Journal of Geek Culture and Weirdness-at-Scale – The New Stack

David Kassel

David Cassel on ylpeä San Franciscon lahden alueen asukas, jossa hän on käsitellyt teknologiauutisia yli kahden vuosikymmenen ajan. Vuosien varrella hänen artikkelejaan on ilmestynyt kaikkialla CNN:stä, MSNBC:stä ja Wall Street Journal Interactive Editionista Saloniin, Wired Newsiin, Suck.comiin ja jopa alkuperäiseen HotWirediin sekä Gawkeriin, Gizmodoon, McSweeneysiin ja Wonketteen. Hän laajentaa nyt urataitojaan ryhtymällä osa-aikaiseksi ohjelmoijaksi, kehittämällä kahta Android-sovellusta, tuottamalla yhdessä kahta sanapeliä Amazon Kindlelle ja harrastamalla interaktiivista fiktiota.

Vain kuukausi sitten, vähän ennen Twitterin hankintaa, Elon Musk kysyi 92,5 miljoonalta seuraajaltaan, hyväksyivätkö he tämän idean:

Muuta Twitterin San Franciscon pääkonttori kodittomien turvakodiksi, koska kukaan ei ilmesty joka tapauksessa.

Amazonin perustaja/miljardööri Jeff Bezos vastasiehdottaa, että Twitter voisi vain omistaa a osa pääkonttoristaan, kuten silloin, kun Amazon liitti 8-kerroksisen kodittomien turvakodin yhteen omasta toimistorakennuksestaan. “Toimi hyvin ja helpottaa vapaaehtoistyötä haluaville työntekijöille.” Ja sitten jopa pääomasijoittaja Marc Andreessen hyppäsi sisään, huudahti “Jokainen muu työpöytä?” Mutta siihen mennessä Musk on siirtynyt toiseen kyselyyn sosiaalisen median sivuston parantamiseksi:

Poistetaanko voitto Twitterissä?

Kaikki nämä tuulista mitä jos -skenaariot kuvaavat sen, mikä tässä hetkessä on niin outoa: mahdollisuus yllättävään uuteen sujuvuuteen sosiaalisen median maisemassa. New Stack pohti äskettäin ajatusta siitä, että sosiaalisen median tulevaisuus piilee yhdistävä alustat – hyvin näkyvästi a-aidattuja puutarhoja, joissa palvelun rajat ovat läpäiseviä ja mahdollistavat saumattoman yhteyden muihin sosiaalipalveluihin. (“Tilastosivusto nimeltä The-Federation.info, jota johtaa Jason Robinson, sisältää 15 fediversaalista protokollaa, 86 projektia ja noin 5,25 miljoonaa käyttäjää”, Richard MacManus huomautti viime kuussa – 1,5 miljoonaa heistä on ollut aktiivisia viimeisen kuuden kuukauden aikana. .)

Mutta yhtä mielenkiintoista ovat yksinkehittäjät ja pienet ryhmät, jotka luovat omia kotitekoisia vaihtoehtojaan.

Jotkut ovat yrittäneet ratkaista sosiaalisen median “firehose” -ongelmaa, korvaamalla jatkuvan stimuloinnin ja jatkuvasti kilpailevat meemit kokonaan uudella mallilla. Siellä on “hidas sosiaalinen” (sallii lähettämisen vain kerran viikossa tai “sunnuntai” (sallii lukeminen kerran viikossa). Sillä välin kehittäjä Adrian C. Jackson suoritti äskettäin onnistuneen Patreon-hankkeen rahoittaakseen Speedinin uudelleenjulkaisua, Twitter-vaihtoehtoa, joka kuvailee itseään “mustalle omistukseksi, inklusiiviseksi ja kiihkottomaksi”.

Toinen kehittäjä on käyttänyt yli 10 vuotta valitessaan SafeGreetiä, vaihtoehtoista sivustoa, joka lupaa sen olevan “perheystävällinen ja tietoturvatietoinen”). On olemassa suurempia projekteja kunnianhimoisilla nimillä, kuten Diaspora, SafeGreet, Scuttlebutt, HumHub, ELGG ja Open Source Social Network. Jotain on siis varmasti ilmassa.

