Musk Buyoutin hämärtyessä Twitter etsii sieluaan | Talousuutiset

Kirjailija: BARBARA ORTUTAY, AP Technology Writer

SAN FRANCISCO (AP) — Myrkyllinen jäteastia. Pelastusköysi. Sormi maailman pulssissa. Twitter on kaikki nämä asiat ja paljon muuta yli 217 miljoonalle käyttäjälleen ympäri maailmaa – poliitikoille, toimittajille, aktivisteille, julkkiksille, oudoksi ja normaalisti, kissojen ja koirien ystäville ja melkein kaikille muille, joilla on Internet-yhteys.

Elon Muskille, hänen äärimmäiselle peikkolleen ja kenties tuotteliaimmalle käyttäjälle, jonka yritysosto on yhä epävakaampi, Twitter on “de facto kaupungin aukio”, joka kaipaa kipeästi liberaalista muutosta.

Se, tapahtuuko ja miten haltuunotto tapahtuu tässä pelin vaiheessa, on kenen tahansa arvattavissa. Perjantaina Musk ilmoitti, että sopimus on “pidossa”, sitten twiittasi olevansa edelleen “sitoutunut” siihen. Miljardööri Teslan toimitusjohtaja sanoi tiistaina kumoavansa alustan entisen presidentin Donald Trumpin kiellon, jos hänen ostonsa menee läpi, mutta ilmaisi myös tukensa uudelle Euroopan unionin säädökselle, jonka tarkoituksena on suojella sosiaalisen median käyttäjiä haitalliselta sisällöltä.

Se on ollut sotkuinen muutama viikko, ja vain yksi asia näyttää varmalta: myllerrys jatkuu Twitterissä, yrityksen sisällä ja ulkopuolella.

Poliittiset sarjakuvat

“Twitter korkeimmillaan on aina ollut kaaosta. Siinä on aina ollut juonittelua ja siinä on aina ollut draamaa”, sanoo Leslie Miley, entinen Twitterin suunnittelupäällikkö. “Tämä”, hän sanoo, “on Twitterin DNA:ssa.”

‘MITÄ IHMISET Ajattelevat’

Vuoden 2007 debyytistään lähtien surkeana “mikroblogipalveluna” South by Southwest -festivaaleilla Austinissa, Texasissa, Twitter on aina ylittänyt painonsa.

Aikana, jolloin sen kilpailijat laskevat käyttäjiään miljardeilla, se on pysynyt pienenä, turhauttavaa Wall Streetiä ja helpottaa Muskin hyökkäämistä tarjoukseen, jota sen hallitus ei voinut kieltäytyä.

Mutta Twitterillä on myös vertaansa vailla oleva vaikutus uutisiin, politiikkaan ja yhteiskuntaan julkisuutensa, yksinkertaisen, pitkälti tekstipohjaisen käyttöliittymänsä ja kronologisen välittömyyden ansiosta.

“Se on röyhkeää itseilmaisua, jossa on oikeita mielijohteisuutta, narsismia, voyeurismia, hölmöilyä, tylsää ja joskus hyödyllistä tietoa”, Associated Pressin teknologiakirjoittaja Michael Liedtke kirjoitti vuonna 2009 julkaistussa tarinassa yrityksestä muutama kuukausi sen jälkeen, kun se hylkäsi 500 miljoonan dollarin oston. Facebookista. Twitterissä oli tuolloin 27 työntekijää, ja sen suosituin käyttäjä oli Barack Obama.

Nykyään San Franciscon ikoni työllistää 7 500 ihmistä ympäri maailmaa. Obama on edelleen hänen suosituin tilinsä haltija, jota seuraavat poptähdet Justin Bieber ja Katy Perry (Musk on nro 6). Twitterin nousu valtavirtaan voidaan kertoa maailman tapahtumien kautta, kuten sotien, terrori-iskujen, arabikevään, #metoo-liikkeen ja muiden yhteisen historiamme keskeisten hetkien kautta alustalla reaaliajassa.

“Twitter houkuttelee usein ajattelijoita. Ihmiset, jotka ajattelevat asioita, houkuttelevat yleensä tekstipohjaista alustaa. Ja se on täynnä toimittajia. Joten Twitter heijastaa ja ohjaa sitä, mitä ihmiset ajattelevat”, sanoo kirjailija, toimittaja ja OnlyFansin luoja Cathy Reisenwitz, joka on ollut Twitterissä vuodesta 2010 ja jolla on yli 18 000 seuraajaa.

Nykyään Reisenwitz twiittasi muun muassa politiikasta, seksityöstä, asumisesta ja maankäyttöasioista. Hänen mielestään on hienoa löytää ihmisiä ja ideoita ja antaa muiden löytää hänen kirjoituksiaan ja ajatuksiaan. Siksi hän on jäänyt kaikki nämä vuodet, huolimatta häirinnästä ja jopa tappouhkauksista, joita hän on saanut alustalla.

