Modernan talousjohtajan ero herättää uudelleen keskustelun yrityksen kulttuurista

Modernasta tuli 50 miljardin dollarin menestystarina kehittämällä Covid-19-rokotteen ennennäkemättömällä vauhdilla. Mutta biotekniikka on saattanut rikkoa vähemmän maineikkaan nopeusennätyksen tällä viikolla, kun se erotti talousjohtajansa vain työpäivän jälkeen.

Bostonissa toimiva biotekniikka sanoi Jorge Gomezin jättävän yrityksen sen jälkeen, kun hänen entisen työnantajansa, hammaslääketieteen laitteita valmistavan Dentsply Sironan tutkimukset paljastettiin, mikä hänen mukaansa liittyi taloudelliseen raportointiin.

Gomezin äkillinen ero vain kuukausi sen jälkeen, kun hänet ilmoitettiin uudeksi työntekijäksi, merkitsee viimeisintä johtajien eroamista Modernassa – yrityksessä, joka on kasvanut huimaa vauhtia pandemian aikana erittäin tehokkaan Covid-rokotteensa ansiosta. .

Joulukuussa Moderna syrjäytti kaupallisen johtajan Corinne Le Goffin alle vuoden työskenneltyään. Tämä seurasi ylilääkäri Tal Zaksin ja entisen talousjohtajan Lorence Kimin eroa vuonna 2020.

Peräkkäiset johdon irtautumiset ja tapa, jolla Gomez lähti, ovat herättäneet uudelleen keskustelun Modernan kulttuurista ja hallinnosta, joka on aiemmin kiistänyt entisten työntekijöiden väitteet valvovansa “syövyttävää” työympäristöä.

Eräs entinen Modernan johtaja, joka puhui FT:lle nimettömänä, sanoi, että yrityskulttuurin määritteli toimitusjohtaja Stéphane Bancel, joka oli menestyshakuinen ja pystyi arvostelemaan häikäilemättömästi ihmisiä, jotka eivät vastanneet hänen odotuksiaan.

“Uskon, että tämä jakso antaa meille harvinaisen välähdyksen yrityksestä, jolla on historiallisesti ollut ongelmallinen kulttuuri ja jonka on käytettävä tätä itseoppimiseen tullakseen todella menestyväksi yritykseksi.”

Moderna sanoi, että yritys oli kehittynyt T&K-organisaatiosta vuonna 2019 sellaiseksi, jolla oli kaupallinen tuote vuonna 2020. “Siksi johtotiimimme asiantuntemus on kehittynyt sopimaan siihen, missä olemme tänään ja mihin olemme menossa”, se sanoi tiedotteessa. lausunto.

Kriitikot varoittavat, että Modernan hallituksen kyvyttömyys havaita Dentsplyn mahdollisia ongelmia Gomezin due diligence -tarkastuksen aikana – prosessi, jota tehdään yleisesti kaikissa uusissa C-suite-vuokrauksissa – viittaa heikkouksiin yrityksen hallintojärjestelmissä.

Cindy Schipani, liikejuridiikan professori ja yrityshallinnon asiantuntija Michiganin yliopistosta, sanoi, että hallinto epäonnistui.

“Modernan ahkeruuden olisi pitänyt saada tämä kiinni”, hän sanoi. “Jokainen johtokunta haluaisi tehdä due diligence -tarkastuksen varmistaakseen, että he saavat henkilön, joka on sekä oikea istuvuus, korkeat eettiset standardit että korkea pätevyys”, hän sanoi.

ValueEdge Advisors, yritys, joka neuvoo sijoittajia yrityshallinnossa, sanoi, että jakso edustaa “järkevää” hallinnon epäonnistumista. Se osoitti, että Moderna oli maksanut 700 000 dollarin irtautumismaksun – vuosipalkan – Gomezille virheeksi hänen johdon palkkapaketin suunnittelussa.

Moderna torjuu tämän kritiikin. Yhtiö kertoi Financial Timesille, että Dentsplyn lausunto Gomezin lähdöstä oli yhdenmukainen työntekijän lähtemisen kanssa hyvässä asemassa, eivätkä entisten työnantajien ja yksityishenkilöiden huolellisuustarkastukset aiheuttaneet ongelmia.

Perjantaina Moderna sanoi, että se perii takaisin palkan, jos havaitaan väärinkäytöksiä.

