Miksi Business Proposalin sekoitus väärästä henkilöllisyydestä ja väärennetyistä treffeistä toimii?

Ehkä vuoden 2022 paras romanttinen komedia tähän mennessä, Netflix Liiketoimintaehdotus on korealainen ohjelma, joka perustuu samannimiseen verkkosarjakuvaan. Esitys seuraa Shin Ha-rin (Kim Sejeong), nuori elintarviketutkija ja hänen yrityksensä toimitusjohtaja Kang Tae-moo (Ahn Hyo-seop). Esitys on hauska, ja siinä on runsaasti romanttisia hetkiä, mutta vahvuus Liiketoimintaehdotus todella piilee siinä, kuinka se hyödyntää joitain yleisiä romanttisia trooppeja luomaan kaaosta hahmoilleen. Se hyödyntää mestarillisesti sekä virheellistä identiteettiä että väärennettyjä treffejä luodakseen hitaasti palavan romanssin, joka johtaa yhtä paljon stressiä kuin söpöyttä.

LIITTYVÄT: 10 surullisinta korealaista draamaa, kun tarvitset hyvää itkua

Romantiikkaa Liiketoimintaehdotus kaikki alkaa siitä, kun Shin Ha-rin perillinen ystävä pyytää häntä menemään sokkotreffeille hänen tilalleen. Hänen ystävänsä Jin Yeong-seo (Seol In-ah), on käyttänyt tätä tekosyytä aiemmin aina, kun hänen perheensä yrittää saada hänet kasaan. Koska Yeong-Seo haluaa mennä naimisiin rakkauden vuoksi, hän pyytää Ha-ria sabotoimaan sokkotreffit toivoen, että tämä kerta olisi naula arkkuun estääkseen hänen isänsä pakottamasta tätä jatkamaan tätä enää. Onneksi tämän sokkotreffifiaskon toinen osapuoli sattuu olemaan Ha-rin yrityksen uusi presidentti Kang Tae-moo. Onneksi hänellä on hiuspidennykset, mikä on melko niukka naamio, mutta se toimii (jonkin aikaa). Hän on myös pakottanut näille treffeille sukulaisensa toimesta, ja hän on päättänyt tehdä sokkotreffeistä yksittäisiä naimisiin ensimmäisen tapaamansa naisen kanssa, jotta hän voi keskittyä työhönsä. Näin alkaa petokseen rakennettu “romantiikka”: Ha-ri yrittää kaikkensa saada Tae-moo vihaamaan häntä ja Tae-moo toivoo saavansa solmun ja jatkaa elämäänsä.

PÄIVÄN COLLIDER VIDEO

Ha-rin naamiainen Young-seo ei kestä kovin kauan. Tae-moo ja hänen avustajansa selvittävät Young-seon alkuperäisen petoksen totuuden suhteellisen nopeasti. Mutta peläten paljastavansa valehtelijaksi hänen työnsä maksavan Ha-ri rakentaa nopeasti a Uusi väärennetty henkilöllisyys: Shin Geum-hi (nimi, jonka hän varasti tv-draamasta). Tae-moo pakottaa hänet aloittamaan sopimussuhteen, johon hän vastahakoisesti suostuu. Tae-moo ja “Geum-hi” aloittavat väärennetyn suhteensa seuraavan luvun, kun taas Ha-ri yrittää epätoivoisesti välttää antamasta pomolleen tietää, että hänen valetyttöystävänsä on itse asiassa hänen työntekijänsä.

Tässä olevat virheelliset identiteettitapaukset lisäävät tarinaan tonnia jännitystä roikkumalla identiteetin paljastumisen mahdollisuus katsojien nenän eteen jaksoja varten. Ha-rin pelko todellisesta henkilöllisyydestään on enemmän kuin ymmärrettävää, joten me tunnemme tämän petoksen painon aivan yhtä paljon kuin hänkin. Nähdessämme Tae-moon ja Ha-rin elämän risteävän yhä enemmän, kaipaamme totuuden paljastumista, mutta myös pelkäämme putoamista. Tae-moo sanoo arvostavansa Ha-ria hänen rehellisyydestään, joka kääntää veitsen vielä pidemmälle. Virheellinen identiteetti sulautuu siististi väärennettyyn deitti-ideaan, lisäämällä koko petokseen ylimääräisen kerroksen, joka rakentaa entisestään vahvempaa odotuksen tunnetta. Ha-ri ja Tae-moo tulevat lähemmäksi toisiaan jokaisella valetreffeillä ja puolitotuudella täytetyllä keskustelulla, mutta se kaikki on korttitalo, jonka tiedämme voivan romahtaa milloin tahansa.