Twitterin käyttäjät korkeakouluissa, niche-aloilla, omituisia kiinnostuksen kohteita, pieniä ja suuria alakulttuureja, ruohonjuuritason aktivisteja, tutkijoita ja monia muita kerääntyvät alustalle. Miksi? Koska parhaimmillaan se lupaa avointa, vapaata faktojen ja ajatusten vaihtoa, jossa tietoa jaetaan, keskustellaan ja kyseenalaistetaan. Toimittajat, Reisenwitz muistelee, olivat ensimmäisten joukossa, jotka todella ottivat Twitterin käyttöönsä ja tekivät siitä sen, mitä se nykyään on.

“Jos olen Twitterissä, (melkein) kuka tahansa toimittaja, oli heidän alustansa kuinka suuri tahansa, jos sanoisit jotain mielenkiintoista, vastaisit sinulle ja voisit keskustella heidän kirjoittamastaan ​​ja melko reaaliajassa”, Reisenwitz sanoo. “Ja minä vain ajattelin, tämä on hämmästyttävää. Millä tahansa alalla oletkin, voit keskustella asiantuntijoiden kanssa ja esittää heille kysymyksiä.”

Ja nuo alakulttuurit – ne ovat valtavia. On Black Twitter, feministinen Twitter, baseball-Twitter, japanilainen kissa Twitter, päivystyshoitaja Twitter ja niin edelleen.

“Se mahdollistaa eturyhmien, erityisesti sosiaalisen identiteetin ympärille organisoituneiden eturyhmien, puhummepa sitten sukupuolesta, seksuaalisuudesta tai rodusta, todella tärkeästä ryhmän sisäisestä dialogista”, sanoo Brooke Erin Duffy, Cornellin yliopiston sosiaalialan professori. media.

Vuonna 2018 tekemässään tutkimuksessa sosiaalisen median alakulttuureista – Black Twitter, Aasian amerikkalainen Twitter ja feministinen Twitter – Knight Foundation havaitsi, että ne eivät ainoastaan ​​auttaneet haastamaan ylhäältä alaspäin suuntautuvia, toisinaan ongelmallisia näkemyksiä yhteisöistä, vaan myös vaikuttaneet laajempaan tiedotusvälineisiin tärkeistä asioista.

“Joten siellä on tämä todella mielenkiintoinen tiedonkulku, joka ei ole vain ylhäältä alaspäin suuntautuvaa valtavirtamediaa, joka kommunikoi alakulttuureille, vaan joka mahdollistaa eri ryhmien, tässä tapauksessa Black Twitterin, todella tärkeitä, vaikuttavia keskusteluja, jotka media otti ja levitti laajemmalle yleisölle”, Duffy sanoo.

Ohjelmistoinsinööri Cher Scarlett sanoo, että vaikka Twitter on kaukana täydellisestä – ja kiistatta häirinnän, vihapuheen ja väärän tiedon koti – se on silti askel monien alustojen yläpuolella. Tämä johtuu siitä, että Twitter on ainakin yrittänyt puuttua myrkylliseen sisältöön, hän sanoo parannuksilla, kuten Twitterin turvatilassa, nyt testattavalla tuotteella, joka helpottaisi käyttäjien lopettamista häirinnästä. Scarlett on kohdannut toistuvaa online-väkivaltaa, koska hän on ajanut naisia ​​tekniikan alalla.

“Olen ollut Twitterissä sen alusta lähtien. Suuri osa verkostostani on Twitter, Scarlett sanoo. “Ei ole mitään muuta sen kaltaista.”

Twitterin välittömyyden kääntöpuolella julkinen, avoin luonne ja 280 merkin (kerran 140 merkin) raja ovat täydellinen resepti intohimon – erityisesti vihan – nousemiseen.

“Kun olet tekemisissä fanien kanssa, tunteet voivat kiehua, varsinkin jos jaat jotain negatiivista heidän joukkueistaan”, sanoo Steve Phillips, New York Metsin entinen pääjohtaja, joka nyt isännöi ohjelmaa MLB Network Radiossa. “Anonyymi Twitter antaa ihmisille mahdollisuuden ottaa joskus kuvia, mutta se on yksi tehokkaimmista tavoista kommunikoida samankaltaisten ihmisten kanssa.

Mutta se ei ole kaikki baseball-Twitter. Twitterissä on myös massiivinen, pelottava ja synkkä osa. Tämä on natsien, dementoituneiden trollien, salaliittoteoreetikkojen ja kansallisvaltioiden Twitter, jotka rahoittavat massiivisia verkostoja vaikuttaakseen vaaleihin.

