Rehtorit taistelevat varoista Englannin rappeutuneiden luokkahuoneiden tukemiseksi | koulutus

Kun sataa, Walesin lukion Etelä-Yorkshiressä oppilaat tietävät tarkkailla lukuisia esteitä liikkuessaan rakennuksessa – kauhoja, paljon kauhoja.

“Sadepäivänä on tavallista nähdä tusinaa ämpäriä koulun ympärillä”, sanoi rehtori Pepe Di’Iasio. “Et voi tehdä mitään pitkällä aikavälillä. Me vain paikkaamme katon yli ja teemme erilaisia ​​asioita, jotka voimme. Meillä on tasakatot, asbesti kaikkialla ja vanha energiajärjestelmä, joka kuluttaa raskaita määriä. Meillä on rakennus, jota lämmitämme joka päivä ja lämmitys menee suoraan ylös katosta.

Tarkastajat ovat kertoneet hänelle, että hänen koulunsa Kiveton Parkissa lähellä Rotherhamia on 200 alimman joukossa kuntonsa suhteen. Kuitenkin vain 50 koulua hyväksytään hallituksen koulujen jälleenrakennussuunnitelmaan vuosittain, joten useimmat niistä joutuvat odottamaan.

“Kun ajattelee kohonneita energiakustannuksia tällä hetkellä, se odottaa toista vuotta, jolloin energiakustannukset ovat nousseet yli 100 % ja opiskelijat ovat riittämättömissä rakennuksissa”, Di’Iasio sanoi.

Kun York Centralin työväenpuolueen kansanedustaja Rachael Maskell vieraili paikallisessa erinomaisessa koulussa, hän hämmästyi siitä, mitä hänelle näytettiin. Kaikkien pyhien roomalaiskatolisen koulun koulutusta arvostetaan suuresti, mutta Maskellille ei jäänyt epäilystäkään siitä, ettei se ollut opetusympäristö.

Ensimmäinen lukukausi 7. luokan oppilaille Walesin lukiossa lähellä Rotherhamia vuonna 2021. Valokuva: Christopher Thomond/The Observer

“Musiikki tapahtuu vanhassa lentokonehallissa, joka on jääkylmää tai kiehuvaa kesällä”, hän sanoi. “Sinulla on kuntosali, jossa jalat kulkevat lattioiden läpi. Veden sisäänpääsyssä on ongelmia. Se on paikka, jolla on upea historia, mutta nykyaikaiselle koululle se ei palvele sitä tarkoitusta.

Koulu on myös niiden joukossa, jotka ovat hakeneet rahoitusta. Vaikka muutama onnekas menestyy, nyt on selvää, että sekä opettajat eri puolilla maata että Whitehall-henkilöt uskovat, että tarvitaan paljon suurempi potin rahaa.

Koulutusluvut juontavat ongelmat takaisin koulurakennusten budjetin suuriin leikkauksiin vuonna 2010.

“Kun otin tehtävän 13 vuotta sitten, meillä oli todellisia ongelmia”, sanoi Paul Gosling, Exeter Roadin peruskoulun rehtori Exmouthissa Devonissa. ”Meillä oli kalteva katto ja vesi valui alas kolmesta luokkahuoneen seinästä, kun satoi.

“Tilanne oli valitettava, paikoin oli asbestihiukkasia, mikä vaikeutti korjaustöiden tekemistä. Koko katto vaati vaihtoa. Saimme siitä tarjouksen 700 000 puntaa. Meillä oli aiemmin noin 45 000 punnan pääomarahoitus, mutta vuonna 2010 sitä vähennettiin. Meidän 45 000 puntaamme putosi 7 000 puntaa – sanoin kuvernöörilleni, että meidän täytyy säästää 100 vuodeksi, sitten voimme tehdä katon.”

Kun vesi alkoi valua sähkölaatikoiden yli ja koulu haki apua paikalliselta kansanedustajalta, se sai varoja viime vuonna valmistuneisiin jälleenrakennustöihin. Mutta National Association of Head Teachers -yhdistyksen alueosaston sihteerinä hän on tietoinen monista muista kouluista, joilla ei ole ollut niin onnea.

”Yhdessä koulussa on kolme väliaikaista luokkahuonetta, jotka mätänevät ja hajoavat eivätkä sovellu 2000-luvun koulutukseen. Devonissa on 300 paritonta koulua. Kahden vuoden aikana olimme vain yksi neljästä koulusta, jotka saivat tällaisen suuren investoinnin. Ei ole mahdollista, että tuo varojen yhdistämisjärjestelmä vastaa tarpeisiimme. Monet koulut ovat joutumassa todelliseen rappeutumiseen.”

Exeter Roadin uudelleen rakennettu peruskoulu Exmouthissa.  Työt aloitettiin, kun vesi alkoi valua sähkölaatikoiden yli.
Exeter Roadin uudelleen rakennettu peruskoulu Exmouthissa. Työt aloitettiin, kun vesi alkoi valua sähkölaatikoiden yli. Valokuva: Moniste

Koulujen korjauslasku näyttää varmasti kasvavan. Viime vuonna virallisessa tarkastuksessa havaittiin, että Englannin koulujen korjauslasku oli yli 11 miljardia puntaa, mikä on lähes kaksinkertainen aiempien arvioiden mukaan.

Useat opettajat huomauttivat myös, että nykyinen korjausrahoitusjärjestelmä oli tehoton. Koulut käyttivät usein rahaa rakennustensa paikkaamiseen, vähän ennen kuin niille vihdoin myönnettiin rahoitusta uudelleenrakentamiseen. He sanoivat, että kouluille pitäisi kertoa rahoituksesta etukäteen.

Maskell sanoi, että hän oli tietoinen muista kouluista hänen vaalipiirissään, jotka kohtaavat samanlaisia ​​ongelmia kuin All Saints. Hän myös sanoi, että energiakustannusten nousu teki tilanteesta entistä kiireellisemmän.

”Monilla on vanhat lämmitysjärjestelmät. Kun elinkustannukset nousevat, lämmität Yorkin – ja joudut maksamaan siitä.

”All Saints on upea koulu. Se pärjää erinomaisesti, ja sillä on maine oppilaidensa välittäjänä ja tukejana. Ajattele vain, jos siellä olisi myös kunnollinen kouluympäristö, mitä muuta siellä voisi saavuttaa, Maskell sanoi.

Leave a Comment