten kaikessa tarkoituksessa mikään ei ole oikeastaan ​​muuttunut”, Mr. Smith sanoi.

Vaikka Venäjän vientimäärät laskisivat, energian hinnan nousu voisi auttaa kompensoimaan näitä menetyksiä.

Puhuessaan torstaina Yellen sanoi, että Venäjän energian eurooppalaisella vientikiellolla voi olla kielteisiä seurauksia globaaleille energiamarkkinoille, samalla kun se itse asiassa kasvattaisi Venäjän tuloja. Hallintoviranomaiset ovat olleet jatkuvasti huolissaan siitä, että kauppasaarrot nostavat öljyn hintaa maailmanlaajuisesti, jolloin Venäjä voi ansaita enemmän rahaa paikoista, joissa se jatkaa sen myyntiä. Hän sanoi, että Yhdysvallat ja sen liittolaiset harkitsevat “erityisen maksuviranomaisen” perustamista, jossa Venäjä voisi saada korvauksen öljynvientinsä tuotantokustannuksista ja verot ohjattaisiin Ukrainan korvauksiin.

Pidemmällä aikavälillä, kun Britannian ja Euroopan pakotteet venäläistä energiaa vastaan ​​alkavat astua voimaan myöhemmin tänä vuonna, Venäjä todennäköisesti siirtää myyntiään Euroopan ulkopuolisille markkinoille.

Energiahistorioitsija ja “The Prize” -kirjan kirjoittaja Daniel Yergin sanoi, että Kiina ja Intia joutuvat yhä useammin kärsimään venäläisestä öljystä, joka ei enää löytänyt kotia Euroopasta.

“Putin sanoi aina, että Venäjän tulevaisuus on Aasiassa – tämä todella nopeuttaa tätä muutosta”, hän sanoi.

Keith Bradsher ja Alan Rappeport osallistunut raportointiin.

Leave a Comment