Jaime Longoria, Disinfo Defense Leaguen, voittoa tavoittelemattoman järjestön, joka työskentelee yhteisön organisaatioiden kanssa väärän tiedon torjumiseksi, tutkimus- ja koulutuspäällikkö, sanoo, että Muskin ostama Twitter vaarantaa alustan, jonka monet asiantuntijat uskovat pystyneen paremmin hillitsemään haitallista sisältöä kuin sen kilpailijat. .

Hän pelkää, että Musk lieventää maltillisuutta koskevia sääntöjä, jotka tarjosivat jonkin verran suojaa valkoisten ylivaltaa, vihapuhetta, väkivallalla uhkailua ja häirintää vastaan. Hän sanoo toivovansa olevansa väärässä. “Katsomme ja odotamme”, Longoria sanoo. “Twitter, jonka tiedämme, saattaa olla ohi. Uskon, että Twitter sellaisena kuin olemme tunteneet sen lakkaa olemasta.”

Vuonna 2018 tuolloinen toimitusjohtaja Jack Dorsey sanoi useissa tviiteissä, että yhtiö on sitoutunut “kollektiiviseen terveyteen, avoimuuteen ja julkisen keskustelun kohteliaisuuteen ja pitämään itseämme julkisesti vastuussa edistymisestä”.

“Olemme nähneet hyväksikäyttöä, häirintää, peikkoarmeijoita, manipulointia robottien ja ihmisten koordinoinnin avulla, väärän tiedon levittämiskampanjoita ja yhä enemmän jakautuvia kaikukammioita. Emme ole ylpeitä siitä, kuinka ihmiset ovat hyödyntäneet palveluamme, tai kyvyttömyydestämme puuttua siihen riittävän nopeasti”, hän kirjoitti.

Twitter, jota johtaa sen luottamus- ja turvallisuustiimi, on pyrkinyt parantamaan asioita. Se otti käyttöön uusia käytäntöjä, lisäsi tarroja vääriin tietoihin, potkaisi vihan, väkivallan ja muiden haitallisten toimintojen vastaisten sääntöjensä toistuvia rikkojia.

Vuoden 2016 Yhdysvaltain presidentinvaaleista lähtien sosiaalisen median yritykset ovat käyneet läpi tilityksen siitä, kuinka Venäjä käytti alustojaan vaikuttaakseen Yhdysvaltain politiikkaan. Kohtauksissa ja lähdöissä asiat ovat alkaneet parantua, ainakin Yhdysvalloissa ja Länsi-Euroopassa.

Parhaimmillaan Twitter yhdistää ihmiset ympäri maailmaa osallistumaan avoimeen ajatustenvaihtoon. Musk kertoi äskettäin Associated Pressille, että hän haluaa Twitterin olevan “kattava” ja “jossa ihannetapauksessa suurin osa Amerikasta on sillä ja puhuu”. Mutta tässä ei oteta huomioon sitä tosiasiaa, että suurin osa Twitterin käyttäjäkunnasta on Yhdysvaltojen ulkopuolella – ja että Twitter näyttää hyvin erilaiselta muualla maailmassa, jossa amerikkalaisten puolueiden linjajakaumilla ja sananvapauden argumenteilla ei ole juurikaan järkeä.

Esimerkiksi länsimaisten demokratioiden ulkopuolella käyttäjät sanovat, että vihan ja väärän tiedon hillitsemisessä ei ole paljon muuttunut.

“Twitterissä on paljon vihaa, erityisesti vähemmistöihin kohdistuvaa. Ja siksi on aina jatkuva taistelu saada Twitter hillitsemään vihapuhetta, hyvin usein väkivaltaista vihapuhetta ja valeuutisia. Ja kyllä, mielestäni Twitter ei todellakaan tee tarpeeksi siihen”, sanoo Shoaib Daniyal, intialaisen uutissivuston Scrollin apulaistoimittaja.

“Twitter on melkein kuin keskussolmu, joka syöttää poliittista toimintaa tv-kanaville ja toimittajille ja WhatsApp-ryhmille.”

Muskin sananvapauden absolutismilla ei Daniyalin mukaan ole paljon järkeä Intiassa, koska alustalla ei ole ollut paljon puheenrajoituksia alusta alkaen.

“Se on joka tapauksessa melko täynnä vihaa”, hän sanoo. “Ja Twitter ei ole tehnyt paljon asian eteen. Joten katsotaan mihin se vie.” Mikä, ottaen huomioon Muskin elohopealuonteisen luonteen, voisi olla melkein mihin tahansa suuntaan.

Associated Press Writer David Klepper osallistui tähän tarinaan Providencesta, Rhode Islandista.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment