Omien puutarhojen kasvattaminen opettaa DD2:n erityisopetuksen opiskelijoille ruokatieteitä ja elämäntaitoja | ominaisuudet

SUMMERVILLE — Eräänä aurinkoisena huhtikuun päivänä Robin Heardin erityisopetuksen oppilaat Sand Hillin peruskoulussa olivat ulkona hoitamassa puutarhaansa.

Heidän luokkahuoneessaan on näkymät “Sandpiper Seedlings” -sängyille, joissa oppilaat – enimmäkseen neljännen ja viidennen luokkalaiset – viittasivat eri vihanneksille ja listasivat suosikkiaan. Suosittuja valintoja olivat tomaatit, perunat ja porkkanat.

“Pidän porkkanoista, ja hevoset rakastavat porkkanoita”, sanoi viidesluokkalainen Claire Lawrence, jonka Heard sanoi olevan orastava ratsastaja.

Neljännesluokkalainen Jayden Phillips osoitti pieniä punapippurihiutaleita, joita hän ja hänen luokkatoverinsa olivat laittaneet sänkyihin.

“Se pitää eläimet loitolla”, hän sanoi.

Luokkahuoneessa salaattia, basilikaa ja herneitä kasvaa pystysuorassa hydroponisessa puutarhassa, joka on suunniteltu erityisesti sisäkasvien viljelyyn.Dorchester Hydrophonic Gardens

Sand Hill Elementary Schoolin erityisopettaja Jayden Phillips laittaa kemikaaleja koulun vesiviljelyn veteen pitääkseen veden puhtaana 19. huhtikuuta 2022. Brad Nettles/Staff
Samanlainen istuu luokkahuoneessa Ashley Ridge High Schoolissa, noin 10 minuutin ajomatkan päässä, jossa Kristina Whiten erityisopetusluokka toimitti äskettäin koulun kasvatettua salaattia, sipulia, paprikaa ja basilikaa salaattibaariksi opettajien tilaisuuteen.

White sanoi, että hänen oppilaansa pyytävät tarkistamaan puutarhansa joka päivä lounaan jälkeen.

“He rakastavat sitä”, White sanoi. “Se on heidän ylpeytensä ja ilonsa.”

Molemmat luokat ovat osa ohjelmaa, joka alkoi kevätlukukaudella Summervillen Bosch Community Fundin apurahan ansiosta. 25 000 dollarin apuraha maksettiin erityisopetuksen luokkahuoneiden laitteista, siemenistä ja koulutuspaketeista viidessä Dorchesterin koulupiirissä 2 olevassa koulussa.Dorchester Hydrophonic Gardens

Dorchester Two Educational Foundationin pääjohtaja Ralph Hayes puhuu viidestä vesiviljelypuutarhasta, jotka sijoitettiin kouluihin tällä lukukaudella 19. huhtikuuta 2022. Brad Nettles/Staff
Ralph Hayes on toiminnanjohtaja Dorchester Two Educational Foundationissa, voittoa tavoittelemattomassa järjestössä, joka auttaa keräämään rahaa lisäohjelmiin piirin 25 koulussa. Hakiessaan apurahaa Boschilta, hän sanoi, että hän halusi nimenomaan varojen vaikuttavan erityisopetuksen opiskelijoihin, jotka oppivat helpommin käytännön vuorovaikutuksen kautta kuin perinteisestä luokkahuoneessa luennoinnista.

Tämä oppimistyyli sopii Hayesin mukaan erityisen hyvin STEM-aineisiin (Science, Technology, Engineering, Math).

“Usein (erityisopetusohjelmat) menettävät mahdollisuuden saada STEM-resursseja, koska kun koulu saa rahaa STEM-resursseista… sen yleensä syövät korkeakoululaiset tai muiden luokkien lapset”, Hayes sanoi. “Mutta (puutarha on) yritys ja erehdys, se on elämäntaitoja, se on yhteistyötä. Ja koska se kasvaa niin nopeasti, se todella pitää heidän huomionsa kiinni.”

Kasvavat puutarhurit

Koulutussäätiö osti hydroponiset puutarhat Wisconsinissa toimivalta Fork Farms -yritykseltä, joka tarjosi siemeniä ja laitteita jopa 18 kuukaudeksi ja tarjoaa apua opettajille puutarhojen toteuttamisessa oppitunneilleen. Opiskelijat olivat mukana alusta alkaen ja kylvivät itse siemenet; kastele niitä; ja katsella, kun varret, kukat ja lehdet alkoivat kasvaa.

Puutarhanhoitokolumni: Mitä äitini opetti minulle puutarhanhoidosta

Heard sanoi, että tämän prosessin seuraaminen on tärkeää erityisopetuksen opiskelijoille.

