Kuinka naiset ovat auttaneet muuttamaan politiikan kulttuuria Quebecissä

On kulunut 61 vuotta siitä, kun Claire Kirkland-Casgrainista tuli ensimmäinen nainen, joka valittiin Quebecin kansalliskokoukseen, ja vaikka naispoliitikot sanovat, että Quebecin politiikan tekemisessä on vielä paljon tehtävää, he viittaavat tavoihin, joilla he ovat jo saaneet aikaan edistystä. oli poikien kerho vuosisatoja.

“Se oli todella tarkoitukseni muuttaa tapaa, jolla suhtaudumme politiikkaan, tapaamme harjoittaa sitä”, sanoi Véronique Hivon, joka ilmoitti äskettäin, ettei hän ole ehdolla seuraavissa maakuntavaaleissa, kun hän oli ollut tukipilari Quebecin politiikassa. yli vuosikymmenen.

Hivon, Jolietten Parti Québécois MNA, on yksi 16 naisesta, jotka ovat ilmoittaneet, etteivät he asetu ehdolle tämän vuoden maakuntavaaleissa, jotka odotetaan lokakuussa.

CBC:n analyysi aiemmin tällä viikolla korosti sitä tosiasiaa, että määrä edustaa noin joka neljäs naispuolinen MNA, kun taas yksi seitsemästä miespuolisesta MNA:sta on ilmoittanut, että he eivät aio hakea uudelleenvalintaa. Tällä hetkellä maakunnan lainsäätäjässä on 55 naista ja 70 miestä.

CBC:n kanssa puhuneet asiantuntijat sanoivat, että lähtevien naisten osuus on pettymys, kun otetaan huomioon vuoden 2018 Quebecin vaalien historialliset tulokset naisten ja ei-valkoisten ehdokkaiden osalta.

Naiset, politiikka ja demokratia -ryhmäQuebec Cityssä sijaitseva järjestö on painostanut maakuntaa hyväksymään “pariteettilain”, joka pakottaisi puolueiden ehdokkaista 40–60 prosenttia olemaan naisia.

“Koska se ei tapahdu yksin”, sanoi Esther Lapointe, ryhmän johtaja. “Aina tulee takaiskuja.”

Lapointe huolestuttaa Avenir Québecin koalitio-enemmistöhallituksen suosion nousua vaaleissa ja oppositiopuolueiden kamppailua saada jalansijaa ennen vaaleja voi olla syy niin monien naisten lähtemiseen.

Mutta Hivon sanoi CBC:n haastattelussa tällä viikolla olevansa optimistinen, että yhä useammat ihmiset – enemmän naisia ​​- tulevat politiikkaan ilman, että heidän täytyy “sopeutua muottiin”.

Hivon on saanut kiitosta hänen työstään puolueiden välisissä aloitteissa. Kolmen muun naispuolisen MNA:n kanssa eri puolueista ja vajaassa neljässä vuodessa Hivon auttoi luomaan Quebecin uuden tuomioistuimen, joka on erikoistunut seksuaaliseen ja perheväkivaltaan.

Naisten tavoitteellinen

Hän auttoi myös valmistelemaan Quebecin lainsäädäntöä lääketieteellisestä avusta kuolemantapauksessa ja johti erittäin kiitettyä komiteaa elämän lopun hoidosta.

Naiset Quebecin politiikassa tunnetaan puoluerajojen ylitse työskentelystä kysymyksissä aina lääketieteellisestä avusta kuolemaan erikoistuneen tuomioistuimen perustamiseen seksuaaliseen ja perheväkivaltaan. Hélène David, Sonia LeBel, Véronique Hivon ja Christine Labrie, vasemmalta oikealle, työskentelivät lyhytprojektissa yhdessä. (Paul Chiasson/The Canadian Press)

Hivonin katsottiin olevan luonnollinen valinta PQ:n entisen johtajan Jean-François Liséen seuraajaksi, kun tämä menetti paikkansa vuoden 2018 vaaleissa, mutta hän päätti olla hakematta työpaikkaa.

“En kadu yhtään. Minusta tuntuu, että pystyin täyttämään tavoitteeni ja sen, mitä halusin muuttaa Quebecin politiikassa ja politiikoissa”, Hivon sanoi.

“Tunnen, että pystyin siihen, vaikka en ollutkaan johtaja – ehkä jopa koska En ollut johtaja”, hän lisäsi nauraen.

PQ saavutti surkean tuloksen vuoden 2018 vaaleissa, kun se menetti virallisen puolueen asemansa vain yhdeksällä paikalla, kun vuonna 2014 se oli 30, mikä oli jo yksi puolueen huonoimmista tuloksista sitten vuoden 1970.

