Liberaalit ja uudet demokraatit lupaavat tukea investointeja taiteeseen ja kulttuuriin

Ontarion liberaalit ja uudet demokraatit lupaavat kasvattaa menojaan taidesektorille, jonka rahoitusta heidän mukaansa oli karsittu jo ennen kuin COVID-19-pandemia sulki galleriat ja peruutti konsertteja.

NDP-alusta lupaa “vakauttaa Ontarion taideneuvoston ja Ontario Media Development Corporationin vuotuisen rahoituksen”, kun taas liberaalit sanoivat “palauttavansa rahoituksen” taiteelle, musiikille ja kulttuurille.

“Taidesektori todella antaa monille yhteisöillemme heidän luonteensa tunteen, sellaisia ​​asioita, joita rakastamme”, liberaalijohtaja Steven Del Duca sanoi kampanjapysähdyksessä Miltonissa, Ont.issa lauantaina.

“Kun on olemassa hallitus, joka ei hylkää alaa, joka haluaa tehdä yhteistyötä alan kanssa, siksi olemme sisällyttäneet tämän erityiskustannukset suunnitelmaamme.”

Liberaalit palauttavat Fordin leikkaaman alkuperäiskansojen kulttuurirahaston

Liberaalit sitovat rahoituksen palauttamisen kustannukset 25 miljoonaan dollariin vuodessa vuodesta 2023–2024 alkaen alkuperäiskansojen kulttuurirahaston 5 miljoonan dollarin lisäksi, jonka Doug Fordin hallitus lopetti vuonna 2019.

Kanadan alkuperäiskansojen taidekollektiivin presidentti ja perustaja sanoi, että 5 miljoonan dollarin leikkaus loukkasi.

“Kun tuo rahoitus leikattiin alkuperäiskansoilta, alkuperäiskansojen kulttuurilta, se oli todella isku, koska silloin tunsimme olomme hieman itsevarmemmiksi ja turvallisemmiksi. Ja niin siitä rahoituksesta oli todella hyötyä, jotta voimme jakaa kulttuurimme kanssamme. kanadalaiset”, sanoi Dawn Iehstoseranon:nha, joka tunnetaan myös nimellä Dawn Setford.

Iehstoseranon:nha sanoi, että hänen järjestönsä ja alkuperäiskansojen taiteilijat laajemmin “käsittelivät sen jotenkin”, huolimatta pandemian aiheuttamista rahoitusleikkauksista ja tulonmenetyksistä, mutta sen palauttaminen olisi valtava sysäys.

“Olisi aivan mahtavaa, jos tämä rahoitus saataisiin takaisin paikoilleen, jotta useammat ihmiset voisivat käyttää sitä”, hän sanoi.

Yhdistys haluaa palauttaa 7 miljoonaa dollaria Ontario Music Fundille

Andrew Cash, Canadian Independent Music Associationin puheenjohtaja, sanoi, että hänen ryhmänsä haluaisi myös, että 7 miljoonaa dollaria palautettaisiin Ontario Music Fundille.

Toryt puolittivat 15 miljoonan dollarin vuonna 2019, kun he yrittivät pienentää 11,7 miljardin dollarin alijäämää.

“Se pahensi COVIDin seurauksia”, sanoi Cash, liittovaltion NDP:n entinen parlamentin jäsen.

“Se vaikutti levy-yhtiöiden kykyyn investoida uusiin kykyihin tuodakseen musiikin nykyään pohjimmiltaan maailmanlaajuisille markkinoille.”

Uudet demokraatit eivät ole vielä julkistaneet suunnitelmiensa kustannuksia, mutta heidän alustansa mukaan puolue perustaa 50 miljoonan dollarin rahaston viiden vuoden aikana “vastatakseen TV- ja elokuvateollisuuden investointeja uuteen studiotilaan”.

NDP-alusta mainostaa myös sosiaalisia tukiaan taiteilijoille ja muille kulttuurialan työntekijöille hyödyllisiksi sanoen, että lääkkeiden ja hammashoidon kattavuus tekee taiteen urasta kannattavampaa.

Progressiivisten konservatiivien tiedottaja sanoi sähköpostitse lähetetyssä lausunnossa, että puolueen infrastruktuuri-investoinnit sisältävät “yhteisö-, kulttuuri- ja virkistysaloitteita”.

“Doug Ford ja Ontario PC:t ovat myös investoineet lähes miljoona dollaria laajentaakseen 350 nuoren työssäoppimista luovilla aloilla, kuten elokuvassa, musiikissa, pelaamisessa ja animaatiossa”, Gillian Sloggett sanoi. “Aloitus on keskittynyt yli 16-vuotiaisiin vammaisiin nuoriin, jotka ovat uusia tulokkaita Ontariossa, alkuperäiskansoissa tai mustissa.”

Leave a Comment