Juutalaisen Amerikan perinnön kuukausi: Filantropia, koulutus, yhteisö

Jewish American Heritage Month kunniaksi Hillelin jäsenet kokoontuivat pyöreän pöydän keskusteluun pohtimaan kulttuuriaan, uskontoaan, identiteettiään ja historiaansa. Täällä he jakavat näkemyksiään ja kokemuksiaan.

Mitä sinulle merkitsee olla juutalainen?

Gabrielle Tierney: Minulle juutalaisuus ei ole vain uskonto; se on myös kulttuuria. Diasporassa on eri tyyppisiä juutalaisia ​​kaikkialta maailmasta – aškenazijuutalaisia, sefardijuutalaisia ​​ja Bukharan juutalaisia. Heillä voi olla perinteitä niin monista eri paikoista, olipa se Itä-Euroopasta, Keski-Euroopasta, Lähi-idästä tai Etelä-Aasiasta – mutta riippumatta siitä, he ovat kaikki juutalaisia.

Jacob Zucker: Juutalaisuus on hienoa, koska siellä on paljon yhteenkuuluvuutta. Juutalaisena yksilönä mielestäni on tärkeää taistella antisemitismiä vastaan. Vaikka juutalainen yhteisö on John Jayssa hyvin pieni, on tärkeää, että juutalaiset opiskelijat tuntevat olonsa turvalliseksi ja tuetuiksi kampuksella. Rikosoikeudellisena korkeakouluna meidän on oltava mallikampus monimuotoisuudelle, johon kuuluu myös juutalaisia ​​opiskelijoita.

Ilja Bratman: Juutalaiset ovat sitoutuneet rakentamaan yhteisöä ja tukemaan toisiaan. Juutalaisuuden sanonta kuuluu, että jokainen on vastuussa toisistaan. Meistä tuntuu, että jokainen ihminen on osa kokonaisuutta, ja jokaisella on silloin velvollisuus toistensa suhteen olla yhtenäinen palvelemaan Jumalaa ja palvelemaan toisiaan.

”Kun muutin John Jayn luo ja löysin Hillelin, tuntui kuin olisin tulossa kotiin. Löysin heimoni.” -Gabrielle Tierney ’23

Mikä saa sinut ylpeäksi juutalaisuudesta?

JZ: Yhdessäolo ja perhe. Perheessäni haluamme viettää sapattia joka perjantai ja lauantai. Perjantaina sytytetään kynttilät yhdessä. Leikkaamme challahin, juomme viiniä ja syömme illallisen yhdessä. Sitten lauantaina menemme yhdessä synagogaan.

GT: Kokemukseni juutalaisuudesta tulee uskontojen välisen pariskunnan tyttärenä. Äitini on juutalainen ja isäni katolilainen. Kasvu oli vaikeaa, koska kumpikaan ryhmä ei hyväksynyt minua. Kun siirryin John Jayn luo ja löysin Hillelin, tuntui kuin olisin tulossa kotiin. Löysin heimoni. Jokainen on erilainen – toiset uskonnollisempia kuin toiset – mutta olemme kaikki osa heimoa. Olen ylpeä tästä yhtenäisyydestä.

BI: Olen ylpeä perinteestämme oppia ja antaa takaisin. Juutalaisia ​​on kutsuttu “kirjan kansaksi”, koska olemme ylpeinä lukeneet samaa kirjaa yli 3300 vuoden ajan. Se on katkeamaton oppimisketju. Palvelu on upotettu juutalaisuuden lakeihin. John Jaylla näet tämän kampuksella. Katso Lynn ja Jules Krollin atrium ja Anya ja Andrew Shivan taidegalleria. Nämä ihmiset eivät menneet John Jayn luo, mutta he suhtautuvat erittäin voimakkaasti koulutuksen tukemiseen. Juutalaisyhteisössä on suuri antamisen ja hyväntekeväisyyskulttuuri.

“Juutalaisia ​​ihmisiä on kutsuttu “kirjan kansaksi”, koska olemme ylpeänä lukeneet samaa kirjaa yli 3 300 vuotta. Se on katkeamaton oppimisketju.” — Ilja Bratman

Mistä pidät Hillelissä olemisesta?

JZ: Olen todella nauttinut Sabbatonista. Periaatteessa juutalaiset opiskelijat kahdeksalta CUNY Hillelin kampukselta kokoontuvat viikonlopuksi juhlimaan sapattia yhdessä. Siellä on paljon ruokaa, laulua ja puheita. Haluan kuulla kaikista erilaisista juutalaisista taustoista. On todella mielenkiintoista oppia heidän perheistään, pääaineistaan ​​ja ura-aloistaan. Kaikki palaa yhteenkuuluvuuteen.

GT: Koska Hillelillä on kahdeksan kampusta, voit oppia monilta ihmisiltä. Meillä on israelilainen opiskelija ryhmässä ja hän on näyttänyt minulle niin paljon maidemme välisistä eroista. Olen oppinut holokaustista häneltä ja muilta John Jayn henkilöiltä, ​​joiden perheet vaikuttivat suoraan.

BI: Tänä kesänä olemme kaikki menossa Amsterdamiin ja Israeliin kahdeksi viikoksi, mikä on niin jännittävää. Se kaikki on osa tätä toveruutta, jossa he opiskelevat, matkustavat ja kasvavat yhteisönä. Toinen Hillel-tapahtuma, jonka olen innoissani tuoda takaisin ensi vuonna, on Unity Seder. Ennen pandemiaa se oli suurin tapahtumamme kampuksella. Sederin ja pääsiäisen idea on vapaus, maastamuutto ja orjuudesta poistuminen. Me kaikki olemme kokeneet vaikeita olosuhteita. Unity Seder tuo ihmiset yhteen keskustelemaan vapaudesta ja oikeudenmukaisuudesta. On poikkeuksellista käydä näitä keskusteluja todella hämmästyttävän ruoan, viihdyttävien esitysten ja monipuolisen porukan kanssa.

Leave a Comment