“He näkevät, että he aloittivat jotain siemenestä tai pienestä taimesta ja siitä on tullut jotain, jota voit syödä”, hän sanoi. “Tai jotain kaunista tai kukkia.”

Valkean luokassa oppilaat kastelevat kasveja, tarkistavat maaperän pH-tason ja leikkaavat pois kuihtuvia ja vähemmän terveitä kasveja. White sanoi, että heistä on tullut hyviä tunnistamaan, milloin kasvit on leikattava ja milloin ne ovat valmiita korjattavaksi.

“He kurkistavat. “Ms. White, tarvitsemme lisää vettä.” “Neiti White, tämä näyttää kuolleelta”, White sanoi. “Joten he oppivat.”

Projekti on käytännöllinen tapa oppia akateemisia aineita, kuten elintarviketieteitä ja kasvien elinkaarta, mutta se opettaa lapsille myös rutiineja, ammatillisia taitoja ja terveellisiä ruokailuvalintoja, White sanoi.Dorchester Hydrophonic Gardens

Ashley Ridge High Schoolin erityistarpeiden yhdeksäsluokkalainen Vanessa Mai ottaa vesinäytteen koulun vesiviljelypuutarhasta 19. huhtikuuta 2022. Dorchester Two Educational Foundation pystyi Bosch Community Fundin avustuksen avulla rakentamaan vesiviljelypuutarhoja viiteen piirin kouluun. . Brad Nettles/henkilöstö
Kasvien hoitaminen ajan myötä lisää heidän luottamustaan. Whiten luokassa yhdeksäsluokkalainen Vanessa Mai vei osan basilikan pistokkeista kotiin käyttääkseen perheen kanssa leivottua pizzaa, ja kaikki oppilaat kasvattivat kukkia vietäväksi äideilleen äitienpäiväksi.

Heardin luokassa opiskelijat veivät osan tuotteistaan ​​Summer’s Cornerin viljelijämarkkinoille, jolloin he saivat perusidean puutarhan kaltaisesta projektista bisnekseksi.Dorchester Hydrophonic Gardens

Sand Hill Elementary Schoolin erityisopetuksen opiskelijat kasvattavat koulun vesiviljelypuutarhassa vihanneksia, kuten punajuuria. Brad Nettles/henkilöstö
Heard sanoi, että puutarhat ovat tuoneet useita lapsia ulos kuoristaan. Jotkut heistä eivät edes koskeneet likaan aloittaessaan puutarhanhoidon. Nyt he odottavat sitä innolla.

“Olen erittäin ylpeä heistä”, Heard sanoi. “He hyppäsivät mukaan. Minulla on paljon peloissaan lapsia, jotka eivät pidä muutoksesta, ja tämä oli heille todella uutta.”

Hän ja hänen apulaisopettajansa Debbie Vincent toivovat voivansa kutsua oppilaat ja heidän perheensä takaisin korjaamaan loput sadonkorjuu kesäkuussa, vaikka hän tietää, että on epätodennäköistä, että jokainen oppilas voi tulla koulun jälkeen kesäksi. Ensi vuonna hän haluaa suunnitella kaikki oppituntinsa puutarhojen ympärille, jotta opiskelijoilla on käytännöllinen sovellus kaikkeen oppimaansa.

Ashley Ridgessä White toivoo lisäävänsä ulkopuutarhan vesiviljelyyn, kuten Heard on tehnyt.

Hayes toivoo laajentavansa projektia useisiin DD2:n kouluihin, jos se jatkuu menestyksekkäänä.

“Olemme saaneet todella positiivista palautetta kaikilta luokkatasoilta tähän mennessä”, hän sanoi. “Toivomme siis, että voimme löytää pitkällä aikavälillä lisää apurahoja tai lahjoittajia, jotka olisivat valmiita sponsoroimaan yksikköä, koska haluaisimme sijoittaa sellaisen jokaiseen kouluun.”Dorchester Hydrophonic Gardens

Sand Hill Elementary Schoolin erityisopetuksen opiskelijat tutustuvat kasviksiin ulkopuutarhassaan 19.4.2022. Oppilaat kasvattavat myös vihanneksia koulun vesiviljelyssä. Dorchester Two Educational Foundation pystyi Bosch Community Fundin avustuksen avulla rakentamaan viisi vesiviljelypuutarhaa piirikouluihin. Brad Nettles/henkilöstö
Hanki viikoittainen luettelo vinkeistä ponnahdusikkunoista, viime hetken lipuista ja vähän tunnetuista kokemuksista, jotka uutishuoneemme valitsee käsin postilaatikkoosi joka torstai.

.

Leave a Comment