“2000-luvulla kilpailevat verkkosivustot, jotka tekivät samaa, oli sääntö, ei poikkeus”, huomauttaa sosiaalisen alustan pioneeri Evan Prodromou (joka loi ei-kaupallisen Twitter-tyyppisen mikroblogipalvelun StatusNet jo vuonna 2015). Joten ehkä Twitterin odottava omistajanvaihto inspiroi uutta toimintaa? Kuten Richard MacManus sanoi äskettäin (hajautetun teknologian kehittäjän Darius Kazemin profiilissa), “jos olet kehittäjä, joka etsii seuraavaa suurta asiaa, mikä olisi parempi aika kokeilla alustaa?”

Mutta onko myös jokin perustavanlaatuinen impulssi yhdistää ohjelmointi sosiaaliseen kanssakäymiseen? Oli hauska hetki, kun Stack Overflown podcast haastatteli omaa suunnittelujohtajaansa. Haastattelija Ben Popper (Stack Overflow:n sisältöjohtaja) muisteli outoja asioita, jotka olivat johtaneet ihmiset koodauksen uralle – mukaan lukien halu koodata parannuksia profiileihinsa varhaisilla sosiaalisen median sivustoilla.

Olipa kyseessä Neopets, Myspace, Xanga tai Tumblr, “tietyn sukupolven ihmisille… näihin asioihin pääseminen teini-ikäisenä oli osa itsensä löytämistä – oman identiteetin muodostamista, haluta luoda verkkoidentiteetti, jota voit muokata, johti. web-kehitykseen ja sieltä eteenpäin.”

Podcast keskittyi inspiraatioesimerkkeihin itseoppineille koodaajille. Mutta pitkällä näkemyksellä Popper lisäsi, että aikaisempien sukupolvien ajan se saattoi tehdä omia videopelejä tai käyttänyt omaa puhelinverkkoyhteyttä ilmoitustaulujärjestelmääsi, joten vuosia myöhemmin he muistelivat ”ja se johti minut tälle tarpeiden tielle. oppia asioita, jotta voisin edistää tätä henkilökohtaista intohimoa, joka minulla on…”

Sitten Popper vitsaili, että nykyiselle sukupolvelle se ehkä tekee NFT:tä.

Tai ehkä se on jotain muuta, ehdotti podcastin isäntä – ApolloGraphQL-kehittäjien puolestapuhuja Ceora Ford. Hän on myös nähnyt ihmisten koodaavan tietokilpailuja Tumblr-tileilleen. Ja Popper lisäsi, että hän on nähnyt omia lapsiaan tutkimassa toista mahdollisesti koulutuksellista sosiaalista alustaa: Robloxia. “Heillä on kokonainen erillinen editori, joka asuu työpöydällä ja jossa voit suunnitella pelin ja sitten Zyngan tai vastaavan tapaan tehdä pieniä sovelluksen sisäisiä ostoksia ja yrittää muuttaa siitä bisnestä tai mitä tahansa.”

Tietenkin jokainen sukupolvi ei kohtaa vain erilaisia ​​​​tekniikoita, vaan myös täysin erilaisia ​​​​haasteita. Ja jotkut huonompia kuin toiset. Ohjelmistoinsinööri Vladimir Agafonkin työskentelee räätälöityjen karttojen tekemissivustolla Mapboxilla ja kuvaili Venäjän hyökkäystä Ukrainaan maaliskuun alun Twitter-tapahtuma (myös arkistoitu YouTubeen. Hänen oli täytynyt paeta kotikaupungistaan ​​Kiovasta vaimonsa ja kahden kahdeksanvuotiaan tyttärensä kanssa turvallisempaan kaupunkiin Lounais-Ukrainaan. ”Täällä on suhteellisen turvallista, lukuun ottamatta ilmahyökkäyssireenejä, kuten neljä kertaa päivässä.”

