Puskutraktorikulttuuri on vahingoittanut maan demokratian perustaa, sanoo Yogendra Yadav

Ihmisoikeusaktivisti Yogendra Yadav sanoi, että “Bulldozer-kulttuuri” ei ole vain tuhonnut rakennuksia, vaan se on vahingoittanut maan demokratian perustaa.

”Jos tällainen kulttuuri kestää pitkään, kaikki maallisiin ideologioihin uskovat kärsivät. Vallassa olevat pilaavat maan. Harmonian rikas kulttuuriperintö heikkenee”, Yogendra Yadav valitti pitäessään puheen Sahabalven ja Sauharda Sanghatanegalun Udupissa lauantaina järjestämässä Samarasya Nadige -tapahtumassa ja konventissa.

– Pysymme vahvoina, kun on kyse maan yhtenäisyydestä. Tämänpäiväinen konventti on lähettänyt vahvan viestin, että jotkut ovat saattaneet kylvää vihan siemeniä uskonnon nimissä, mutta emme anna heidän korjata sitä pyrkimällä yhdistämään ihmisiä”, Yadav sanoi.

Hän sanoi, että antinationalistit aiheuttavat ongelmia yhteiskunnassa ja yrittävät haudata rauhanomaista rinnakkaiseloa.

”Uskontojen nimissä ihmiset pakotetaan vihaamaan toisiaan. Heidät provosoidaan ja pakotetaan taistelemaan naurettavista syistä”, hän sanoi.

Kuilu levenee ja väärintekijät käyttävät sitä hyväkseen. Maalliset mielet eivät salli maan jakaantumista. Maalla on kaunis perintö, jossa eri uskontokuntien ihmiset voivat elää rauhanomaisesti rinnakkain, hän korosti.

“Sekularismi on Intian perustuslain “Moolamantra”. Perustuslaki on antanut meille oikeuden tasa-arvoon, oikeuden uskontoon ja oikeuden kulttuuriin, hän sanoi.

Sadition-laista Yadav sanoi: “Ne, jotka yhdistävät ihmisiä kaikista uskonnoista, ovat kansallisia ja ne, jotka yrittävät luoda kahtiajakoa yhteiskunnassa uskontojen nimissä, ovat antikansallisia. Me kaikki tiedämme, keitä kansakuntien vastustajat ovat Intiassa.”

Aiemmin “Samarasya Nadige” (harmoniakävely) käynnistettiin marttyyrien muistomerkillä Ajjarakadussa.

Harmoniakävelyyn osallistui ihmisiä eri elämänaloilla. Kambala-puhveli, tiikeritanssi, Nasik-bändi, Kangeelu-tanssi, Dollu Kunitha, Daff, Narayana Guru, Ambedkar, Gandhiji, Swamy Vivekananda, Äiti Teresa, Haji Abdulla, Dr TMA Pai ja Vaddarse Raghuram Shetty taulut olivat osa sitä.

“Hindi ei ole kansalliskieli”

Aktivisti Yogendra Yadav sanoi, että hindiä yritetään pakottaa.

“Ystäväni New Delhissä sanovat, että hindi on kansalliskielemme ja perustuslaissa on kirjoitettu, että hindin tulee olla Rashtra Bhashamme”, hän sanoi ja lisäsi, ettei perustuslaissa ole tällaista mainintaa.

He yrittävät pitää hindin kieltä puhuvia maan omistajina ja kaikkia muita vuokralaisina. Meidän pitäisi ilmoittaa Udupissa, että tässä maassa ei ole vuokralaista ja olemme kaikki omistajia, Yadav sanoi.

.

Leave a Comment