Korkea-asteen koulutuksen saajat aloittavat työvoimastipendin Western Nevada Collegessa | Carson City Nevada -uutiset

Vaikka Ron Turek ja Ann Carlson tulevat erilaisista koulutustaustoista ja ammateista, heidän positiiviset kokemuksensa korkeakoulusta ja sen elämää muuttavista mahdollisuuksista vahvistivat heille kauan sitten, että korkeakoulukoulutus on ensiarvoisen tärkeää ja välttämätön.

Tukeakseen tätä vahvaa uskoa Renon pariskunta aloittaa työvoimastipendin Western Nevada College Foundationin kautta.

Etelä-Dakotan kotiseutumailla viljellystä kasvatuksesta ja turhia satunnaisia ​​töitä tehnyt Turek meni Yhdysvaltain ilmavoimiin neljäksi vuodeksi ja sitoutui noudattamaan korkeakouluunelmiaan.

“Jos se ei olisi GI Bill, voisin silti työskennellä Standard Oil Company”, Turek sanoi. “Koulutus oli minulle tärkeä ja vei minut siihen, missä olen tänään.”

Ensinnäkin, kuten monet lukion valmistuneet, Turek ilmoittautui yhteisöopistoon (El Camino Los Angelesin piirikunnassa). Seuraavaksi Turek siirtyi Long Beachin osavaltioon opiskelemaan rahoitusta, kun hän oli aloittanut insinöörityön ja vaihtanut liiketoimintaa saadakseen apulaistutkintonsa.

“Se on hyvä lähtökohta nuoremman korkeakoulun opiskelijoille”, Turek sanoi. “Ja elleivät he mene armeijaan, monet heistä seisovat ympärillään ja yrittävät selvittää, mitä he aikovat tehdä isona. Siksi nollauduin kaverien kanssa tähän stipendiin. Jos he voivat altistua yhteisön korkeakouluissa ja juniorikorkeakouluissa, se on niin tärkeää heidän koulutus- ja ammatillisen uransa kannalta.

Samalla kun Turek jatkoi uraansa liike-elämän ja rahoituksen parissa, Carlson suoritti kandidaatin tutkinnon Pacific Universityssä Stocktonissa Kaliforniassa ja University of Nevada, Reno.

“Se, mikä piti minut liikkeellä, johtui siitä, että molemmat vanhempani olivat valmistuneet korkeakoulusta ja motivaatio oli läsnä kotonamme”, Carlson sanoi. ”Kun ihmiset aloittavat, he jäävät koukkuun koulutukseen. Kun olin Renon lukiossa, heillä oli taideteollisuutta (automekaniikka ja piirtäminen) ja kotitaloutta, konekirjoitusta ja pikakirjoitusta… monia asioita, jotka ovat nyt vanhentuneita auttaakseen ihmisiä, jotka eivät käy yliopistossa.”

Carlsonia inspiroi hänen isoisänsä, joka muutti Tanskasta ja avasi lopulta oman ruokakaupan Sacramentoon. Siellä hän tapasi myös Carlsonin isoäidin ja he avasivat oman tukkukaupan Renoon.

Valmistuttuaan Nevadasta hän tajusi, että liikemaailma oli miesten hallitsema. Tuolloin hänen koulutusystävänsä vakuuttelivat hänet, että hän oli luonnollinen opettaja sen perusteella, kuinka menestyksekkäästi hän opetti nuorempia hiihtäjiä Renon alueella. Joten Carlson palasi UNR:ään ansaitakseen maisterin tutkinnon kasvatustieteessä ja hänestä tuli toisen luokan opettaja Roger Corbettin peruskoulussa Renossa… 35 vuodeksi!

Osa heidän kumppanuuttaan on nyt auttaa alueen korkeakouluopiskelijoita. Carlson ja hänen perheensä ovat myös edistäneet merkittävästi Nevadan yliopiston, Renon ja Washoe Countyn koulupiirin parantamista. Yksi heidän viimeisimmistä stipendiohjelmistaan ​​on tarkoitettu yksinhuoltajaisille Truckee Meadows Community Collegessa.

“Hän on tehnyt niin paljon auttaakseen ihmisiä koulutusmaailmassa”, Turek sanoi ylpeänä.

Nyt he keskittyvät auttamaan WNC-opiskelijoiden valmistelemista terveydenhuolto-, valmistus- ja palvelualan uralle ja tuomaan päivitettyjä taitoja ja kykyjä Pohjois-Nevadan yhteisöihin.

“Olemme niin liikuttuneita, että voimme muuttaa näiden nuorten elämää ja auttaa heitä pysymään koulussa ja tulemaan ammattilaisiksi, joita he haluavat olla”, pariskunta sanoi.

Lisätietoja oman stipendin aloittamisesta saat ottamalla yhteyttä WNC-säätiöön numeroon 775-445-3240.

.

Leave a Comment