Se kärsii edelleen näistä tappioista ja on viidenneksi maakunnan kuuden pääpuolueen joukossa suosituimmuuden vuoksi, ja se saa vain 10 prosenttia potentiaalisista äänistä, kertoo kyselyn kerääjä 338canada.com.

Hivon väitti, että useammat naiset saattavat lähteä tänä vuonna, koska he ovat tyytyväisiä syrjään saavutettuaan tavoitteensa.

“He eivät pidä valtaa kiinni ehkä yhtä paljon kuin miehet, jotka näkevät sen miljöönä, paikkana, jossa he voivat silti tehdä asioita, vaikka he eivät tiedä tarkalleen mitä”, Hivon sanoi haastattelussa.

KATSO | Véronique Hivon siitä, miksi hän ajattelee, että yhä useammat naiset jättävät Quebecin politiikan:

Véronique Hivon kertoo, miksi hänen mielestään yhä useammat naiset jättävät politiikan

Eläkkeelle jäävä Parti Québécois MNA Véronique Hivon sanoo, että erilainen lähestymistapa valtaan ja kansalliskokouksen keskustelun sävy ovat hänen teorioitaan siitä, miksi naiset eivät ehkä halua osallistua maakuntapolitiikkaan tai pysyä siellä.

Hän sanoi, että pandemialla ja sen synnyttämillä pohdiskeluilla työ- ja perhe-elämän tasapainosta saattoi olla myös roolinsa.

Therese Mailloux, puheenjohtaja Naiset, politiikka ja demokratia -ryhmäsanoi myös uskovansa, että naiset lähtevät yleensä, kun he kokevat saavuttaneensa tavoitteensa.

Tämä saattaa johtua siitä, että kulttuurilla on vielä keinoja kohdata ihmisiä, jotka eivät ole valkoisia.

“Miehet, jotka ovat olleet siellä vuosisatoja, no, he ovat koodeissaan ja verkostoissaan ja tavassaan tehdä politiikkaa”, Mailloux sanoi.

Tarve parantaa työ- ja perhe-elämän tasapainoa

Québec Solidairen Ruba Ghazal, Mercierin MNA, sanoi näkevänsä omakohtaisesti, miten hänen naiskollegansa eivät tunne oloaan yhtä mukavaksi kansalliskokouksessa, ja uskoo, että laitoksen pitäisi tehdä enemmän “tekeäkseen naisten mahdollisuuksia tulla ja pysyä siellä. politiikka.”

Ghazal ehdottaa, että kansalliskokous perustaisi päiväkodin, jotta poliitikkojen olisi helpompi löytää tasapaino työnsä ja perheensä välillä.

“Aion juosta uudelleen, ja henkilökohtaisessa elämässäni se on helpompaa, koska minulla ei ole lapsia enkä tule saamaan lapsia”, Ghazal sanoi puhuessaan myös CBC:n haastattelussa tällä viikolla.

Miesten tapa sininen olohuone Lähestymistapakeskustelu on myös erilaista, Ghazal sanoi valitessaan ankarampia töytöjä tyylillä, joka voi joskus vieroittaa naisia.

Silti hän myöntää, että edistyminen vie aikaa.

“Vaikka siitä on 50 vuotta”, kun naiset ovat olleet politiikassa Quebecissä, “se ei ole paljon aikaa muuttaa tätä”, Ghazal sanoi.

Kun Kirkland-Casgrain valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1961 Quebecin liberaaleihin, hän kesti vielä 15 vuotta, ennen kuin useammalla kuin yhdellä naisella kerrallaan olisi paikka kansalliskokouksessa.

Claire Kirkland-Casgrain palveli kahdessa liberaalihallituksessa ja oli ensimmäinen naispuolinen provinssin tuomari. (Radio Kanada)

Mailloux sanoi näkevänsä kulttuurin muuttuvan. Keskusteluista – vaikka toisinaan raakojakin – on yleensä tullut kunnioittavampia. Aikataulut ovat inhimillisempiä, ja tunnustetaan, että on tärkeää työskennellä puolueiden välisissä aloitteissa, kuten sellaisissa, joihin Hivon osallistui.

Hivon sanoi, että on helpompaa olla oma itsensä Quebecin politiikassa, mutta sen tekeminen on edelleen taistelua.

“Lupasin itselleni tullessani politiikkaan, että pysyn uskollisena itselleni, arvoilleni, vakaumuksilleni. Se on kovaa työtä joka päivä, koska paineita on, mutta voit tehdä sen”, hän sanoi ja rohkaisi muita liittymään.

“Olen todella toiveikas, että on olemassa uusia sukupolvia naisia, jotka tulevat ja ovat todella oma itsensä.”

Leave a Comment