“Kulttuuriinspiraatiota”: nykytaiteilijat juhlivat Queenin juhlavuotta | Queenin platinajuhlapäivä

Corgit ja hevoset ovat poissa; tatuoinnit ja sävyt ovat mukana. 52 nykytaiteilijan muotokuvat kuningattaresta hänen platinajuhlavuoden kunniaksi kuvaavat hallitsijaa tavoilla, joita on harvoin nähty Sex Pistolsin päivien jälkeen.

Teosten joukossa on kuulakärkikynätaiteilija James Mylnen Queen of the Hood, joka esittää “majesteettisen ja upean” nuoren Elisabetin kuninkaallisessa Order of the Garter -kylpytakissa ja koristeltu design-aurinkolaseilla.

Louisa Tebbuttin muotokuva kuningattaresta
Louisa Tebbuttin muotokuva kuningattaresta. Valokuva: Louisa Tebbutt/PA

Mylne sanoi: “Tärkein näkökohta tekemisessäni on sekoittaa klassisia ihanteita urbaaniin tyyliin. Tässä teoksessa otin sen hieman pidemmälle ja esitin häntä tavalla, joka sopii nykyaikaisempaan, muodikkaampaan ja viileämpään kulttuuriin.”

Toinen, Louisa Tebbutt, näyttää “älä koskaan valita, älä koskaan selitä” -monarkia, jolla on ammattiliiton lippunauha suullaan. James Vaulkhard teki kuvan 2p-kolikoista, kun taas Ernesto Romano on luonut röntgenprofiilin kuningattaresta.

Romano sanoi: “Kuvauksen tarkoituksena on välittää viesti siitä, kuinka hänen kulttuurinen vaikutusvaltansa 70 hallituskauden aikana voi kulkea rajojen, rodun, sukupuolen ja sosiaalisen aseman yli, kattaen tasa-arvon ja monimuotoisuuden yleismaailmalliset arvot.”

Will Teather’s Queen on tatuointi käärmeestä, joka tippuu verta sanan “Skate and tuho” alla. Elena Cecchinato loi 200 kuningatarta Multividuality-projektissa, johon kuuluu enkelien kuningatar, rakastajien kuningatar, isien kuningatar ja unelmoijien kuningatar.

“Työskentely Elizabeth II:n kaltaisen hahmon kanssa sai minut pohtimaan, kuinka ikoninen joukko ja singulaarisuus ovat väistämättä osa samaa tarinaa jokaiselle ihmiselle”, Cecchinato sanoi. “Kaikkien ihmisten on – etuoikeuksistaan ​​huolimatta – kohdattava samoja elämänkulkuja ja tunteita: syntymä, kuolema, rakkaus, pettymys tai suru.”

Will Teaterin muotokuva kuningattaresta
Will Teaterin muotokuva kuningattaresta. Valokuva: Will Teather/PA

Muusikko ja graffititaiteilija Goldien vuoden 2016 kuva nuoresta hallitsijasta liiton lippua vasten on mukana Art Save the Queen -näyttelyssä, joka avautuu Lontoon South Bankissa kesäkuussa osoitteessa gallery@oxo. Kuvia näytetään myös Lontoon metron julistesivustoilla Victorian asemalla, ja teoksista julkaistaan ​​digitaaliset versiot.

Näyttelyn sen järjestäjille, Ad Lib Gallerylle, kuratoinut Dylan Roberts sanoi, että teokset kattoivat monenlaisia ​​tyylejä, mukaan lukien öljymaalauksia, sekatekniikkaa, kollaaseja ja katutaidetta. ”HM Queen Elizabeth on todellinen ikoni ja inspiraatio ihmisille kaikkialla. Olemme olleet hämmästyneitä taiteellisen yhteisön esittämästä työstä, mikä korostaa, kuinka kulttuurinen inspiraatio kuningatar on.”

Sex Pistolsin anti-royalistista punklevyä God Save the Queen, joka julkaistiin monarkin hopeajuhlan aikaan, julkaistaan ​​uudelleen hänen platinajuhlaan.

Leave a Comment