Moderna kertoi saaneensa tiedon tutkimuksesta ensimmäisen kerran 10. toukokuuta ja tunnin sisällä toimitusjohtaja, puheenjohtaja ja lakiasiainjohtaja olivat tavanneet ja sopineet ylimääräisen hallituksen kokouksen samana päivänä keskustelemaan asiasta.

”Hallitus päätti kokouksessaan, että oli tarkoituksenmukaista erottaa herra Gomez Modernasta. Herra Gomezille ilmoitettiin välittömästi päätöksestä”, Moderna sanoi.

Jotkut Modernan nykyiset ja entiset sijoittajat kertoivat FT:lle, että yritys oli osoittanut päättäväisyyttä toimiessaan niin nopeasti poistaakseen Gomezin.

Moderna ilmoitti ensimmäisen kerran, että Gomez liittyy yhtiöön talousjohtajana 11. huhtikuuta lausunnossaan, joka ylisti häntä “etuna” tiimille. 19. huhtikuuta Dentsply erotti toimitusjohtajansa Don Caseyn syytä ilmoittamatta. Sekä Gomez että Casey eivät vastanneet välittömästi kommenttipyyntöihin.

Gomez aloitti työt Modernassa 9. toukokuuta ja lähti 10. toukokuuta, kun Dentsply ilmoitti aloittaneensa maaliskuussa tutkinnan syytöksistä, joiden mukaan ylemmän johdon entiset jäsenet olisivat ohjanneet kannustimien käyttöä johdon palkkatavoitteiden saavuttamiseksi vuonna 2021.

Moderna antoi virallisen lausunnon Gomezin lähdöstä keskiviikkona 11.

“Se ei ollut hikka, minulle se oli itse asiassa esimerkki, jossa yritys teki päätöksen hyvin nopeasti”, sanoi Julia Angeles, Baillie Giffordin sijoituspäällikkö, varhainen sijoittaja Modernaan, joka omistaa 11,3 prosenttia yhtiön osakkeista. .

Hän sanoi, ettei Modernan johto olisi voinut tehdä mitään toisin, koska heillä ei ollut aavistustakaan Dentsplyn tutkimuksesta.

”Selkeä signaali on, että he haluavat ihmisiä, joihin he voivat luottaa 110-prosenttisesti. . . minulle se oli osoitus heidän arvoistaan [Moderna management] ja että he eivät voi tuhlata aikaa minkäänlaisiin pieniin virheisiin.”

Brad Loncar, biotekniikkasijoittaja, joka ei omista Modernan osakkeita, sanoi, että se oli “huonoa onnea” eikä merkki mistään suuremmasta ongelmasta Modernassa.

“Kuka on hakuyritys, joka auttoi tässä – oletan, että he käyttivät sellaista – on, kenellä todella on munaa kasvoillaan. Et koskaan halua luoda negatiivista otsikkoa asiakkaalle”, hän sanoi.

Moderna kieltäytyi kommentoimasta, oliko se käyttänyt tässä tapauksessa hakuyritystä.

“Surullinen totuus on, että johdon haut suoritetaan usein huonosti ja toimitusjohtajan ulkopuolista seuraajasuunnittelua ei juurikaan mietitä”, sanoi Shawn Cole, johtajien hakuyhtiön Cowen Partnersin perustajaosakas ja puheenjohtaja.

Hän sanoi, että C-sarjan tasolla tarvitaan usein enemmän due diligence -tarkkuutta, koska epäonnistumisriskit olivat liian korkeat. “Kohtelemme viitetarkastuksia kuten FBI”, hän sanoi.

Useimmat analyytikot sanoivat, että Gomezin menetys oli tilapäinen takaisku eikä suuri isku yhtiölle, sillä Modernan entinen talousjohtaja David Meline on suostunut jäämään väliaikaisesti uuden etsinnön ajaksi. Enemmän huolestuttavaa oli ylimmän johdon nopea vaihtuminen aikana, jolloin yrityksen piti lunastaa lupauksensa käyttää lähetti-RNA-tekniikkaa lääketieteen mullistamiseen, he sanoivat.

Moderna sanoi olevansa omistautunut mRNA-tieteen edistämiseen ja houkutteli edelleen huippulahjakkuuksia. ”Sitoutumisemme tiedevetoiseen ja innovatiiviseen kulttuuriin tunnustetaan hyvin; olemme rutiininomaisesti yhdeksi parhaista työpaikoista ja parhaista työnantajista”, yhtiö sanoi.

Leave a Comment