“Mutta pommisuoja täällä on melko kätevä. Siellä on nopea juosta. Ja lapseni voivat tarttua iPadiin ja pelata pelejä odottaessamme – joskus jopa puolitoista tuntia tai kaksi.”

TNS profiloi, kuinka Ukrainan kehittäjät reagoivat Venäjän hyökkäykseen, ja jopa haastatteli joitain vaikuttaneita kehittäjiä Makers-podcastiamme varten. Tässä nämä kaksi säiettä yhdistyvät, ja uutisraportteja, joiden mukaan Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, esti myös pääsyn suosituille sosiaalisen median alustoille, mikä tarkoittaa, että 80 miljoonaa venäläistä menetti pääsyn Instagramiin. Ja vastauksena, Guardian raportoi, venäläiset kehittäjät loivat nopeasti satiirisen uuden vaihtoehdon nimeltä Grustnogram – käännettynä karkeasti “Sadgramiksi” – palvelun, johon käyttäjät lataavat surullisia, mustavalkoisia selfieitä. Sisäpiiriläinen kertoo, että nyt Venäjällä on jo omat vaihtoehdot länsimaisille sosiaalisille sivustoille, mukaan lukien RuTube (vaihtoehto YouTubelle) ja Facebook-vaihtoehto VKontakte.

Sosiaalisen median sivustoja ympäröivät ongelmat herättävät nyt jopa vakavaa tieteellistä tutkimusta. Juuri tänä maaliskuussa Georgetownin yliopisto (yhteistyössä McCourt Instituten kanssa) myönsi apurahoja asiantuntijoiden kokoamiseksi tutkimaan muun muassa “ulkomaiden kansalaisten ja hallitusten sosiaalisen median väärinkäyttöä” ja kehittämään tutkimusohjelmaa Pariisin instituutin Médialabin kanssa. Politiikan tutkimuksesta “tapoja, joilla sosiaalinen media sekä heijastaa että vaikuttaa nykyaikaiseen sosiaaliseen ja poliittiseen elämään.” Yhdeksän apurahaa julkistettiin, joista yksi rahoitti tietojenkäsittelytieteilijöiden, eettisten ja lakimiesten ryhmää, joka tutkii “miten digitaaliset alustat käyttävät miljoonien käyttäjien tietoja manipuloidakseen heidän käyttäytymistään ja tiedonsaantiaan”.

Viime kesäkuussa perustettu McCourt Institute on vain osa 100 miljoonan dollarin “Project Liberty” -aloitetta, jonka Bloomberg kuvaili “yritykseksi rakentaa uudelleen sosiaalisen median perusta” osittain luomalla julkisesti saatavilla oleva tietokanta ihmisten sosiaalisista yhteyksistä, “mahdollistaen” käyttäjät voivat siirtää tietoja suhteistaan ​​sosiaalisen median palveluiden välillä sen sijaan, että he olisivat lukittuina muutamiin hallitseviin sovelluksiin.” (Ryhmä kutsui avoimen lähdekoodin protokollaansa Hajautettu sosiaalinen verkostoituminen Protocol – tai DSNP – “yleisön omistama, toimimaan uudeksi infrastruktuuriksi Internetin keskittämiseksi uudelleen ihmisten ympärille alustojen sijaan.” Ongelman laajuus on selvä. Aloitteen perustajan Frank McCourtin (kiinteistömoguli, joka on myös Los Angeles Dodgersin entinen omistaja) lausunnon mukaan.

Tietenkin kehittäjä Mark Rendle tietää, että köyhien onnettomien kehittäjien on viime kädessä kannettava taakka kaiken tämän uuden sosiaalisen median infrastruktuurin tarjoamisesta – sekä kaikkien yhteenliitettävyyden loputtomien makujen tarjoamisesta.

New Stack on Insight Partnersin kokonaan omistama tytäryhtiö, joka on sijoittaja seuraaviin tässä artikkelissa mainittuihin yrityksiin: Hightower.

Leave a Comment