Miltä tasa-arvo koulutuksessa näyttää? UAlbanyn näyttely, jossa opiskelijat ja opettajat tutkivat aihetta

GUILDERLAND – Valkoinen opettaja esitti kolme kertaa saman kommentin, jota seurasi sama kysymys, Leanne Airhienbuwalle, joka on musta:

“Pidän todella paljon hiuksistasi. Saako minun sanoa niin?”

Se oli vasta 17-vuotiaan toinen kerta, kun hän käytti luonnollisia hiuksiaan Guilderland High Schoolissa – hän oli pysähtynyt hetkeksi sen jälkeen, kun hänen ikätoverinsa koskettivat hänen hiuksiaan ensimmäisen kerran, kun hän käytti niitä luonnollisina, vaikka hän pyysi heitä olemaan niin tekemättä. Jos rodullista oikeudenmukaisuutta ja kulttuurista herkkyyttä opetettaisiin laajemmin, hänen ei ehkä tarvitsisi käsitellä tällaisia ​​mikroaggressioita koulussa, Airhienbuwa ajatteli itsekseen.

Uusi hanke pääkaupunkiseudulla on pohtinut kysymyksen juuria: Mitä tasa-arvo koulutuksessa tarkoittaa ja näyttää? Mistä voimme haaveilla mahdollisuudesta?

Albany’s School of Educationin yliopiston ja pääkaupunkiseudun kirjoitusprojektin yhteistyönä toteutettu “Freedom Dreaming for Educational Justice” on kirjoitus- ja kuvataideohjelma, joka kokosi yhteen opettajia, hallintovirkailijoita, mielenterveysalan ammattilaisia ​​ja perus-oppilaita eri puolilta pääkaupunkia. Alue tutkia sosiaalista ja rodullista oikeudenmukaisuutta koulutuksessa.

”Monille oppilaalle koulu voi olla ilon, oppimisen ja ymmärtämisen paikka. Mutta niin monille muille se voi olla myös tuskan, kamppailun ja hiljaisuuden paikka”, sanoi Kelly Wissman, Freedom Dreaming -projektin johtaja ja professori ja osaston puheenjohtaja UAlbanyn koulutuskoulussa.

Ohjelma alkoi syyskuussa, ja kuukausien aikana lukuisten työpajojen, luokkien ja ryhmäkeskustelujen avulla osallistujat kertoivat taiteen avulla, mitä heillä on koulutuksen tulevaisuudelle.

Rotulaskenta George Floydin murhan jälkeen vuonna 2020 poliisin kohtaamisen yhteydessä Minneapolisissa oli käännekohta opettajille, varsinkin kun oppilaat korostavat tarvetta lisätä osallisuutta ja edustusta koulussa. Ja kun koulutukseen ja opetussuunnitelmiin liittyvistä kysymyksistä tulee kuumia näppäimiä kaikkialla maassa, kirjojen kieltämisestä rasismin opettamisesta käytävään keskusteluun, tarve luoda tämä tila opiskelijoille tuli entistä ilmeisemmäksi.

“Opettajat odottavat pääasiassa, ja tiedämme tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta koskevilla kysymyksillä, ettemme voi täysin ymmärtää tarinaa – lasten on kerrottava se tarina”, sanoi Guilderland High Schoolin englannin opettaja Amy Salamone. “Tämä ryhmä opettajia ajattelimme: ‘Kuinka me myötävaikutamme tai häiritsemme kertomusta, joka jatkaa sortoa kouluissamme, olipa kyseessä opetussuunnitelmasi, kirjasi tai mikroaggressiot?’ Koska jokin ei toimi ja ihmisiä tapetaan. Opiskelijamme eivät ole turvassa.”

Ja niin opettajat kääntyivät oppilaiden puoleen oppiakseen.

Yläasteen ja lukion oppilaita kutsuneen työpajan aikana opettajat hämmästyivät opiskelijoiden jyrkästä ja voimakkaasta kritiikistä siitä, mitä koulutusjärjestelmä on heille merkinnyt. Kasvattajat poistuivat työpajasta kysyen: “Miksi meillä ei ole oppilaita pöydän ääressä jokaisessa näistä keskusteluista?”

Joten opiskelijat, kuten Airhienbuwa ja hänen ikätoverinsa Abigayle Tyson, jotka ovat vastaavasti Guilderland Highin Black Student Unionin varapuheenjohtaja ja presidentti, otettiin mukaan ohjelmaan.

He järjestivät työpajoja, joissa opetettiin opettajille kuinka he järjestivät vihanvastaisen mielenosoituksen koulussaan. He puhuivat koulussa kokemistaan ​​mikroaggressioista, kuten kommenteista heidän luonnollisista hiuksistaan. Ja ne tarjoavat tietoa edustuksen puutteesta opettajiensa ja ikätovereidensa keskuudessa sekä heidän opetusmateriaalinsa.

“Toivon, että englannin ja historian opetussuunnitelmamme sisältäisi enemmän mustien ääniä, koska mielestäni monet lukemamme kirjat keskittyvät mustien ihmisten valkoiseen näkökulmaan – erityisesti “To Kill a Mockingbird” -kirjassa, Airhienbuwa sanoi. “Toivon, että meillä olisi mustia kirjailijoita, joita juhlittiin noissa luokissa.”

Tyson totesi, että BSU kannatti mustien historian kurssia koulussa, mutta hän haluaisi nähdä sen tarjottavana yhteiskuntaopin ydinkurssina, ei vain valinnaisena.

Opiskelijoille työpajat olivat antoisa tilaisuus nähdä omakohtaisesti, miten muut puoltavat heitä, sekä tutkia omia unelmiaan.

Taiteen sisällyttäminen ohjelmaan on tarkoituksellista ja sen ydinosa – ja osallistujien luomukset ovat esillä näyttelyssä UAlbanyn Fine Arts Buildingissa 10. kesäkuuta alkaen.


“Uskon, että taiteet antavat meille paikan asua mielikuvituksen ja mahdollisuuksien tilassa, mikä mielestäni auttaa meitä… työskentelemään kohti parempaa järjestelmää meille ja opiskelijoillemme”, Wissman sanoi.

Airhienbuwalla ja Tysonilla on molemmilla sama suosikkitaideteos, jonka he näkivät ikäisensä luovan omakuvaussessiossa: opiskelija piirsi itsestään siluetin ja kirjoitti sitten orjuuden poistavan 13. lisäyksen sanat siihen siluettiin.

“13. lisäyksen voima yhdistettynä mustaan ​​tyttöön – se oli minulle todella inspiroivaa ja voimaannuttavaa”, Tyson sanoi.

Leave a Comment