Orange Countyn opetuslautakunta häviää oikeudenkäynnin Superintendents Mijaresia vastaan, Thurmond – Orange County Register

Tuomari kutsui asiaa kiistanalaiseksi perjantaina hylkäsi Orange Countyn opetuslautakunnan nostaman kanteen läänin ja osavaltion koulujen virkamiehiä vastaan ​​Orange Countyn opetusministeriön vuoden 2019 budjetista.

Orange Countyn korkeimman oikeuden tuomari Martha K. Gooding päätti kanteen vastaajien – Orange Countyn opetusministeriön superintendentti Al Mijaresin ja Kalifornian koulun superintendentti Tony Thurmondin – hyväksi totesi, että vuoden 2019 budjetti on ratkaistu.

Jotkut ovat arvostelleet lautakunnan päätöstä nostaa oikeusjuttu – yksi useista poliittisesti suorapuheisen hallituksen viime vuosina nostamista kanneista – veronmaksajien rahojen tuhlaamisena.

“Tämä on voitto (Mijaresille) varmasti”, sanoi Ed Connor, Mijaresin ja osaston asianajaja.

”Toinen voittaja on yleisö. Heidän ei tarvitse jatkaa (lakimiesten) maksamista”, Connor lisäsi. “Meidän näkökulmastamme halusimme varmistaa, että julkisia dollareita ei enää tuhlata mihinkään, jolla ei ollut tarkoitusta. Ja tuomioistuin suostui.”

Hallituksen puheenjohtaja Mari Barke sanoi myöhään perjantaina olevansa pettynyt päätökseen. Hän ei osannut sanoa, aikooko hallitus valittaa.

Kanne nostettiin marraskuussa 2019, kuukausia sen jälkeen, kun jotkut hallituksen jäsenet yrittivät tehdä viime hetken leikkausta Orange Countyn opetusministeriön vuosien 2019–2020 budjettiin.

Hallituksen silloinen puheenjohtaja Ken Williams sanoi, että hän ja muut hallituksen jäsenet “yksinkertaisesti leikkaavat rasvaa” vähentämällä lobbaukseen, konferensseihin ja matkabudjeteihin käytettyjä rahoja. Hän sanoi, että osa rahoista käytettiin lobbaamiseen charter-kouluja vastaan, mitä hallituksen enemmistö ajaa. Mijares sanoi, että hallituksen “12. tunnin budjettiinterventiolla” ei ollut mitään tekemistä rahan säästämisen kanssa, vaan se liittyi paljon hänen toimistonsa ohjaamiseen konservatiivisen ideologian edistämiseksi.

Arkistoinnin määräajan edessä Mijares lähetti versionsa talousarviosta osavaltion Kalifornian opetusministeriölle ilman hallituksen vaadittua allekirjoitusta. Hallitus lähetti sen jälkeen haluamansa version talousarviosta Sacramentoon. Kun läänin koulupiirin vuotuinen menosuunnitelma oli kuukausia myöhässä – valtio kutsui tätä “laillisesti ja tosiasiallisesti ilman ennakkotapausta” – Thurmond kutsui koolle komitean valvomaan ja viimeistelemään talousarviota.

Hallitus ei kuitenkaan odottanut komitean päätöstä. Sen sijaan se nosti 18. marraskuuta 2019 kanteen Mijaresia ja Thurmondia vastaan.

Hyväksyessään Mijaresin tuomion Gooding kirjoitti, että asia on nyt kiistanalainen, koska vuosien 2019-20 budjetti oli ratkaistu. Hallituksen asianajaja väitti, että päätös pitäisi antaa, koska tulevaisuudessa saattaa syntyä budjettikiistoja. Lautakunta väitti myös, että vetoomusta ei rajoitettu yhteen vuoteen.

Tuomari Gooding sanoi kuitenkin, että vetoomuksen sanamuoto ei ulotu vuosien 2019–2020 talousarviota pidemmälle ja että hallitus on hyväksynyt kaksi myöhempää vuosibudjettia ilman kiistoja.

“Vaikka on ainakin teoriassa mahdollista, että lääninjohtaja ja (opetuslautakunta) voisivat olla eri mieltä budjettiasioista tulevaisuudessa, näiden kiistojen tosiasiat ja ääriviivat ovat tuntemattomia ennen kuin ne todella tapahtuvat”, Gooding kirjoitti.

Oikeusjuttu sai huomiota kaikkialla osavaltiossa, koska päätöksellä siitä, kenellä on lopullinen sananvalta läänin koulujen budjetista – koulun johtokunnalla vai valvojalla – voi olla vaikutuksia 57 muuhun läänin opetusosastoon.

Mijaresin asianajaja Connor sanoi, että päätös ei muodosta ennakkotapausta sille, kenellä on lopullinen budjettivalta, ja huomautti, että “päätös ei perustunut noiden asioiden ansioihin”. Sen sijaan hän sanoi, että päätös keskittyi ajatukseen, että hallituksen perustelut olivat nyt kiistanalaisia, koska budjetti oli kauan ohi.

Hallituksen konservatiivienemmistö nosti myös kanteen Mijaresta vastaan ​​siitä, voivatko hallituksen jäsenet palkata oman asianajajan. Kanne sovittiin sen jälkeen, kun se maksoi veronmaksajille noin 3,2 miljoonaa dollaria. On epäselvää, kuinka paljon tämä vuoden 2019 oikeudenkäynti on maksanut oikeudenkäyntikuluina.

Samaan aikaan toinen OCBE:n oikeusjuttu – jonka ovat hyväksyneet johtokunnan jäsenet Barke, Williams, Lisa Sparks ja Tim Shaw – on edelleen vireillä. Tuo kanne on hallitusta vastaan. Gavin Newsom yli naamiomandaattien.

Barke, Sparks ja Shaw asettuvat ehdolle uudelleenvaaleissa 7. kesäkuuta. Heidän tukensa erilaisille oikeudenkäynneille on noussut heidän kilpailujensa kärkeen.

Henkilökunnan kirjoittaja Sean Emery osallistui tähän raporttiin.

Leave a Comment