Kun väärät henkilöllisyydet paljastuvat, draama kärjistyy. Koska hänellä on nyt todellisia tunteita häntä kohtaan, Tae-moo suostuu näyttelemään hänen valepoikaystäväänsä (tehdäkseen vaikutuksen ystäviin) yrittääkseen kostella häntä – ja näin pääsemme väärennettyjen deittisuunnitelmien toiselle kierrokselle. Tae-moo käyttää tätä tilaisuutta ilmaistakseen todellisia tunteitaan Ha-ria kohtaan sillä varjolla, että koko suhde on huijaus. Hän ostaa tytölleen kalliin illallisen, rakastaa häntä, kutsuu häntä kauniiksi ja antaa todellisen kateutensa loistaa, kun he tapaavat Ha-rin vanhan ihastuksen. Mutta koska Ha-ri on vakuuttunut, että hän on poissa sarjastaan ​​ja että hän tekee tämän liiketoiminnallisista syistä, siitä tulee vieläkin mutkikkaampaa.

Heidän väärennettyjen treffisuunnitelmiensa toinen kierros on vielä turhauttavampi kuin ensimmäinen, koska tässä vaiheessa sekä Tae-moo että Ha-ri ovat tietoisia omista tunteistaan ​​(tosin eri määrin). Ja niin jännite siirtyy “milloin valhe paljastetaan” kysymykseen “milloin heidän tunteensa paljastetaan”. Ongelma ei ole enää itse farssissa, mutta kun kaksi johtoa myöntävät, se ei ole farssi ollenkaan. Ilman väärän identiteetin varjoa tämä toinen suhde ottaa eräänlaisen siirtymäkauden roolin. Se on koeajo, jossa Tae-moo voi yrittää parhaansa osoittaakseen Ha-Rille, millaista todellinen suhde hänen kanssaan olisi, samalla kun hänen tunteitaan kielletään.


Väärennöstreffit toimivat täällä niin hyvin, koska näemme sen kehittyvän heidän tunteidensa mukana. Ensimmäinen väärennetty suhde on täysi valhe, jossa toinen puolisko ei edes käytä oikeaa nimeään. Mutta toinen väärennetty suhde on rakennettu piilotetuille totuuksille. Tae-moo on täysin tietoinen omista tunteistaan ​​tässä vaiheessa ja on päättänyt saada Ha-rin rakastumaan häneen, kun taas Ha-ri on vihdoin alkanut huomata, kuinka paljon Tae-moo saa hänen sydämensä sykkimään. Tämä siirtää jännitteen pois ulkoisesta paineesta, jolloin väärennetty suhde paljastuu maailmalle siihen aikaan, jolloin hahmot myöntävät tunteensa itselleen tai toisilleen.

Jännitys toisessa valesuhteessa on välittömästi intiimimpi, koska perusta on itse asiassa jotain todellista. Yleensä väärennetyt romanssit vain näyttävät hahmoille sen, mitä he ovat aina halunneet, mutta sisään Liiketoimintaehdotus, vain väärennetyn suhteen ja väärän identiteetin vuoksi hahmot jopa lähentyvät. Tunteita ruokkii hidas siirtyminen valheesta totuuteen, mutta suhde ei voisi kukoistaa sillä tavalla kuin se kukoistaa ilman matkan varrella tapahtuneita sudenkuoppia ja virheitä. Episodi 1:n Tae-moo ei rakastuisi jaksoon 1 Ha-ri; totuuden löytämiseen tarvittiin valhe.


Väärennetyt treffit ja väärät identiteettityypit pomppaavat toisistaan ​​juuri siksi, että niiden juuret ovat petoksessa. Farssi lisää jännitystä sekä teon paljastamisen että hahmon todellisten tunteiden odotetun toissijaisen paljastamisen vuoksi. Valheet luovat hermoja raastavan verkon, joka jotenkin vetää Tae-moon ja Ha-rin yhteen ja vasta viimeisen valheen paljastumisen jälkeen voimme saavuttaa todellisen ratkaisun. Esityksen kevytmielinen sävy lisää myös turvallista jännityksen tunnetta. Tiedämme, että tämä tilanne lopulta romahtaa, mutta saamme turvallisuuden tunteen pelkän genren tuntemisen kautta. Valheet voivat olla niin sotkuisia kuin haluavat, koska lopulta tämä jännitys palkitaan suurella todellisella romanssilla.


parhaat-korealaiset-elokuvat-netflixissä

Parhaat korealaiset elokuvat Netflixissä juuri nyt

Lue Seuraava


Kirjailijasta

Leave a Comment