Todistaja Eric Smithin oikeudenkäynnissä, liikekumppani, jota syytetään varkaudesta

Shutterstock valokuva

FRASER – Todistajaa, joka todistaa Macomb Countyn entisen syyttäjän Eric Smithin rikosoikeudenkäynnissä, syytetään yhdessä hänen liikekumppaninsa kanssa varkaudesta, salaliitosta varkauden tekemiseksi ja valehtelemisesta poliisille.

William Weber Jr. on Weber Security Groupin omistaja Mount Clemensissä. Hän on yhteistyössä todistaja Smithin osavaltiooikeudenkäynnissä, jonka entinen syyttäjä oli Macomb Countyn syyttäjänviraston mukaan palkannut vuonna 2021 asentamaan turvajärjestelmän Smithin kotiin.

Laskussa kerrottiin, että järjestelmä oli lääninrakennukselle. Se väitetään maksetun muilla varoilla kuin Smithin henkilökohtaisella omaisuudella.

Osana tätä tapausta Weber myönsi syyllisyytensä salaliittoon laittoman teon tekemiseksi.

Weberin ja Weber Security Groupin varapuheenjohtajan Mark Oldenburgin väitetään varastaneen yli 45 000 dollarin arvosta uhrin omistamia laitteita, joita säilytettiin Weberin vuokraamassa liiketilassa, Sgt. Ben Hoppe Fraserin poliisilaitokselta.

“Herra. Weber oli vuokraamassa rakennusta toisen etuyhteydettömän kumppanin kanssa Kelly Roadilla Fraserissa”, Hoppe sanoi. “Joulukuussa 2021 uhrimme alkoi varastoida noin 45 000 dollaria lämmitys- ja jäähdytyslaitteita rakennuksessa. Ei ollut ongelmaa (silloin). Hänellä oli avain päästäkseen sisään ja ulos rakennuksesta sekä lupa olla siellä. Huhtikuussa avain ei enää toiminut ja hän soitti herra Weberille, joka sanoi vaihtaneensa lukot, koska liian monella ihmisellä oli avaimet, mutta sanoi, että hän ei ottanut laitteita sisään ja että laitteet olivat jo poissa. ”

Kyseiset laitteet olivat ilmastointilaitteita, lämmityslaitteita, uuneja ja muita LVI-alan materiaaleja.

“Uhrimme tuli Fraserin poliisille ja teki ilmoituksen”, sanoi Hoppe. ”Aloitimme tutkinnan ja virkailijamme tunnistivat rakennuksesta poistuvan Pensken vuokra-auton (2. huhtikuuta). Kadun toisella puolella oleva kamera osoitti tämän ja saimme Penskeltä tietoja, jotka osoittivat, että herra Weber oli vuokrannut kuorma-auton ja että kuorma-auton koordinaatit menivät Kelly Roadin rakennuksesta Fraserissa toiseen paikkaan Groesbeckissä (Highway) ja Kelly Roadissa. Tunnistamme kaksi varastopaikkaa, jotka herra Weber oli vuokrannut. … Meillä on video, jossa kaksi (epäiltyä) lastaa laitteita varastoon ja vuokraa kuorma-auton.

Hoppe sanoi, että kyseinen valvontavideo on otettu liikkeestä kadun toisella puolella vuokrataloa.

“Se oli hieno vastaanotto virkailijoiltamme, minkä ansiosta pystyimme tunnistamaan kuorma-auton Pensken vuokra-autoksi”, hän sanoi. “Saimme etsintäluvan ja löysimme lähes 46 000 dollarin arvoiset laitteet varastotiloista.”

Ennen etsintämääräysten täytäntöönpanoa Hoppe sanoi, että tutkijat ottivat yhteyttä Weberiin ja Oldenburgiin ja että molemmat sanoivat, ettei heillä ollut aavistustakaan, missä laitteet olivat.

“He näyttivät yrittävän syyttää kadonnutta laitteistoa kolmatta osapuolta”, Hoppe sanoi.

Hoppe lisäsi, ettei Weberin, Oldenburgin ja uhrin välillä ollut mitään konfliktia; Hän kuitenkin sanoi, että Weberin ja tuntemattoman kolmannen osapuolen välillä, jota hän yritti syyttää, oli ollut jonkin verran kitkaa.

Molemmat epäillyt asetettiin 39. piirioikeuteen 12. toukokuuta. Vincenzo Manzella edusti Weberiä.

Manzella sanoi, että Weber on tehnyt yhteistyötä viranomaisten kanssa Eric Smithin tapauksessa ja että hänen asiakkaansa ansaitsi mahdollisimman kevyen joukkovelkakirjalainan tässä uudessa tapauksessa.

“(Herra Weberillä) ei ole tiedossa rikoksia”, Manzella sanoi oikeudessa. “Hän on aina esiintynyt lyhyesti. Hänen tiedoissaan on kaksi rikosta. … Häntä ei ole tuomittu noista rikkomuksista.”

Weberille annettiin 5 000 dollarin käteistä/takuutakuu, jonka ehdolla ei ole yhteyttä uhriin.

Oldenburgin asianajaja on Eric Biretta.

“Tässä on paljon muutakin kuin syytökset”, Biretta sanoi oikeudessa. “Kaikille syytteille on ansiokas selitys. … Asiakkaallani ei ole rikostaustaa. Hänellä ei ole koskaan ollut edes liikennekorttia. … Hän luovutti itsensä vapaaehtoisesti.”

Oldenburgille määrättiin 10 000 dollarin henkilökohtainen vakuus, jonka ehdolla ei ole yhteyttä uhriin.

Kumpikaan asianajaja ei halunnut kommentoida oikeudenkäyntiä enempää. Heidän seuraava oikeudenkäyntipäivänsä oli määrä pitää keskiviikkona 6. heinäkuuta 39. käräjäoikeudessa.

Soita kirjailijalle Brendan Losinskille numeroon (586) 498-1068.

Leave a Comment